Παρουσίαση του βιβλίου με CD της Μάνιας Βλαχογιάννη

«Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ».

To βιβλίο που έγινε Μιούζικαλ.

 

Οι Εκδόσεις Νόηση και το Βιβλιοπωλείο/Καφέ Booktalks σας προσκαλούν  την Παρασκευή 25 Μαίου 2018, ώρα 19.30, στην παρουσίαση του βιβλίου με CD ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ – ΝΑΛΙΜΑΡ της Μάνιας Βλαχογιάννη.

Μέσα από μια συναρπαστική ιστορία αγάπης με το μεθυστικό άρωμα της Ανατολής, η crossover σοπράνο, μουσικός, ηθοποιός και λογοτέχνης Μάνια Βλαχογιάννη μας οδηγεί σε ένα ταξίδι ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία, το φως και τα σκοτάδια του ανθρώπινου μυαλού, επισημαίνοντας το ρόλο της «μοίρας» ως καθρέφτη των προσωπικών μας επιλογών, το νόημα της πραγματικής τόλμης και τη σημασία της πίστης στην εσωτερική μας καθοδήγηση ως δύναμη μεταμόρφωσης της ζωή μας στην αέναη αναζήτηση της πραγματικής ευτυχίας.

Το βιβλίο κυκλοφορεί σε ιδιαίτερα προσεγμένη, πολυτελή έκδοση και την εικονογράφηση υπογράφει η Θωμαή Ζωγράφου.

Τo κείμενο του βιβλίου ενέπνευσε ως λιμπρέτο τον Έλληνα μουσικοσυνθέτη Balsam7teen, ώστε να συνθέσει μουσική για ολόκληρο το βιβλίο, δίνοντας του και τη μορφή μιας νέας Ροκ Όπερας (Μιούζικαλ) με τον ομώνυμο τίτλο, ηχογραφημένα αποσπάσματα της οποίας περιέχονται στο συνοδευτικό CD της έκδοσης.

Το μιούζικαλ  Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ  φιλοξένησαν με μεγάλη επιτυχία μέχρι σήμερα η μουσική σκηνή του ΙΑΝΟΥ, το Θέατρο Pierce – Aμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος, το Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας,

ο Πολυχώρος Δημαρχείου Παλαιού Φαλήρου, η Galerie Δημιουργών και

το Βεάκειο Θέατρο Πειραιά με τη σύμπραξη της Λυρικής Σκηνής Κύπρου.

Στη Ροκ Όπερα Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ δανείζουν τη λάμψη τους είκοσι δύο εκλεκτοί καλλιτέχνες του μουσικού θεάτρου με τη σοπράνο και συγγραφέα Μάνια Βλαχογιάννη σε έναν από τους βασικούς ρόλους.

Παράλληλα η συγγραφέας έγραψε και σκηνοθέτησε ένα δεύτερο μουσικοθεατρικό έργο που βασίζεται επίσης στο λογοτεχνικό βιβλίο της.

Η Ροκ Όπερα/Χορόδραμα Νεφέλη και Ναλιμάρ – Αστέρι της Ερήμου, μια παράσταση για μεγάλους και παιδιά σχολικής ηλικίας, εκτυλίσσεται ταυτόχρονα σε δύο πραγματικότητες, θίγοντας παράλληλα το θέμα της «διαφορετικότητας» και της «θυματοποίησης» των νέων.

Το βιβλίο και τα δύο μουσικοθεατρικά έργα που βασίζονται σε αυτό τελούν υπό την αιγίδα του Ομίλου για την Unesco Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.

Στο φιλόξενο χώρο του Booktalks η συγγραφέας θα μιλήσει για το βιβλίο της και την ομότιτλη Ροκ Όπερα και μαζί με την ηθοποιό Έλενα Τριανταφύλλου θα παρουσιάσουν αποσπάσματα και τραγούδια από το ομότιτλο μιούζικαλ.

Θα ακολουθήσει ομιλία – μελέτη της συγγραφέως σχετικά με την επίδραση της μουσικής σε σώμα και ψυχή και συζήτηση με το κοινό.

Είσοδος Ελεύθερη

 Λίγα λόγια για τους δημιουργούς του βιβλίου:

Αριστεία και διπλώματα εξαιρετικής επιδόσεως στη μουσική, σπουδές σε Ελλάδα και εξωτερικό στο κλασσικό πιάνο, το τραγούδι και την υποκριτική, συμμετοχή σε πολυάριθμες μουσικοθεατρικές και θεατρικές παραστάσεις σε Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία και Ελλάδα, μια θέση της Υποδιευθύντριας στην Κρατική Μουσική Σχολή του Γκάρχινγκ στο Μόναχο, συνεργασίες με Διεθνή Πολιτιστικά Φεστιβάλ, μια θέση στο Δ.Σ. του Ομίλου για την Unesco Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, 13 δισκογραφικές δουλειές που κατέκτησαν τα ελληνικά και ευρωπαϊκά Charts, συμμετοχή σε συλλογικές ποιητικές εκδόσεις και ένα συγγραφικό έργο της που μεταφέρθηκε στη μουσικοθεατρική σκηνή, αποτελούν μέρος του πλούσιου βιογραφικού της Μάνιας Βλαχογιάννη.

 

Ο Έλληνας μουσικοσυνθέτης Balsam7teen έχει γράψει μουσική για θεατρικές παραστάσεις, πάνω από 200 τραγούδια και μουσικά σποτ για βιβλία, ενώ μελοποίησε Έλληνες ποιητές. Έργα του έχουν παρουσιαστεί στην ΕΡΤ, την Παλαιά Βουλή, το «Βεάκειο», σε Διεθνή Φεστιβάλ Τέχνης, την Κύπρο, το Λονδίνο και την Αυστραλία ενώ κυκλοφορούν διεθνώς επιτυχημένες δισκογραφικές συνεργασίες του.

Η συγγραφέας και σοπράνο Μάνια Βλαχογιάννη μιλά για το βιβλίο της και παρουσιάζει αποσπάσματα και τραγούδια από το ομότιτλο μιούζικαλ. Θα ακολουθήσει συζήτηση σχετικά με την επίδραση της μουσικής σε σώμα και ψυχή. Συμμετέχει η ηθοποιός Έλενα Τριανταφύλλου