ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε από το Hellenic Film Society USA η πρώτη Εκθεση Ελληνικού Κινηματογράφου (Greek Film Expo), καθώς και οι έξι απολαυστικές ελληνικές ταινίες που προβλήθηκαν, από τις 27 Απριλίου μέχρι τις 3 Μαΐου, στη Νέα Υόρκη ήταν «sold-out».

Οι προβολές έγιναν στα Directors Guild Theater (Manhattan), Museum of the Moving Image (Astoria, Queens) και Bow Tie Manhasset Theater (Nassau County).

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε η Hellenic Film Society USA απένειμε τα πρώτα βραβεία για ελληνικές ταινίες στη Νέα Υόρκη.

Το «Alexis Mouyiaris Memorial Award» για το 2018 για την καλύτερη εμφάνιση στις ταινίες που προβλήθηκαν λαμβάνει η Κάτια Γκουλιώνη («Πολυξένη» σε σκηνοθεσία Δώρα Μασκλαβάνου). Η ίδια κέρδισε επίσης το «2018 Hellenic Film Academy Award» καλύτερης ηθοποιού για τον ρόλο της.

Το βραβείο κοινού δίνεται στην ταινία «Jamaica» (σκηνοθεσία Ανδρέας Μορφoνιός), ως την πιο δημοφιλη της Greek Film Expo.

Οι απονομές των βραβείων θα γίνουν στις 10 Μαΐου σε μία εκδήλωση υποστήριξης για τους Ελληνες των Τεχνών, γιορτής για την Greek Film Expo, καθώς και για την επερχόμενη συναυλία της Μαρίας Φαραντούρη στο Carnegie Hall στις 12 Μαΐου.

Για περαιτέρω πληροφορίες ή/και για την αγορά εισιτηριών που θα λάβει χώρα στην «Kellari Taverna» στο Μανχάταν επισκεφτείτε το eventbrite.com.

Σημειώνεται ότι το Hellenic Film Society USA είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός που δημιουργήθηκε για να προωθήσει τον ελληνικό κινηματογράφο στην Αμερική. Στόχο έχει να μοιραστεί τον πλούτο του ελληνικού κινηματογράφου με ένα ευρύτερο αμερικανικό κοινό, να προωθήσει τους Έλληνες παραγωγούς ταινιών και να διατηρήσει την κινηματογραφική κληρονομιά της Ελλάδας.

Ο οργανισμός ιδρύθηκε από τον Jimmy DeMetro και την ομάδα που παρουσίαζε το New York City Greek Film Festival εδώ και 11 χρόνια. Το Hellenic Film Society USA έχει σκοπό να επεκτείνει την εμβέλεια του ελληνικού κινηματογράφου πέρα από ένα ετήσιο φεστιβάλ.

Επιπλέον, πέρα από την προβολή ταινιών από τον σύγχρονο και κλασικό ελληνικό κινηματογράφο σε πόλεις της Αμερικής, η οργάνωση υλοποιεί προγράμματα για να υποστηρίξει επίδοξους κινηματογραφιστές ελληνικής καταγωγής. Ακόμη, ενθαρρύνει τις σχέσεις μεταξύ Ελλήνων κινηματογραφιστών και Αμερικάνων επενδυτών και διανομέων και τέλος ψηφιοποιεί τις ελληνικές κλασικές ταινίες.

«Είμαστε παθιασμένοι με την αποστολή μας να παρουσιάσουμε και να υποστηρίξουμε υψηλής ποιότητας ταινίες και ανυπομονούμε να παρουσιάσουμε στο πιστό μας κοινό με το Greek Film Expo, τις καλύτερες ελληνικές ταινίες» αναφέρει ο πρόεδρος Jimmy DeMetro.

Το Hellenic Film Society USA, a 501(c)(3) λαμβάνει χρηματοδότηση από το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος και τον Νίκο και την Κάρολ Μούγιαρη, στη μνήμη του γιου τους Αλέξη.

Η Greek Film Expo στη Νέα Υόρκη κατέστη δυνατή χάρη στην γενναιόδωρη στήριξη από το Onassis Foundation USA. Για περαιτέρω πληροφορίες παρακαλούμε επισκεφείτε το hellenicfilmusa.org ή στειλε email info@hellenicfilmusa.org.

bit.ly/2IpdZO4