Γράφει ο Ερμής:

Άκουγα πάντοτε να μιλούν για το στοιχειωμένο δάσος, όμως την ιστορία του την έμαθα μόλις χθες από τον Ζέφυρο.

«Πριν πολλά χρόνια ζούσε μια μάγισσα, η Λιμπιάνα, σε μια χώρα που κανείς δεν θυμάται πλέον το όνομά της.

Η Λιμπιάνα λοιπόν απεχθανόταν τη ρυπαρότητα και την αδικία. Κάθε νύχτα ανέβαινε στη μαγική της σκούπα και με το μικρό της ραβδάκι προσπαθούσε να διορθώσει ό,τι άσχημο συναντούσε στον δρόμο της. Τα σκουπίδια μετατρέπονταν σε λουλούδια, οι φτωχοί έβρισκαν φαγητό στο τραπέζι τους και οι άρρωστοι ένιωθαν ανακούφιση στον πόνο τους.

Καθώς όμως η μάγισσα ήταν αόρατη, οι καλές της πράξεις με το πέρασμα του χρόνου θεωρήθηκαν δεδομένες και κανείς δεν σκεφτόταν ότι κάποια στιγμή θα σταματούσαν. Οι άνθρωποι, αντί να μιμούνται την καλοσύνη της, αφέθηκαν ελεύθεροι στις αδυναμίες και τα πάθη τους και σύντομα η Κακία κυριάρχησε στη μικρή πολιτεία. Η Λιμπιάνα δεν ήξερε πώς να αντιμετωπίσει αυτήν την κατάσταση. Η συμπεριφορά όλων όσων είχε ευεργετήσει, αρχικά την πλήγωσε και ύστερα την εξόργισε.

«Αφού θέλουν να ζουν μέσα στην ανομία, τότε ας το κάνουν», σκέφτηκε. «Υπάρχουν όμως ακόμα αθώοι και αυτούς οφείλω να τους προστατεύω».

Από εκείνη τη νύχτα λοιπόν βοηθούσε μόνο όποιον βρισκόταν σε μειονεκτική θέση και δεν είχε ξεριζώσει την αγνότητα από την ψυχή του. Όταν δε συναντούσε κάποιον που προσκυνούσε την Κακία, τον μετέτρεπε σε δένδρο.

Τα χρόνια πέρασαν και κάποτε η Λιμπιάνα κουράστηκε να πολεμά μονάχη της. Ακολούθησε επομένως το παράδειγμα των ενάρετων πολιτών που είχαν μετοικήσει και άφησε πίσω της αυτό το μεγάλο δάσος, που όλοι αποκαλούν Στοιχειωμένο».

 

Συνταγή της Αμβροσίας: Παγωμένο φρουτοδάσος

Υλικά:

1 κούπα καραμελωμένα φρούτα του δάσους

1 κούπα σταφύλια (άσπρη ή μαύρη σταφίδα, χωρίς κουκούτσια)

1 κούπα καραμελωμένα κεράσια

2 φέτες πεπόνι (κομμένες σε κύβους)

 

Για την κρέμα:

1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι

½ κιλό σαντιγί (άγλυκη – σφιχτή)

½ κούπα σταγόνες σοκολάτας μπίτερ

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε σ’ ένα μπολ τα υλικά της κρέμας και τα ανακατεύουμε ελαφρά.

Τοποθετούμε σε βαθειά πιατέλα όλα τα φρούτα και τη μεγαλύτερη ποσότητα της κρέμας και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα και στολίζουμε με φύλλα μέντας και μύρτιλα. Διατηρείται στο ψυγείο.