Συνέντευξη στην Άρια Σωκράτους.

Η BoatsAdvisor-The Independent reviewing hub είναι η πρώτη σε παγκόσμιο επίπεδο ιστοσελίδα, ο σκοπός της οποίας είναι να βοηθήσει να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση των ναυλωτών, ιδιοκτητών σκαφών και χρηστών του σκάφους  ώστε να συνεχίσουν να προστίθενται νέα σκάφη, σχόλια, κριτικές και εμπειρίες, για την ασφάλεια όλων μας στη θάλασσα.. Ο δημιουργός της κ. Αναστάσιος Κωνσταντάρος μίλησε στο Writersgang για τους στόχους και τη χρησιμότητα της εν λόγω ιστοσελίδας.

    1. Πρόσφατα έχετε δημιουργήσει την πρωτοποριακή ιστοσελίδα με τη διακριτική επωνυμία  BoatsAdvisorThe Independent reviewing hub , η οποία είναι η πρώτη σε παγκόσμιο επίπεδο προκειμένου να γίνει πιο ασφαλής η ιστιοπλοΐα. Ποιός είναι ακριβώς ο στόχος της εν λόγω ιστοσελίδας;Το  BoatsAdvisor-The Independent reviewing hub είναι ένα απλό δημόσιο “δίκτυο” για όλα όσα συμβαίνουν στο σκάφος, ώστε να μπορείτε εύκολα να διαβάσετε,να αναθεωρήσετε τα σχόλια, τις κριτικές, να έρθετε σε επαφή με προηγούμενους καπετάνιους και τα πληρώματα και να αποφύγετε τις δυσάρεστες εκπλήξεις.Αυτή η προσέγγιση όχι μόνο θα βοηθήσει τον νέο καπετάνιο αλλά και θα βοηθήσει τις εταιρίες ναυλώσεων να αυξήσουν την αξιοπιστία τους παρόλο που η πλειοψηφία κάνει εκπληκτική δουλειά για να διατηρούνται τα σκάφη τους ασφαλή και σε άριστες συνθήκες.

      Στόχος του BoatsAdvisor.com είναι να βοηθήσει να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση των ναυλωτών, ιδιοκτητών σκαφών και χρηστών του σκάφους  ώστε να συνεχίσουν να προστίθενται νέα σκάφη, σχόλια, κριτικές και εμπειρίες, για την ασφάλεια όλων μας στη θάλασσα.

      2. Πώς προέκυψε η ανάγκη για τη δημιουργία της BoatsAdvisorThe Independent reviewing hub ;

 

Σκοπός του  BoatsAdvisor-The Independent reviewing hub είναι να μπορούν όσοι ψάχνουν να νοικιάσουν σκάφος, να μπορούν να έχουν απάντηση σε βασικές ερωτήσεις σχετικά με αυτό.

Ερωτήσεις όπως:
– Είναι ασφαλές το σκάφος; Μπορώ να εμπιστευθώ τον κινητήρα, είναι τα πανιά σε πραγματικά καλή κατάσταση;
– Τι συνέβη με το σκάφος κατά τη διάρκεια των τελευταίων ναυλώσεων(ταξιδιών);
– Υπάρχει κάτι που το προηγούμενο πλήρωμα έχει αποκομίσει απο την εμπειρία αυτή και μπορώ να επωφεληθώ;

Είναι ερωτήσεις τις οποίες κάθε εν δυνάμει ναυλωτής μπορεί να λάβει απαντήσεις.

Ο ναυλωτής κάθε σκάφους αυτή τη στιγμή μπορεί να απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα μόνο σε συνεργασία με την εταιρεία ναύλωσης, αλλά οι εκπλήξεις μπορεί να προκύψουν όταν πια είναι δύσκολο να αποφευχθούν, στη μαρίνα όταν ξεκινάει το ταξίδι σας ή ακόμα και μισοπέλαγα.

Και ίσως τότε είναι πολύ αργά όταν έχετε την οικογένειά σας και το πλήρωμά σας έτοιμο να ξεκινήσει το ταξίδι.

3. Γιατί επιλέξατε τη Ρόδο ως βάση σας;

 

Η επιλογή της Ρόδου ως βάση μας, αποσκοπεί στην ανάδειξη του τόπου μας, μέσω μιας παγκόσμιας πρωτότυπης πλατφόρμας, ως σταυροδρόμι και στο κομμάτι της ναυτιλίας και του εμπορίου, όπως ήταν κ η παράδοση της αιώνες πριν .

