…σταθερή και διαχρονική αξία!..

Είναι παντού! Βρίσκονται γύρω μας, ανά πάσα ώρα και στιγμή!
Έτοιμοι να πεταχτούν σε κάθε συζήτηση, τους αφορά, δεν τους αφορά!

Πάντα έχουν άποψη για κάτι. Για τα πάντα! Κυρίως δε, για την αντίθετη άποψη!

«Αντίθετη άποψη να’ναι κι ότι να’ναι!», είναι το σύνθημα τους!

Σε όποια συζήτηση, οτιδήποτε και αν αφορά, σε οτιδήποτε και αν αναφέρεται, πάντα θα πεταχτεί κάποιος, από την παρέα, ή από το…. πουθενά, για να πει τη δική του, κατά κανόνα, αντίθετη στη δική σου, άποψη!

Στη συντριπτική τους πλειοψηφία ξεκινούν την τοποθέτηση τους, με την εκφορά των λέξεων «Ναι, αλλά..» και ξεκινούν να μιλάνε, συνήθως ακατάσχετα, τρέφοντας την αυταπάτη πως οι υπόλοιποι κρέμονται από τα χείλη τους!

Ομολογουμένως, οι ικανότητες τους στην τέχνη του «Ναιαλλακίζειν», είναι αξιοθαύμαστη!
Οι άνθρωποι, όντως έχουν αναπτύξει ικανότητες, προς τις αντίθετες απόψεις, επί παντός, σχεδόν, επιστητού. Φθάνουν ακόμα και στο σημείο να εκφέρουν άποψη, υπέρ των παιδεραστών, σε ορισμένες περιπτώσεις («ναι αλλά και οι παιδεραστές οι καημένοι, μπλα, μπλα, μπλα…»)

Είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία, ανίκανοι να αντιληφτούν πως η πάρα πάνω συμπεριφορά τους, προδίδει ανασφάλεια.

Βέβαια, δεν τους βοηθάει και το περιβάλλον. Ο περίγυρος με τον καιρό, μαθαίνει να τους αγνοεί. Κάπου εκεί κάνει την εμφάνιση της και η θρυλική άρνηση τους, να δουν την πραγματικότητα.

Οι ίδιοι εκλαμβάνουν την αδιαφορία των άλλων προς το πρόσωπο τους και αντιστοίχως για τις κατά κανόνα αντίθετες απόψεις τους, ως δικαίωση τους και όχι ως απαξίωση προς το άτομο τους, όπως είναι το σωστό!..

Οι «Ναιαλλάκηδες», είναι ένα από τα συμπτώματα της δημοκρατίας και της αντίστοιχης, δημοκρατικής συμπεριφοράς και αντίληψης.
Ίσως το μοναδικό αρνητικό χαρακτηριστικό της δημοκρατίας…

Κάνουν κατάχρηση της αρχής «Ο καθένας έχει δικαίωμα στην άποψη» και του δίνουν και καταλαβαίνει!

Βέβαια, σωστότερα το είχε πει ο Κλιντ Ίστγουντ στον «Επιθεωρητή Κάλαχαν» : «Opinions are like assholes! Everybody’s got one»!

Ποιος είναι ο τρόπος αντιμετώπισης των ναιαλλάκηδων;!

Δεν υπάρχει!

Οι ναιαλλάκηδες, πάνε χέρι χέρι με τους βλάκες! Όλοι ξέρουμε πως η βλακεία δεν αντιμετωπίζεται!
Είναι αήττητη!

Αν στο μίγμα προσθέσουμε και την ανασφάλεια που τους διακατέχει και που τους κάνει να θέλουν να δείξουν πως έχουν γνώσεις, υιοθετώντας την «ναιαλλακίδικη» συμπεριφορά και αντίληψη, τότε αντιλαμβανόμαστε πως δε θα βγάλουμε άκρη!..

Άλλο λοιπόν, «έχω μία αντίθετη άποψη και την καταθέτω στη συζήτηση» και άλλο «πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να έχω μία αντίθετη άποψη, για να δείξω έξυπνος και διαβασμένος!»…

Οι δύο αυτές αντιλήψεις, δεν έχουν καμία απολύτως σχέσεις μεταξύ τους..

Η πρώτη, οδηγεί σε γόνιμες συζητήσεις και αντίστοιχα αποτελέσματα.
Η δεύτερη, απλά κουράζει..

 

Πολύ όμως!..