από την Μάρθα Πατλακουτζά.

Είναι μεγάλη μου χαρά να συνομιλώ με την κυρία Εύα Παυλίδου για ένα θέμα, για μια πράξη ζωής και προσφοράς, για «Το ράφι της Αγάπης»

Ποια είναι η κυρία Εύα Παυλίδου; Από την αρχή στα δύσκολα κα Πατλάκουτζα. Η Εύα είναι μια πεισματάρα και ανήσυχη ύπαρξη που αγαπά τη ζωή όσο και αν την έχει παιδέψει. Προσπαθεί να γίνει ένας καλός και χρήσιμος για την κοινωνία άνθρωπος. Αγαπά πολύ τα παιδιά και ονειρεύεται να νικήσει μια μέρα τον πόνο εκ μέρους της ανθρωπότητας.
Κυρία Παυλίδου, πώς ήρθε «Το ράφι της αγάπης στη ζωή σας; Ένα απόγευμα και ενώ βρισκόμουν κλινίρης τρεις μέρες,ολοκλήρωνα την ανάγνωση ενός λογοτεχνικού βιβλίου. Με τη συντροφιά του, αισθάνθηκα την επιθυμία να ερευνήσω την ιδιότητα της φιλαγνωσίας στους ασθενείς και προς μέγαλη μου χαρά διαπίστωσα ότι η επιστήμη έχει χαρακτηρίσει-έπειτα από έρευνες- το βιβλίο ως «θεραπευτικό μέσο» για τους χρόνιους πάσχοντες. Αντιμετωπίζω και εγώ χρόνια πάθηση(Σκλήρυνση κατά Πλάκας) και η ανάγνωση –όπως και η συγγραφή- είναι η διέξοδος μου τις μοναχικές στιγμές του ισχυρού πόνου. Συζητώντας τη σκέψη μου με ομότεχνους ξεκινήσαμε μαζί δειλά και σήμερα το ράφι είναι ένας σύλλογος που ολοένα και μεγαλώνει.
Τι κάνει «Το ράφι της αγάπης»;

Η δράση του συλλόγου μας έχει στόχο τη δημιουργία βιβλιοθηκών σε χώρους που φιλοξενούνται ασθενείς με χρόνιες παθήσεις. Έτσι λοιπόν κάθε χρόνο συλλέγουμε βιβλία από λογοτέχνες και ποιητές (Ελλάδας και Κύπρου)και η διαδικασία ολοκληρώνεται μετά από μήνες με τον εγκαινιασμό της βιβλιοθήκης σε μια ανοιχτή εκδήλωση όπου ασθενείς και συγγραφείς ενώνουν τις ενώνουν τη φωνή της ενάντια στον πόνο.
Ποια ήταν η ανταπόκριση του κοινού; Αν λάβουμε υπόψιν μας ότι η δράση μας διαθέτει ως μοναδικό μέσω επικοινωνίας το facebook,μπορώ να πω ότι ο κόσμος μας έχει εκπλήξει με την αγάπη και την υποστήριξη του. Οι συγγραφείς αρχικά,που χαρίζουν από δυο μέχρι και τέσσερα έργα τους για μια ή και περίσσότερες βιβλιοθήκες,οι bloggers (βιβλίων και γενικού περιεχομένου),αλλά και οι αναγνώστες ,μας κατακλύζουν καθημερινά με μηνύματα δηλώνοντας την επιθυμία να συνδράμουν με κάθε τρόπο στο έργο μας. Πιο συγκεκριμένα, φέτος ,συγκεντρώσαμε 220 βιβλία συγγραφέων και 80 μεταχειρισμένα(σε άριστη κατάσταση)από το αναγνωστικό κοινό.
Πόσες και ποιες δανειστικές βιβλιοθήκες έχετε ιδρύσει; Το 2016 ιδρύσαμε την 1η μας βιβλιοθήκη στο σύλλογο Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία στη Θεσσαλονίκη. Ενώ για φέτος 2017,εγκαινιάσαμε τη 2η δανειστική μας βιβλιοθήκη στο κέντρο φιλοξενίας καρκινοπαθών του Θεαγενείου νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη.
Πώς μπορεί κάποιος να βοηθήσει σε αυτό τον εκπληκτικό σκοπό σας; Πού μπορεί κάποιος να επικοινωνήσει μαζί σας; Για όσους διαθέτουν facebook μπορούν να μας βρουν στη σελίδα μας «Το Ράφι της Αγάπης»,να ενημερωθούν για τις δράσεις μας και να επικοινωνήσουμε μαζί μας . Εναλλακτικά επικοινωνούν στο mail μας torafitisagapis@gmail.com
Μια φράση που θα θέλατε να αφιερώσετε στους αναγνώστες αυτής της συνέντευξης; «Η αγάπη» είναι η απάντηση, όποια και αν είναι η ερώτηση.

Σας ευχαριστώ πολύ εκ μέρους του Writers Gang.