ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Επί 28 χρόνια στη συμβολή της 33ης οδού και της Ντίτμαρς Μπούλεβαρντ πολλοί περαστικοί κάνουν την καθιερωμένη στάση τους για να απολαύσουν τα σουβλάκια της Ελπίδας Βασιλειάδη (Elpida Vasiliadis), της «Souvlaki Lady», όπως ονομάζεται και η καντίνα της.
«Δεν ήταν επιλογή μου να ονομάσω έτσι την επιχείρησή μου», είπε στους «The New York Times».

«Ολοι με αποκαλούσαν ‘Souvlaki Lady’ και έτσι έμεινε αυτό το όνομα», πρόσθεσε. Οταν αγόρασε την καντίνα από τον προηγούμενο κάτοχό της, δεν υπήρχε άλλη στην περιοχή. Εμενε ένα τετράγωνο μακριά και μπορούσε έτσι να προσέχει τα δύο της παιδιά.

Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.

Ο Αντονι Γκρατσιολέ (Anthony Graciolett) στέκεται στην ουρά και όταν φτάνει η σειρά του παραγγέλνει ένα χοτ ντογκ με τουρσί. Καθώς απολαμβάνει το γεύμα του, επανέρχεται στην ουρά και αυτή τη φορά παραγγέλνει ένα χοτ ντογκ με μουστάρδα και κρεμμύδια. Τρίτη φορά και σειρά έχει το χοιρινό καλαμάκι, ενώ την τέταρτη και τελευταία φορά παραγγέλνει καλαμάκι κοτόπουλο.

«Μ’ αρέσει αυτή η ρουτίνα. Πάντοτε παραγγέλνω τα ίδια πράγματα με την ίδια σειρά», είπε στους «ΝΥΤ».

Ο κ. Γκρατσιολέ απολαμβάνει τόσο πολύ τη ρουτίνα του που σταματάει στο «Souvlaki Lady», το οποίο βρίσκεται στο δρόμο για το σπίτι του, τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.

Από αριστερά, η Ελπίδα και η Ελένη Βασιλειάδη. Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.

Οι ελληνικές συνταγές έχουν περάσει στην κ. Βασιλειάδη από τους γονείς της, οι οποίοι είχαν εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη. Το χοιρινό σουβλάκι είναι «αυθεντικά ελληνικό, το καλύτερο στην Αστόρια», δηλώνει ο Στράτος Ευσταθιάδης από τη Θεσσαλονίκη.

Παρά το γεγονός πως η ουρά ήταν τόσο μεγάλη που η κ. Βασιλειάδη δεν είχε χρόνο ούτε να κάνει ένα μικρό διάλλειμα, ανέφερε στη «ΝΥΤ» πως ήταν μια σχετικά ήρεμη ημέρα.

Εντός ολίγου, στην καντίνα καταφθάνει η Νικόλ Ζάρκα (Nicole Szarka) μαζί με την νεογέννητη κόρη της, Μπρέιλι και την μητέρα της, την Μαρία Γαλανού (Marie Galanos).

Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.

«Το ‘Souvlaki Lady’ είναι αναπόσπαστο κομμάτι της γειτονιάς, ανέφερε η κ. Ζάρκα. «Είναι η μόνη καντίνα, το κρέας της οποίας εμπιστεύομαι», πρόσθεσε.

Η καντίνα είναι ανοιχτή καθημερινά, εκτός Κυριακής, από τις 11:30 έως τις 7:30, ενώ τις Παρασκευές εργάζεται εκεί η κόρη της κ. Βασιλειάδη, η Ελένη.

bit.ly/2t2nav3