από την Λίλιαν Σίμου

 

Μάνα, μητέρα, μαμά… Λέξεις προσφιλείς, που φέρνουν ενίοτε οικειότητα, ενίοτε, τρυφερά συναισθήματα, ενίοτε συναισθήματα πόνου, έλλειψης και νοσταλγίας.

Σε κάθε έμβιο ον, η αίσθηση της μητρικής αγκαλιάς είναι το ίδιο σημαντική, είναι το ίδιο βαθιά ανάγκη…Είναι η ανάμνηση της μήτρας, της πρώτης αντίληψης της ενσάρκωσης, είναι επίσης η έννοια της ασφάλειας, της πρώτης θαλπωρής, της ζεστασιάς, της αντίληψης της ροής της ζωής.

Το πρώτο βλέμμα του μωρού θα αναζητήσει την εικόνα της μητρικής αίσθησης που είχε όσο ήταν στην μήτρα…Και είναι τόσο όμορφο να την νιώσει ευθύς μόλις γεννηθεί. Να κατανοήσει πως η θαλπωρή της συνεχίζεται…

Την μητρική αγκαλιά και φροντίδα αποσυμβολίζει στην αστρολογική συμβολική γλώσσα, η Σελήνη,

Σελήνη, το λυχνάρι της νύχτας, όπως μου αρέσει να την αποκαλώ…δεν είναι παρά η εσωτερική σπίθα της ψυχής, που διώχνει το σκοτάδι του φόβου.

Τον Μάιο έχουμε την γιορτή της Μητέρας.

Η Μητέρα, ως σύμβολο της γονιμότητας και της οικογένειας τιμάται σε πολλές χώρες του κόσμου, μέσα στον μήνα των λουλουδιών, μήνα διανθισμένο από την γονιμότητα και την αγάπη σε όλα τα πλάσματα της φύσης.

Η Σελήνη αντιπροσωπεύει την μήτρα όπου όλα μπορούν να αναπτυχθούν και να κρατήσουν σε ασφάλεια το έμβρυο έως ότου φθάσει στην ώριμη στιγμή του τοκετού.

Με την Σελήνη θα νιώσουμε ότι “ανήκουμε κάπου”, θα έχουμε την αίσθησης της οικογένειας, είτε αυτή αποτελεί την σύνδεση με τη Μητέρα, είτε με τα υπόλοιπα συγγενικά πρόσωπα, είτε με την γειτονιά, με την πόλη, με την πατρίδα, με τη φυλή…

Γιατί όλα αυτά αποτελούν μεγένθυση της αγκαλιάς, της ασφάλειας μέσα στην οιποία θα θέλαμε να αναπτυχθούμε…

Και βιώνοντας την αίσθηση  από την μητρική αγκαλιά, θα αναπτυχθούμε συναισθηματικά και φυσικά, ούτως ώστε να γίνουμε με τη σειρά μας παραγωγικοί στη ζωή, είτε σε προσωπικό επίπεδο, είτε σε επαγγελματικό.

Έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να ερευνήσουμε τη Σελήνη στο χάρτη μας, για να διαπιστώσουμε τις εντυπώσεις που έχουμε από την οικογένειά μας και ιδιαίτερα τη μητέρα μας, και να κατανοήσουμε την εικόνα του γονέα που παρουσιάζουμε στο δικό μας παιδί.

Από τη γονική σχέση που βιώσαμε σαν παιδιά, θα εξαρτηθεί η γονική σχέση προς το παιδί μας. Μπορεί να είμαστε παρόμοιοι γονείς, ή εντελώς αντίθετοι προς την εικόνα των γονέων μας, αν αυτοί μας έχουν απογοητεύσει.

Όπως σε κάθε παράγοντα του χάρτη, η θέση σε ζώδιο και οίκο της Σελήνης, καθώς και οι όψεις με τους άλλους πλανήτες θα δώσουν μία σαφή εικόνα τη σχέση γονέων-παιδιού.

Σχετικά με την θέση της Σελήνης στον ατομικό σας χάρτη, μπορείτε να ενημερωθείτε στο άρθρο μας, και αν δεν τη γνωρίζετε, μπορείτε να στείλετε τα στοιχεία γέννησης στην Επικοινωνία του astrolife.gr  για να σας ενημερώσω!

Είναι σημαντικός παράγοντας και αξίζει να τον γνωρίζετε!

Καλή χαρούμενη γιορτή της Μητρότητας που διατηρεί το νήμα της Ζωής στον πλανήτη!