από την Λίλιαν Σίμου

 

Μία μοναδική εμπειρία, είναι το φαντασμαγορικό υπερθέαμα αφιερωμένο στο έργο του Βίνσεντ Βαν Γκονγκ

Ένα πολυθέαμα που κάνει τον γύρο του κόσμου και φιλοξενείται στην Αθήνα αυτή την εποχή, στο Μέγαρο Μουσικής, ως την 4η Μαρτίου.

Είναι όντως δύσκολο να περιγράψει κάποιος την συγκεκριμένη έκθεση!

Από την προσωπική μου εμπειρία, αποκόμισα τις καλύτερες εντυπώσεις.

Στο ισόγειο υπάρχει μία ιστορική αναφορά στο έργο του, ανά περιόδους, όπου μας εισάγει ο εμπνευστής της έκθεσης στην πορεία και στην ψυχοσύνθεση του καλλιτέχνη. Παρακολουθούμε την ζωή του, από την νεαρή ηλικία, με τις εναλλαγές και τις διακυμάνσεις του ψυχισμού του και τον τρόπο με τον οποίο τις αποτυπώνει στην Τέχνη του.

Νιώθεις πως συμπορεύεσαι με την ζωή του, και κατανοείς την διαδρομή της έμπνευσης, τα συναισθήματα, την χαρά, τον πόνο, την τρέλα!

Πρόκειται για ένα ξεχωριστό θέαμα, καθώς στον υπόγειο χώρο, μία τεράστια αίθουσα, μας παρουσιάζει πολυδιάστατα, σε τεράστιες οθόνες, τους πίνακες και τμήματά τους ταυτόχρονα. Είσαι μέσα στο κάθε έργο, αφού γύρω σου οι λεπτομέρειες του πίνακα και ο ίδιο ο πίνακας, περνούν σαν ταινίες κινηματογραφικές.

Ταυτόχρονα, μία ατμοσφαιρική μουσική και αποφθέγματα του ζωγράφου, προσθέτουν τις πινελιές τους.

Η σύγχρονη τεχνολογία, στην υπηρεσία της Τέχνης, με τα πολυμέσα να ψυχαγωγούν και να βοηθούν να αισθανθούμε τον Άνθρωπο και την Τέχνη.

Η μεγαλειώδης βιωματική Έκθεση, μάγεψε περισσότερους από 10.000.000 θεατές σ’ όλο τον κόσμο, όπως αναφέρουν στο πρόγραμμα του Μεγάρου. Όχι με τον συνήθη, αλλά μ’ έναν νέο, επαναστατικό τρόπο, που παρουσιάζοντας το συνολικό έργο του Van Gogh, αφηγείται ταυτόχρονα την δική του ιστορία, διεισδύει στα συναισθήματα και τις σκέψεις του και περιγράφει το περιβάλλον μέσα στο οποίο μεγαλούργησε.

Και μας πληροφορούν τα εξής:

«…Σε μία live συμφωνία φωτισμού, χρωμάτων, ήχων και μουσικής, που οργάνωσε η Grande Exhibitions με την Λάβρυς.

Μέσω του SENSORY4™, ενός μοναδικού συστήματος που ενσωματώνει 40 προβολείς υψηλής ευκρίνειας, γραφικά πολλαπλών καναλιών και ήχο surround, δομώντας έτσι ένα από τα συναρπαστικότερα περιβάλλοντα πολλαπλών προβολών στον κόσμο. Που γεμίζοντας τον χώρο (τοίχους, πατώματα) με γιγαντιαίες οθόνες ζωντανεύει τα αριστουργήματα του Βίνσεντ Βαν Γκογκ, αναδεικνύοντας της αποχρώσεις και τις λεπτομέρειες, αποκαλύπτοντας την έμπνευση και την τεχνοτροπία τους, ενώ βυθίζουν ακαριαία τον θεατή μέσα στο σύμπαν του.

Σε μία καθηλωτική ατμόσφαιρα ρέουσων εικόνων, σ’ ένα ιδιότυπο, πανέμορφο και άκρως εντυπωσιακό «πλανητάριο», σε μία πνευματική γλυκιά και πλούσια εμπειρία, που ενσωματώνει τον επισκέπτη, διεγείροντας και θρέφοντας όλες τις αισθήσεις του. Σε μία καθολική και διασφαλισμένη εις βάθος επικοινωνία του θεατή με το έργο, αλλά και τον δημιουργό….»

 

Πιστεύω πως είναι μία μοναδική εμπειρία και τη συνιστώ ανεπιφύλακτα!

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ: 13:30 έως 22:00

Τελευταία Είσοδος 21:00

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ : 10:00 έως 22:00

Τελευταία Είσοδος 21:00

 

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

ΑΤΟΜΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Ενήλικες : 15 €    -Παιδιά / Φοιτητές / Άνεργοι / 65+ / ΑΜΕΑ : 12 €

 

ΠΑΚEΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡIΩΝ

Family Pack 1 :

4 ατόμων : 1 ενήλικας + 3 Παιδιά

Τιμή Πακέτου : 45 €

Family Pack 2:

4 ατόμων : 2 ενήλικες + 2 Παιδιά

Τιμή Πακέτου : 48 €

Family Max:

5 ατόμων : 2 ενήλικας + 3 Παιδιά

Τιμή Πακέτου : 59 €

 

Αγορά Εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/show/megaro-mousikis/van-gogh-alive/ ή στα εκδοτήρια του Μεγάρου Μουσικής