ΤΑΝΖΑΝΙΤΗΣ: ΕΝΑ ΟΡΥΚΤΟ ΥΨΗΛΗΣ ΔΟΝΗΣΗΣ! – ΕΝΑ ΟΡΥΚΤΟ ΟΔΗΓΟΣ

από την Στέλλα Ηλιάδη

 

Πρόκειται για έναν εντυπωσιακό λίθο σε μπλε- μωβ αποχρώσεις.

Ο Τανζανίτης,   όπως θα καταλάβατε και από το όνομά του, ανακαλύφθηκε αρχικά στα έγκατα της γης της Τανζανίας! Ανακαλύφθηκε το 1967 κοντά στο Κιλιμάντζαρο. Είναι ποικιλία του μπλε ζοϊσίτη, του οποίου το όνομα στα σουαχίλι είναι «σκάι-μπλού» (“Skaiblu”), και προέρχεται από τον Αγγλικό όρο “Sky Blue”.

 

Πέραν της εντυπωσιακής του ομορφιάς, πρόκειται για ένα πραγματικά ένα ορυκτό υψηλής δόνησης, που βοηθά τον αρχάριο και τον έμπειρο ερευνητή να ανακαλύψει την βαθύτερη πλευρά του, να έρθει σε επαφή με τις ψυχικές του ικανότητες. Για τον λόγο αυτό μπορεί να μας εισάγει σε βαθιά κατάσταση διαλογισμού!

 

Το χρώμα του αλλάζει ανάλογα από πια μεριά το κοιτάς από μπλε σε μωβ της λεβάντας.

Για τους θαυμάσιους χρωματισμούς του, μπορούμε να πούμε πως…

 

Το βαθύ μπλε χρώμα είναι η αντανάκλαση του ουράνιου θόλου με την πρώτη αντίληψη του συναισθήματος, και τονίζει την ειλικρίνεια των συγκινήσεων.

 

Το γαλάζιο χρώμα του μοιάζει με την ανάγκη της υπομονής και της συγχώρεσης.

Το βιολετί χρώμα του φέρνει την αίσθηση της χειμερινής περιόδου, όπου η Φύση σιωπά για να αφουγκραστεί την πνευματική διάσταση της Δημουργίας.

Το βαθύ μωβ, (συνδυασμός του βαθύ μπλε και του βιολετί), είναι η προβολή της σοφίας, της αλήθειας, της πνευματικής ολοκλήρωσης.

 

Συνδέεται με τα ενεργειακά μας κέντρα και κυρίως με το Τρίτο Μάτι, το Τσάκρα του Μεσόφρυου. Είναι εκεί που εστιάζεται η προσοχή προκειμένου να μπούμε στην κατάσταση του διαλογισμού.

Μέσω αυτής της δυνατότητας, ανοίγεται δίαυλος επικοινωνίας με το πνευματικό πεδίο και παίρνουμε πληροφορίες από τα Ακασικά αρχεία (όπως ονομάζονται τα πνευματικά αρχεία, στα οποία καταγράφονται οι πράξεις και οι επιλογές μας ). Ταυτόχρονα,  διευκολύνεται η αστρική προβολή!

Ενεργοποιεί τη σύνδεση των τσάρκας από αυτό της  Βάσης έως το Ανώτερο της κεφαλής, φέρνοντας τον Ανώτερο Νου σε επαφή με το Φυσικό Βασίλειο.

Ενεργοποιώντας το τσάκρα του λαιμού, διευκολύνει την επικοινωνία διαισθητικών γνώσεων που λαμβάνονται από Ανώτερα Πεδία.

Στην χρήση του, αποκτάμε ενσυναίσθηση, διαισθητική αντίληψη και εξισορρόπηση με ένα πιο λεπτοφυή και ευαίσθητο τρόπο, καθώς λειτουργεί ως αφύπνιση.

Είναι εξαιρετικός βοηθός στο κρυσταλλικό ενεργειακό σύστημα του Ρέικι.

Ένα βασικό ορυκτό της κρυσταλλοθεραπείας για όσους γνωρίζουν αυτή τη μέθοδο ενεργειακής θεραπείας και ένας πιστός ακόλουθος για κάθε διαλογισμό.

 

Ίσως φανεί κάποιες φορές  λίγο υψηλή η τιμή του, αλλά ακόμα και ένα μικρό του κομμάτι του, θα έχει εξαιρετικά αποτελέσματα!

Προσωπικά τον συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλες τις χρήσεις που περιέγραψα. Είναι εξ ίσου σημαντικός σε  κρυσταλλικό νερό η βάμμα ….για τα οποία και θα μιλήσουμε με πολλές λεπτομέρειες σε ένα επόμενο άρθρο !