ΑΘΗΝΑ. Το βιβλίο «Ωρέλια, το ρόδο της αγάπης», της Ισμήνης Χαρίλα, πρέπει να έχει αποκτήσει ήδη φανατικούς οπαδούς, αν κρίνει κανείς από αυτούς που γέμισαν τον πολυχώρο «Αίτιον» στην περιοχή της Ακρόπολης για την παρουσίασή του.

Το βιβλίο αναφέρεται στην Ωρέλια, ως μια αιθέρια ύπαρξη αλλοτινών εποχών, που κατάφερε να προχωρήσει παράλληλα με το χρόνο και να ακολουθήσει το δρόμο που αναζητά η καρδιά της.

Παρά την μυθιστορηματική του ατμόσφαιρα, είναι ένα σύγχρονο όμως βιβλίο που φιλοδοξεί να απαντήσει στα ερωτήματα των αναγνωστών του, από αυτά που καθημερινά θέτει ο κάθε ένας από εμάς. Εχει χιούμορ, απέραντο συναίσθημα, και σε ταξιδεύει στο όνειρο, χωρίς να χάνει την επαφή με την πραγματικότητα.

Είναι μία σύγχρονη ρομαντική λογοτεχνία που, όπως αναφέρει, «όλα ξεκίνησαν σε ένα ρομαντικό σοκάκι της Πλάκας, εκεί όπου οι μπουκαμβίλιες σκέπαζαν με τα φύλλα και τα άνθη τους τα πλακόστρωτα δρομάκια και οι τριανταφυλλιές ευωδίαζαν με το μεθυστικό άρωμά τους τις αυλές και τις καρδιές των ανθρώπων.

Από αριστερά η εκδότρια Ισμήνη Λαμπροπούλου, η εικαστικός Αννα Αυγέρη, η συγγραφέας Ισμήνη Χαρίλα και η Αννα Μουσογιάννη.

Τα πρόσωπα αυτής της ιστορίας πολλά, άλλα πληγωμένα από τον έρωτα και άλλα βάζοντάς τον ως μοναδική πυξίδα στη ζωή τους. Και μέσα σε όλους η Ωρέλια, ένα κορίτσι πληγωμένο από την πρώτη στιγμή της γέννησής της, όταν η μάνα της την απέρριψε γιατί τη θεώρησε ως ένα ασήκωτο βάρος, στερώντας της την αγάπη και κάνοντάς τη να πιστεύει πως όποιος δεν σε αγαπά, θέλει μονάχα να σε δει να υποφέρεις.

Η Ωρέλια θα οδηγηθεί από τα γραφικά στενάκια της Πλάκας στη Φλωρεντία και στο Παρίσι, εκεί όπου ζουν πρόσωπα και μυστικά, αναζητώντας πληροφορίες για την ταυτότητά της. Θα συναντήσει ανθρώπους που θα διαδραματίσουν ρόλους σημαντικούς για τη ζωή της ίδιας και των γύρω της. Θα νιώσει τον έρωτα να την τυλίγει στα φτερά του και θα παλέψει με τον εαυτό της για να δει τι είναι αυτό που πραγματικά επιθυμεί».

Το βιβλίο κυκλοφορεί στις Εκδόσεις Εξη και το παρουσίασαν η εικαστικός Αννα Αυγέρη και η blogger Αννα Μουσογιάννη.

https://www.ekirikas.com/%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%AF%CE%BF-%CF%89%CF%81%CE%AD%CE%BB%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%81%CF%8C%CE%B4%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%B3%CE%AC%CF%80%CE%B7%CF%82-%CF%84/