Άλλωστε τρία από τα τέσσερα μέλη της ομάδας εργασίας του “BoatsΑdvisor- the Independent review hub” έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει στο νησί.

4. Όπως υποστηρίζετε ο στόχος του  BoatsAdvisorThe Independent reviewing hub είναι το ίδιο το σκάφος, με το όνομά του και όχι το μοντέλο/κατασκευαστής.Τι ακριβώς εννοείτε με αυτό;

 

Η ανάγκη για τη συγκεκριμένη αγορά υπήρχε χωρίς να έχει δοθεί λύση. Η ιδέα γεννήθηκε όταν βίωσα ο ίδιος το πρόβλημα εύρεσης πληροφοριών για ένα σκάφος το οποίο ενοικίασα για να περάσω τις διακοπές με κάποιους φίλους.

Ναυλώνοντας λοιπόν το σκάφος ψάξαμε να βρούμε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με το συγκεκριμένο σκάφος, διαπιστώνοντας πως δεν υπήρχε τίποτα  χρήσιμο πέρα από αυτές τις πληροφορίες που προσέφερε ο  κατασκευαστής του σκάφους, και ίσως μερικές- υποκειμενικές- πληροφορίες από την εταιρία ενοικίασης. Το συγκεκριμένο γεγονός, πέρα από τις βασικές πληροφορίες καθαριότητας κοκ, μας ενίσχυε το αίσθημα ανασφάλειας στο τι θα αντιμετωπίσουμε λύνοντας το σκάφος και την κατάσταση στην οποία θα το βρίσκαμε.

Έτσι φυτεύτηκε ο σπόρος της ιδέας του “Boatsadvisor- The independent review hub”. Λίγο καιρό αργότερα και σχηματίζοντας μία ομάδα με ανθρώπους που είχαν το ίδιο όραμα με μας ξεκίνησε η υλοποίηση του.

Ο στόχος που τέθηκε ήταν ναι μεν απλός αλλά ταυτόχρονα μεγάλης σημασίας.  Θέλουμε να  ενισχύσουμε την ήδη ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά του θαλάσσιου τουρισμού, προσφέροντας στον πελάτη τις πληροφορίες που χρειάζεται κ ενισχύοντας την αξιοπιστία των εταιριών παρόχων κ των σκαφών και κατ´ επέκταση να κάνουμε πιο ασφαλή τη ναυσιπλοΐα διαχέοντας την πληροφορία προσωπικών εμπειριών του κάθε ναυλωτή.

  1. Ποιό πιστεύετε πως είναι το μέλλον της ιστιοπλοίας στην Ελλάδα;

Τα βασικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας είναι η μεγάλη ακτογραμμή, ο σημαντικός αριθμός διαθέσιμων λιμανιών,μαρινών και αγκυροβολίων – τα πιο πολλά σε προορισμούς παγκόσμιου βεληνεκούς, και οι μικρές αποστάσεις μεταξύ των τουριστικών προορισμών, σε μια χώρα στην καρδιά μιας ιδιαίτερα τουριστικής περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο κλάδος περιλαμβάνει περί τα 3500 σκάφη, που κάθε χρόνο αφήνουν περίπου 200 εκατ. ευρώ στα ταμεία της ελληνικής οικονομίας, συν το γεγονός ότι οι επισκέπτες μας έρχονται από Μάιο έως και Νοέμβριο και επισκέπτονται με τα σκάφη τους προορισμούς που ο παραδοσιακός τουρίστας δεν το κάνει.
Όπως αντιλαμβανόμαστε, είναι ιδιαίτερα σημαντική αυτή η μορφή τουρισμού για την χώρα μας καθώς αναπτύσσεται ταχέως. Είναι στο χέρι μας να την διατηρήσουμε σε αυτά τα υψηλά στάνταρ και να της δώσουμε ώθηση για ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη.
Κάτι άλλωστε στο oποίο αποσκοπεί και το www.boatsadvisor.com ευελπιστώντας στην διάδοση κ συνεργασία των επαγγελματιών του κλάδου που έχουν την δυνατότητα τόσο να δημιουργήσουν ΔΩΡΕΑΝ το εταιρικό τους προφίλ, όσο κ να ξεχωρίσουν κ να βελτιωθούν μέσω των κριτικών των πελατών τους.