ΤΗΣ ΔΡΟΣ ΑΡΙΣΤΟΝΙΚΗΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ
ΤΡΥΦΩΝΙΔΟΥ
Ζούμε σε μια εποχή που δελεαζόμαστε από το εύκολο και το ανέξοδο. Γρήγορο αδυνάτισμα, γρήγορο κέρδος, γρήγορη εκπαίδευση, εύκολο χρήμα, γρήγορη ανάρρωση, άμεση θεραπεία.Μέσα σε αυτή την κουλτούρα του γρήγορου ενυπάρχει και η κρυφή αξίωση για την άκοπη προσπάθεια.
Η απομαγικοποιημένη κοινωνία μας μέσα σε όλη την ασυδοσία και την ρευστότητα που την διακρίνει προβάλλει συνεχώς λύσεις χώρις κόπο: άμεσα, γρήγορα κτλ. Αυτή η κουλτούρα του γρήγορου, του άμεσου αλλά και του μαγικού πέρασε και στην ψυχοθεραπεία.
Η θεραπεία στην δική μου επιστήμη δεν γίνεται με συνταγές, ούτε μαγικές και θαυμαστές λύσεις, ούτε γρήγορα και άμεσα.
Όταν βιώσεις μια δύσκολη παιδική ηλικία, όταν συμβιώσεις με τοξικούς γονείς, όταν σου τύχει ένα τραυματικό συμβάν είναι ουτοπικό να φαντασιώνεσαι πως υπάρχει κάποιος ή κάποια που με ένα μαγικό ραβδάκι έχει την ικανότητα να σου σβήσει τα τραύματα και με δυο του/της λέξεις όπως: άμπρα κατάμπρα να σου χαρίσει ευεξία. 
Η ψυχοθεραπεία είναι ένα ταξίδι γνωριμίας με τις καταστάσεις που σου δημιούργησαν τις ψυχοσυναισθηματικές σου δυσκολίες.Η επίγνωση και η αυτεπίγνωση είναι το ένα από τα τρία στοιχεία που χρειάζεται κανείς για να αντιμετωπίσει τις ψυχοδυσκολίες που αντιμετωπίζει, κατόπιν χρειάζεται να προσπαθήσει να τις κατανοήσει και ύστερα να τις αντιμετωπίσει προσπαθώντας ξανά και ξανά. Άρα χρειάζεται να αλλάξει κανεις και να αγωνισθεί!
 Γιατί η ψυχοθεραπεία είναι καταρχήν ένα προσωπικό ταξίδι που χρειάζεται αναστοχαστική διαδικασία, θέληση, σταθερότητα, συνέπεια, ωριμότητα, αποστασιοποίηση, εγρήγορση και άλλα πολλά!
Όλα γίνονται με ενσυνείδητη αλλαγή, κόπο και θέληση!Μην μασάτε την καραμέλα του γρήγορου! Μαθετε να περιμένετε και να προσπαθείτε!