από την Στέλλα Ηλιάδη

 

Οπάλιο της φωτιάς: ένας λίθος που συνδέεται με ενθουσιασμό και χαρά!

 

Το Οπάλιο είναι ένας ιδιαίτερος λίθος, που εντυπωσιάζει για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ιριδίζοντα χρώματά του…

Ο Πλίνιος στο περίφημο βιβλίο του «Historia Naturalis» περιγράφει πολύ ωραία το πολύτιμο λίθο opalus: «έχει μέσα του μία φωτιά πιο ήπια από του ρουμπινιού, φαίνεται ακόμα το λαμπερό μωβ του αμέθυστου, υπάρχει το γαλαζοπράσινο του σμαραγδιού, και όλα λάμπουν σε μια απίστευτη ενότητα. Κάποιες από τις αστραποβόλες λάμψεις του ανταγωνίζονται όλα τα χρώματα του ζωγράφου, και κάποιες άλλες το χρώμα της φλόγας από το θειάφι που καίγεται, όταν ζωηρεύει από το λάδι.»

Η ρίζα της λέξης οπάλιο θεωρείται ότι προέρχεται από την αρχαία Σανσκριτική  λέξη upala που σημαίνει  λίθος. Στα χρόνια του Μεσαίωνα είχε την ονομασία ophthalmios (οφθάλμιος) ή lapis ophthalmius. Η ονομασία αυτή δόθηκε διότι οι άνθρωποι τότε είχαν την δοξασία, ότι τα χρώματα  του οπάλιου προέρχονταν από τις κόρες των οφθαλμών μικρών παιδιών.

Κάθε λαός περιέγραψε το οπάλιο με τους ιριδισμούς του, σε διαφορετικές παραδόσεις. Για παράδειγμα, οι Άραβες πίστευαν πως εμπεριέχει τις αστραπές του ουρανού!

Καθώς προέρχεται από διαφορετικές περιοχές, οι χρωματισμοί του διαφέρουν. Υπάρχει ο μαύρος, ο γκρίζος, ο υαλίτης,  ο πράσινος, ο ροζ, ο μπλε και όλοι σε αρκετές χρωματικές εναλλαγές (με το ιριδίζον στοιχείο πάντοτε).

Ωστόσο, θα σας μιλήσω για το Οπάλιο της φωτιάς!

Πρόκειται για ένα κρύσταλλο ασυνήθιστο ως προς τη δομή του. Έχει παραλλαγές ως προς την σύστασή του.

Το οπάλιο της φωτιάς είναι το λευκό πολύτιμο οπάλιο που περιέχει στην σύνθεση του μέσα σίδηρο, από το οποίο και παίρνει αυτό το εκπληκτικό του χρώμα!

Οι καταπληκτικές ενεργειακές του ιδιότητες μας προσδίδουν την χαρά, τον ενθουσιασμό και την αγάπη για την Ζωή.

Ο αυθορμητισμός και η αφθονία ιδεών είναι ένας  δυνατός ενεργειακός άσος στο μανίκι μας,

Ο έντονος ερωτισμός και η σεξουαλική ενέργεια είναι κάτι που μπορείς να αντιληφθείς αμέσως, ιδιαίτερα αν  δοκιμάσεις το κρυσταλλικό νερό του, μαζί με τα ορυκτά: γρανάτη και Σίβα λίνγκαμ.

Ευχάριστη η  έκπληξή σας θα είναι, αν δοκιμαστεί σε βάμμα δίχως άλλες προσμίξεις. Θα προκαλέσει έντονη φυσική ζωτικότητα και ενεργητικότητα,  βοηθώντας να φέρουμε εις πέρας ένα δύσκολο πρόγραμμα,  ή μια απαιτητική, αισθησιακή βραδιά!

Όταν τον φοράμε σε κόσμημα, ή σε πουγκάκι, είμαστε συνειδητοποιημένοι στο “εδώ και τώρα” , έχουμε διαύγεια και γρήγορη αντίδραση με λύση σε ξαφνικά προβλήματα.

 

Στην θεραπευτική, είναι ιδανικός για την υπόταση, γιατί ανεβάζει την πίεση του αίματος, ενισχύει την καλή κυκλοφορία του αίματος και ενεργειακά συμβάλλει στο ξεμπλοκάρισμα του αναπαραγωγικού συστήματος.