Γράφει ο Ερμής:

Είναι πρωί και ενώ ποτίζουμε με τον Ζέφυρο τις τριανταφυλλιές, ένα φίδι ξεπροβάλλει μέσα από τους θάμνους στην άκρη του κήπου. Τρομαγμένος, αναζητώ το φτυάρι μου για να το σκοτώσω, αλλά ο Ζέφυρος με σταματά με ένα βλέμμα.

Πλησιάζει αθόρυβα, σκύβει, απλώνει το χέρι του και το αρπάζει. Εκείνο κουνιέται για λίγο στον αέρα και ύστερα τυλίγεται γύρω από το μπράτσο του.

«Βλέπεις, Ερμή;» με ρωτά ο Ζέφυρος. «Το ερπετό αυτό δεν είναι ανόητο. Με παρακολουθεί. Νιώθει πως δεν είμαι εύκολος αντίπαλος και προσπαθεί να με ξεγελάσει. Κάπως έτσι δεν λειτουργούν και ορισμένοι άνθρωποι; Σε κρυφοκοιτάζουν με τα μάτια του αστρίτη, κουλουριάζονται στη γωνιά τους, μοιάζουν άκακοι και σε προκαλούν να δαμάσεις τον φόβο σου.

Όταν νιώσεις πια ότι δεν κινδυνεύεις, σε χειρίζονται σύμφωνα με τη βούλησή τους. Οι ρόλοι αντιστρέφονται και επιχειρούν να σε υπνωτίσουν. Αν μαγευτείς, θα τους υπηρετείς, έως ότου αποφασίσουν ότι δεν σε χρειάζονται πια. Αν αντισταθείς, τότε θα απελευθερώσουν αστραπιαία τον ιοβόλο αδένα τους και θα σε δηλητηριάσουν δίχως οίκτο.

Σε κάθε περίπτωση η επιλογή είναι δική σου. Είτε θα φερθείς έξυπνα και δεν θα παραδοθείς στον μαγνητισμό τους, είτε θα παλέψεις, έστω και καθυστερημένα, για μια αδούλωτη ήττα, είτε τέλος θα ακολουθήσεις τον πλέον ατιμωτικό δρόμο της υποταγής και της υποτέλειας».

 

Συνταγή της Αμβροσίας: Έρπουσα γλύκα

Υλικά:

2 φύλλα σφολιάτας

1 δόση κρέμα ζαχαροπλαστικής

250 γραμμάρια σαντιγί (άγλυκη)

250 γραμμάρια πουρές κάστανου

Ζάχαρη άχνη

 

Για την κρέμα:

½ λίτρο γάλα

1 κούπα ζάχαρη

2 κρόκους αυγών

2 κουταλιές βούτυρο

Λίγη βανίλια

1 ποτήρι του κρασιού ψιλό σιμιγδάλι

 

Για τον πουρέ κάστανου:

1 κιλό κάστανα

1 ποτήρι του νερού γάλα

3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

 

Εκτέλεση:

Κόβουμε τα φύλλα σφολιάτας σε ίσες λωρίδες και τα ψήνουμε.

Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής:

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε, ανακατεύοντας διαρκώς και προσέχοντας να μην πήξει η κρέμα.

Ετοιμάζουμε τον πουρέ κάστανου:

Βράζουμε και καθαρίζουμε τα κάστανα. Στη συνέχεια τα τοποθετούμε σε ένα μπολ και τα λιώνουμε σαν τον πουρέ. Προσθέτουμε το γάλα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε, προσέχοντας να γίνουν ένα ενιαίο και λείο μίγμα.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής, τη σαντιγί και τον πουρέ κάστανου.

Σε μια πιατέλα τοποθετούμε τη μια λωρίδα σφολιάτας και απλώνουμε κατά μήκος το μίγμα από την κρέμα με τον πουρέ. Τοποθετούμε από επάνω την άλλη λωρίδα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Συνεχίζουμε ομοίως με τις υπόλοιπες λωρίδες σφολιάτας. Κόβουμε προσεκτικά σε ίσια κομμάτια και σερβίρουμε.