Η κωμωδία  “Εύθυμες κυράδες του Ουίνδσορ”  του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ σε διασκευή μετάφραση Νίκης Τριανταφυλλίδη είναι προσαρμοσμένη για να ανέβει με σύγχρονο τρόπο σε σκηνοθεσίας Ζωής Τριανταφυλλίδη.

Ο φάλσταφ, ένας ευγενής σπάταλος στα γλέντια, που δεν έχει να πληρώσει ούτε τους υπηρέτες του, σκαρφίζεται διάφορες απάτες και κλεψιές με όπλο τη γοητεία που νομίζει πως ασκεί πάνω στις γυναίκες. Οι κυράδες του Ουίνδσορ όμως που εκτός από χαρούμενες είναι και τίμιες τον βάζουν στη θέση του με σκληρό και χαριτωμένο τρόπο.

Αν και δεν είναι γνωστό το πότε γράφτηκε το έργο απ΄τον Σαίξπηρ, είναι πιθανό να ανεβάστηκε για πρώτη φορά το 1597, ενώ δημοσιεύτηκε σε κείμενο το 1602.

Αυτή η υπεροψία του ατόμου <<σε μένα όλα επιτρέπονται>>- η τάση να χρησιμοποιεί τους άλλους σύμφωνα με το δικό του συμφέρον, κάνει τον Σερ Τζων Φάλσταφ <<σύγχρονο ήρωα>> και μάλιστα χωρίς να του χρειάζεται η γραφική κοιλιά. Αυτός που νοιώθει εξυπνότερος απ’ τους άλλους, που θεωρεί ακαταμάχητο τον εαυτό του είναι πάντα ευχάριστο να βλέπουμε να τον βάζουν στη θέση του εκείνοι που νομίζει πως τους παίζει στα δάχτυλα. Οι θεατές σαν τις Εύθυμες Κυράδες παρακολουθούν αυτόν τον υψηλότερα ιστάμενο αλλά όμως χρεοκοπημένο να γίνεται ρεζίλι.

Κουστούμια   Χριστίνα Μπλιθικιώτη.

Παίζουν Ιωάννα Προμίτη, Στάθης Γεωργόπουλος, Ζωή Τριανταφυλλίδη, Σοφία Σωληναραίου.

Παράσταση Σάββατο 24/2 στις 9.30μμ στο Άμμος μπαρ καφέ, Αγχιάλου 1 και Νικομήδειας, Νέα Σμύρνη,στάση τραμ Αγίας Φωτεινής.

Δίνονται 3 διπλές προσκλήσεις για την παράστασή στο Άμμος μπαρ καφέ, το Σάββατο 24/2 στις 9.30μμ,Αγχιάλου 1 και Νικομήδειας, Νέα Σμύρνη, στάση τραμ Αγίας Φωτεινής.

Απαραίτητη κράτηση θέσης στο τηλέφωνο 6993723117.