….και φωτίζει αλήθειες!

Οδυνηρές αλήθειες, που πονάνε περισσότερο, ακόμα και από το να σου…. καρφωθεί ναυτική φωτοβολίδα στο γόνατο!..

 

«Αν είχα μπροστά μου αλβανό, θα τον έσκιζα!!», φώναζε ο Γιάννης αρχές 10ετίας του 1990. Αφορμή για το ξέσπασμα οργής του, ήταν η διάρρηξη που είχε γίνει σπίτι του και για την οποία, κατά την άποψη του, την είχαν κάνει αλβανοί!

Η κρίσιμη λεπτομέρεια της πάρα πάνω ιστορίας, είναι πως ο Γιάννης ελάχιστους μήνες πριν, αποκαλούσε τους αλβανούς μετανάστες «αδέλφια μας», που πρέπει να τους βοηθήσουμε και να σταθούμε αλληλέγγυοι απέναντι τους!..

 

Όσοι ζουν και συχνάζουν στα Εξάρχεια, αργά ή γρήγορα μαθαίνουν τη γυμνή και αποκρουστική αλήθεια των λεγόμενων «αντιεξουσιαστών»..

 

Οι πραγματικοί αναρχικοί/αντιεξουσιαστές, αυτοί που πιστεύουν σε αυτή την ιδεολογία, είναι, εδώ και πολλά πλέον, χρόνια ελάχιστοι, ή ανύπαρκτοι.

Οι τελευταίοι χάθηκαν, μαζί με τον Νικόλα Άσιμο και την Κατερίνα Γώγου..

 

Αυτοί που έχουν μείνει, είναι τζαμπατζήδες αλητάμπουρες, που ενδύονται το μανδύα του αναρχικού αντιεξουσιαστή, μπας και τσιμπήσει κάνα χαζογκομενάκι, ή κάνας έφηβος, που ως ….. έφηβοι και γενικά νέοι άνθρωποι, έχουν έτσι κι αλλιώς αντιεξουσιαστικές τάσσεις!

 

Αυτές τις τάσσεις εκμεταλλεύονται τα λαμόγια που λυμαίνονται ιδέες και εμπορεύονται ιδεολογίες, υπηρετώντας άλλους, σκιώδεις σκοπούς..

 

Οι πιτσιρικάδες αποτελούν τους στρατιώτες που εκτελούν εντολές των γαλαντζί ιδεολόγων, οι οποίοι, εκτός από την αντιεξουσιαστική τάση των πιτσιρικάδων, λυμαίνονται και την οργή τους!

 

Όλοι μαζί λοιπόν, πιτσιρικάδες, λαμόγια μεγαλύτεροι, που «έχουν πιάσει το νόημα» και πενηντάρηδες που έχουν ξεμείνει στα παλιά, ή δεν έχουν τίποτα άλλο για να έχουν λόγο ύπαρξης, αποτελούν τη μάζα που καταστρέφει!..

 

Καταστρέφει τα πάντα! Από τζαμαρίες καταστημάτων, εντίμων ανθρώπων που παλεύουν να δημιουργήσουν «κάτι», καίγοντας περιουσίες και πάνω απ’όλα, απαξιώνοντας ιδεολογίες!..

 

Όσο και να διαφωνεί κάποιος με μία συγκεκριμένη ιδεολογία, οφείλει να παραδεχθεί πως μία κοινωνία, αν θέλει να λέγεται και να είναι υγιής, πρέπει να έχει στους κόλπους της όλο το ιδεολογικοπολιτικό φάσμα. Ακόμα και αυτά που ενοχλούν..

 

Όταν λοιπόν, μια ιδεολογία απαξιώνεται και πετάγεται στον κάλαθο των αχρήστων, τότε η κοινωνία έχει χάσει άλλο ένα από τα εργαλεία που θα την κάνουν «λειτουργική»..

 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα απαξίωσης, είναι το γνωστό στα Εξάρχεια, κατειλημμένο στέκι, όπως το αποκαλούν..

 

Κοινό μυστικό είναι, από που προμηθεύονται τα υλικά για τη λειτουργία του.

Από πού;..

 

Μα, τα…. «απαλλοτριώνουν» όπως λένε οι ίδιοι!..

 

Ντου σε τοπικά καταστήματα, για τζάμπα προμήθειες και όποιος επαγγελματίας, που βλέπει να τον κλέβουν μπροστά του, τολμήσει να αντισταθεί, έχει αυτόματα κλείσει κρεβάτι σε εντατική!

Ένας που είχε τη….. φαεινή ιδέα, αρκετά χρόνια πριν, να θωρακίσει το μαγαζί του, έφαγε το ξύλο της αρκούδας όταν έκλεισε, κατέβασε τα ρολά και ξεκίνησε να πάει σπίτι του!..

 

Αυτούς και τις παραφυάδες τους, υπερασπίζονταν και εκείνη!

 

Εκείνη, που κατήγγειλε τους αστυνομικούς για φασίστες, επιλέγοντας να μη βλέπει τις άκρως φασιστικές συμπεριφορές και πρακτικές των δικών της..

 

Έτσι και εκείνο το βράδυ.

Στο καθιερωμένο ραντεβού, της, εδώ και χρόνια απαξιωμένης, επετείου του Πολυτεχνείου, εκείνη βρέθηκε στα Εξάρχεια.

Εν μέσω ανταλλαγής μολότοφ, σπασιμάτων και εμπρησμών περιουσιών από τους…. ιδεολόγους, φίλους της..

 

…μία φωτοβολίδα εκτοξεύθηκε από έναν «δικό» της προς τους αστυνομικούς.

Μόνο που αντί για εκεί που προορίζονταν, πέτυχε εκείνη!

 

Εκεί, στα σκοτάδια, το φως της φωτοβολίδας φώτισε πρόσωπα, καταστάσεις και… αλήθειες!

 

 

Αποκρουστικές αλήθειες..