Από την Λίλιαν Σίμου

 

Άραγε οι σχέσεις είναι τρυφερότητα, αγάπη, πάθος, έλξη, κατάκτηση; Ίσως είναι λίγο από όλα αυτά και παράλληλα κάποια από αυτά περισσότερο τονισμένα, ανάλογα με το είδος της σχέσης.

Η Αφροδίτη στην αστρολογική συμβολική γλώσσα εστιάζει το ενδιαφέρον στην έκφραση, αλλά δεν είναι παρά η εκδήλωση του συναισθήματος, όταν αυτό πλέον έχει αναπτυχθεί.

Συναίσθημα άλλοτε κτητικό,  άλλοτε κοινωνικό, άλλοτε υπέρτατο, όπου ξεχνάμε την προσωπική μας υπόσταση για χάρη του.

Όμως, όταν μας ενδιαφέρει ένας άνθρωπος, χρειάζεται να κερδίσουμε την προσοχή του. Να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον του. Να τον κατακτήσουμε. Αυτό το στοιχείο περιγράφεται μέσω του πλανήτη Άρη.

Ο Άρης, είναι ο πλανήτης του πάθους και της δύναμης, σύμβολο αέναο της δράσης και της μάχης. Σ’ ένα αστρολογικό χάρτη αντανακλά αυτό επιδιώκουμε να κατακτήσουμε.

Προσδιορίζει την ποιότητα και την δυναμική της δράσης μας. Η θέση του θα δώσει το κλειδί για να γνωρίσουμε τι μπορούμε να πετύχουμε.

Στα ατομικά μας χαρακτηριστικά, σε ευνοϊκή θέση ζωδιακή ή οίκου, είναι μία δραστηριότητα άνετη, άμεση, προβολική. Σε ασθενική θέση, περιγράφει μία δραστηριότητα παθητική, δεκτική και λιγότερο απαιτητική.

Στην κοινωνία, ο ανταγωνισμός είναι πάντοτε επιθετικός. Η χρήση του Άρη θα μας προσδιορίζει πώς γίνεται η δική μας αντεπίθεση.

Στον έρωτα, ο ανταγωνισμός είναι επίσης συχνά έντονος. Αλλά θέλει τόλμη η σχέση και η κατάκτηση του ή της συντρόφου.

Πόσο διεισδύει κάποιος στην ανθρώπινη συμπεριφορά;

Πόσο μπορεί να προκαλέσει και να προσκαλέσει ένα «αντικείμενο» του πόθου του;

Το θέμα δεν είναι τόσο απλό…

Μεγαλωμένοι σε περιβάλλον που έχει ενθαρρύνει τον Άρη μας, συχνά θα πολεμάμε για να επικρατήσουμε. Μεγαλωμένοι σε περιβάλλον που περιορίζεται η πρωτοβουλία μας, θα δώσουμε υπόγεια μάχη και είναι πολύ πιθανόν να μην γίνουμε αντιληπτοί. Αλλά θα είμαστε υποτονικοί και θα επιλέξουμε πλάγια μέσα.

Η ζωή είναι έρωτας και ο έρωτας απαιτεί την δύναμη του Άρη. Ένας στόχος είναι έρωτας. Ένας σύντροφος είναι έρωτας. Η ικανοποίηση, μικρή ή μεγάλη, θα βασιστεί απαραίτητα στην πρωτοβουλία του Άρη.

Το περιβάλλον, θα είναι το ζώδιο και ο οίκος του Άρη στο γενέθλιο ωροσκόπιο.

Οι όψεις θα είναι η διέξοδος ή το μπλοκάρισμα.

Ωστόσο πάντα υπάρχει λύση.

Η γνώση και η αυτογνωσία, είναι το κλειδί να μάθουμε πώς θα χειριστούμε τις υποθέσεις μας, και πώς θα τολμήσουμε να κατακτήσουμε, να ζήσουμε το πάθος, να κερδίσουμε έναν στόχο που θα μας ανοίξει τους δρόμους για σχέσεις όμορφες, δημιουργικές, εκφραστικές και γεμάτες συναισθήματα.