ΣΙΚΑΓΟ. Στο Σικάγο ανοίγει ένα καινούριο εστιατόριο μοντέρνας ελληνικής κουζίνας, όπου υπεύθυνος σεφ αναλαμβάνει ο ομογενής Ντέιβιντ Τσιρέκας. Ο διεθνούς φήμης σεφ ξεκινά ως επικεφαλής της κουζίνας του «1821», το οποίο παίρνει το όνομά του από την Ελληνική Επανάσταση εναντίων των Οθωμανών, επεσήμανε το www.goodfood.com.au.

Ιδιοκτήτης του «1821»είναι ο γνωστός ομογενής επιχειρηματίας στο χώρο της εστίασης Λούης Αλεξάκης, ο οποίος και προσέγγισε τον σεφ Τσιρέκα σε ένα από τα πρόσφατα ταξίδια του στην Αυστραλία. Ο Τσιρέκας εργαζόταν εκεί ως υπεύθυνος σε διάφορα ελληνικά εστιατόρια, αλλά αποδέχτηκε την πρόσκληση για συνεργασία με τον Αλεξάκη, μετακομίζοντας έτσι στο Σικάγο.

«Το Σικάγο, όπως και η Μελβούρνη, αποτελεί μία από τις πόλεις με τις πολυπληθέστερες ελληνικές κοινότητες παγκοσμίως. Ο κύριος Αλεξάκης, αφού είδε και γεύτηκε τις τεχνικές μαγειρέματός μου, μου πρότεινε να συνεργαστούμε και να αναλάβω υπεύθυνος των νέων εστιατορίων του στις ΗΠΑ. Η ιδέα είναι να δημιουργήσουμε δύο εστιατόρια, το ένα σε παραδοσιακό στυλ ταβέρνας και το άλλο με μοντέρνα ελληνική κουζίνα» δήλωσε ο Τσιρέκας.

Οι Ελληνες του Σικάγου έχουν να περιμένουν πολλά από τις μαγειρικές ικανότητες του σεφ Τσιρέκα. Νόστιμα πιάτα, βασισμένα σε παραδοσιακές συνταγές, αλλά με μοντέρνες τεχνικές εκτέλεσης και «στησίματος», ο Τσιρέκας έχει ήδη δώσει τα διαπιστευτήριά του στα εστιατόρια της Μελβούρνης όπου έχει εργαστεί αφήνοντας άριστες εντυπώσεις τόσο στους Ελληνες, όσο και στους Αυστραλούς πελάτες του.

bit.ly/2wDJ4ck