Από τη Νίτσα Μανωλά 

Θέλεις και εσύ περισσότερα, ε;

Δεν είσαι ικανοποιημένος/η με όλα όσα έχεις και συνεχώς επεκτείνεις τη λίστα με τις επιθυμίες σου;

Μέσα στο μυαλό σου τριγυρίζει με εμμονή το:

‘’θα είμαι ευτυχισμένος όταν έχω και… ‘’.

Αφήνω στην φαντασία σου την ολοκλήρωση της πρότασης.

Για δοκίμασε το!  Για σκέψου εσύ τι θέλεις ακόμα για να είσαι ευτυχισμένος/η;

Τρομάζεις με τα ‘’θέλω’’ σου, ε;  Είναι πολλά εκείνα που ακόμη σου λείπουν για να ολοκληρώσεις την υποτιθέμενη ευτυχία σου;

Μην ανησυχείς… ανθρώπινη αδυναμία είναι!

Εμείς οι άνθρωποι, το κάνουμε συνέχεια αυτό. Εστιάζουμε στο τι θέλουμε συνεχώς αντί στο τι έχουμε.  Τις περισσότερες φορές δεν φαίνεται να έχουν σημασία όλα όσα έχουμε καταφέρει, απλά ζητάμε περισσότερα, γεγονός το οποίο εξασφαλίζει με μαθηματική ακρίβεια τη δυστυχία μας.

Βάζουμε στο μυαλό μας κάτι και μόλις το καταφέρουμε αντί να γίνουμε ευτυχισμένοι, φέρνουμε στο προσκήνιο και κάτι ακόμα και συνεχίζουμε να παραμένουμε δυστυχισμένοι. Βασανιζόμαστε χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει κάποιος λόγος.

Την ευτυχία δεν μπορούμε να τη βρούμε όταν συνεχώς επιθυμούμε αυτό που δεν έχουμε αντί να είμαστε ευγνώμονες για ότι έχουμε.

Για δοκίμασε να αλλάξεις τον τρόπο σκέψης σου λιγάκι.

Αντί να μιζεριάζεις για τον πενιχρό μισθό σου γιατί δεν λες πως είσαι από τους τυχερούς που έχουν δουλειά;  Που έχουν ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους.

Αντί να σκέφτεσαι πως δεν πήγες διακοπές και να καταθλίβεσαι γιατί δεν σκέφτεσαι τις όμορφες στιγμές που πέρασες με αγαπημένα πρόσωπα και κοντά στο σπίτι σου;

Τι έχει σημασία για σένα τελικά; Γιατί δεν είσαι ευγνώμων για τα δικά σου δημιουργήματα; Γιατί δεν είσαι ευτυχισμένος με μια αγκαλιά, με ένα φιλί;

Εμείς οι άνθρωποι μπορούμε να γίνουμε πολύ αχάριστοι.

Κλείνουμε τα μάτια στα δώρα που απλόχερα μας έχουν δοθεί και καταστρέφουμε τους εαυτούς μας με την πλεονεξία μας.

Στο τέλος του ταξιδιού όμως… τίποτα υλικό δεν θα πάρουμε μαζί μας.  Ούτε το όμορφο σπίτι, ούτε τα χρήματα που έχουν μαζευτεί στην τράπεζα, ούτε τα κοσμήματα και τα ακριβά πράγματα που νομίζαμε πως θα μας φέρουν την ευτυχία. Οι θύμησες θα πάψουν να υπάρχουν και τίποτα από όλα όσα κάναμε δεν θα μπορεί να μας φέρει χαρά.

Στο τέλος του ταξιδιού το μόνο που θα πάρουμε μαζί μας είναι η  καθαρή ψυχή και η μπόλικη αγάπη που έχουμε και μας έχουν δώσει!