Πλήθος κόσμου, φιλότεχνοι, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, κατέκλυσαν τους χώρους της Gallery Art Πρίσμα (Κουντουριώτου 187, Πειραιάς), το βράδυ της Παρασκευής 2 Μαρτίου, στα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης ζωγραφικής της εικαστικού Μάγδας Αποστόλου «Τοπία του Ασυνείδητου» .

Ήταν μια βραδιά θετικών σχολίων κι εντυπώσεων, με τα έργα της εικαστικού να ταξιδεύουν τους επισκέπτες της έκθεσης στις θάλασσές της. Άλλωστε όπως αναφέρει και η ίδια:

«Η θάλασσα για μένα εκπροσωπεί τη μητέρα όλων των έμβιων όντων. Συνδέεται με την αρχή της ζωής στη γη ,την αφετηρία της εξέλιξης των ειδών και την κατάσταση πριν από τη γέννηση . Αποτελεί αφορμή για γαλήνεμα ή αναστάτωση ενώ ταυτόχρονα προκαλεί θαυμασμό. Είναι η αφορμή για να δώσω σχήμα στα δικά μου εσωτερικά τοπία.»

Την έκθεση επιμελείται η κ. Νατάσα Θωμάκου, ενώ το κείμενο της έκθεσης ανήκει στην ιστορικό τέχνης κ. Ήρα Παπαποστόλου η οποία μεταξύ άλλων επισημαίνει:

«Στους καμβάδες της Μάγδας Αποστόλου η θάλασσα απεικονίζεται με τέτοιο τρόπο ώστε να καλέσει το θεατή να αποκρυπτογραφήσει τα μηνύματα που πηγάζουν από το ασυνείδητο. Ο φόβος, η γαλήνη, ο θυμός, η περισυλλογή , η ένταση, το μυστήριο, η απειλή, η   αμφιβολία, το δέος, παίρνουν τη μορφή μιας θάλασσας που άλλοτε μοιάζει με μικρή λίμνη, και άλλοτε είναι ανοικτή και μεγάλη σαν ωκεανός. Δεν είναι παρά οι εσωτερικές εικόνες του ψυχισμού της ζωγράφου που θέλουν να επικοινωνήσουν με αυτές του θεατή, δίνοντας το έναυσμα για πολλές σκέψεις και συνειρμούς που προκαλούν έντονα συναισθήματα.»

Στην έκθεση οι επισκέπτες μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν τον κατάλογο που περιέχει όλα τα έργα της έκθεσης.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ: 2 ΜΑΡΤΙΟΥ ΕΩΣ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Επιμέλεια έκθεσης: Νατάσα Θωμάκου

Κείμενο: Ήρα Παπαποστόλου

Φωτογραφίες βραδιάς εγκαινίων: Δημήτρης Βρανάς

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Δημήτρης Λαζάρου (repdla@hotmail.com)

Facebook link: https://www.facebook.com/events/183329688940255 

 

Gallery Art Πρίσμα, Κουντουριώτου 187, Πειραιάς

τηλ. 2104296790

e mail: artprisma@hotmail.com

website: www.galleryartprisma.gr  

 

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ:

Τρίτη / Πέμπτη / Παρασκευή 10:30 – 15:00 & 18:00 – 21:00

Τετάρτη / Σάββατο: 10:30 – 15:00