Της Δρος Αριστονίκης Θεοδοσίου-Τρυφωνίδου

Πίσω από τα λαμπάκια του χριστουγεννιάτικου δέντρου, τα λογής λογής στολίδια, την κόκκινη απόχρωση σε δώρα και παιχνίδια, βρίσκεται η λαχτάρα για τη χαρά.

Η χαρά είναι το οξυγόνο της ζωής!

Δεν μπορείς, όμως, ν’ αγοράσεις τη χαρά.

Δημιουργείται όλες αυτές τις μέρες η ψευδαίσθηση ότι μπορείς ν’ αγοράσεις τη χαρά στις δυτικοποιημένες επιλογές της αγοράς.

Ευχές για τον καινούργιο χρόνο, προβλέψεις, προγνώσεις κ.ά. στη δίνη της απρόβλεπτης ζωής μας.

Έτσι, σαν τα μικρά παιδιά, που αντιλαμβάνονται τη ζωή σαν μια μεγάλη παιδική χαρά, εμείς οι ενήλικες ευχόμαστε να αποφύγουμε τους σκοπέλους, τις φουρτούνες, κι όμως δεν γίνεται να μετατραπεί ο κύκλος σε ευθεία γραμμή.

Η ζωή δεν είναι μια ευθεία γραμμή, που όλα επαναλαμβάνονται στο ίδιο μοτίβο, αλλά φυγόκεντρος κύκλος.

Θεωρώ ότι χρειαζόμαστε ανασυγκρότηση ως άτομα, ως κοινωνία και ως λαός.

Θεωρώ ότι αποξενωθήκαμε από τον ίδιο μας τον εαυτό, χάσαμε την πυξίδα και αποπροσανατολιστήκαμε, δώσαμε προτεραιότητα στην υλική υπόσταση, φτιάχνοντας έναν ψευδοεαυτό τον οποίο υμνούμε ως βασιλιά.

Εγωκεντρικά σκεφτόμενοι, δοξολογούμε τον φυγόκεντρο εαυτό μας.

Ό,τι δεν έχουμε ως προσωπικότητες, το επιζητούμε στην υλική αγορά, προσπαθούμε να αγοράσουμε ό,τι πνευματικά μας λείπει. Δεν αγοράζεται, όμως!

Η χαρά είναι μέσα μας!

Κάτω από χιλιάδες ενοχοποιημένες αντιδράσεις, μέσα στον βούρκο της ασυνειδησίας μας, μέσα στην υποκρισία της κάλπικης περσόνας μας, πίσω από την ανήθικη πλευρά μας, κρυμμένη στις κατασκευασμένες αφηγήσεις των σημαντικών άλλων, δίπλα σε κοινωνικά στερεότυπα και προκαταλήψεις!

Όλα ξεκινάνε από εμάς.

Εμείς πρέπει να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να ψάξει βαθιά μέσα του και ότι δεν του αρέσει να το αλλάξει.

Έτσι, αν αλλάξουμε όλοι τον κακό εαυτό μας, τις αποφάσεις μας, τις επιλογές μας, τότε κοινωνικά θα αλλάξουν 2018 καταστάσεις και ίσως το 2018 να είναι η χρονιά της προσωπικής ανάπτυξης, της δικής μας ανάκαμψης!

Να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να χαρεί!

Βρείτε την χαρά μέσα σας, βρείτε τον εαυτό σας!

Καλή χρονιά!