από την Λίλιαν Σίμου

 

Ο Άρης έκανε την είσοδό του στον εκρηκτικό Υδροχόο, την 16η Μαΐου και θα παραμείνει εκεί για έξι μήνες περίπου. Στην μακρά αυτή διαδρομή, στρέφεται σε ανάδρομη κίνηση από την 26η Ιουνίου, ως την 26η Αυγούστου, για το λόγο αυτό η διέλευσή του στον Υδροχόο είναι παρατεταμένης διάρκειας.

Συμβαίνει όμως πραγματικά ένας πλανήτης να κινείται σε ανάδρομη φορά; Η ανάδρομη κίνηση είναι μία φαινομενική τροχιά, από την οπτική γωνία της γης. Παρατηρείται αστρονομικά και έχει αστρολογικά να δώσει ένα επιπρόσθετο συμβολισμό.

Για τον πλανήτη Άρη η ανάδρομη φορά συμβαίνει περίπου κάθε δύο χρόνια, για διάρκεια δύο μηνών κατά μέσο όρο, είναι λοιπόν λιγότερο συχνό φαινόμενο από αυτό του Ερμή που κινείται ανάδρομα τρεις φορές μέσα σε ένα έτος. Επομένως, είναι ένα φαινόμενο που θα δώσει μία έντονη χροιά στη ζωή μας για δύο μήνες.

Ο Άρης, σημαντικός για δράση και αντίδραση στη καθημερινότητά μας,  μπορεί να σημάνει συναισθηματικά θέματα σε συνδυασμό με την Αφροδίτη πάντα, ενώ θέματα σεξουαλικότητας και δυναμικότητας είναι πιθανόν θα εκφράσουν προβλήματα.   Συγκρούσεις, εχθρότητα, θυμός, επιθετική συμπεριφορά, ρήξεις και διαφωνίες με οξύτητα, δημιουργούν ανασφάλεια αυτές τις μέρες, σε σχέση με τον προσωπικό μας χάρτη και τους ανθρώπους που αγγίζει στο περιβάλλον μας. Ανυπομονησία και εκνευρισμός, βιασύνη και παράτολμες κινήσεις, μπορεί να μας φέρουν σε αδιέξοδα.

Η ανάδρομη κίνηση των πλανητών, μας δίνει μία ευθύνη: να στραφούμε προς το χθες και να ανακαλύψουμε τον φαύλο κύκλο επαναλήψεων σε λάθη και αδυναμίες. Είμαστε υπεύθυνοι για το πεπρωμένο μας, αυτό που είναι γνωστό ως Κάρμα ή καρμική επιταγή.

Το Κάρμα του ανάδρομου Άρη, (ως κεντρική ιδέα) υπογραμμίζει την λανθασμένη δραστηριότητά μας στο παρελθόν, άμεσο ή απώτερο. Βία, σκληρότητα, πίεση, θυμός, μπορεί να είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά εκείνης της εποχής.

Προφανώς υπήρξε ως κίνητρο η ανεξαρτησία, και η αντίδραση προέκυπτε με σπασμωδικές επιλογές, που αναστάτωναν την ζωή μας και το περιβάλλον μας. Σαν ανεμοστρόβιλος, όλα άλλαζαν απροσδόκητα και ασυγκράτητα. Σε συλλογική δράση, ενδέχεται να δεχτήκαμε πιέσεις ή να κινήσαμε τα νήματα μίας «επανάστασης», με κόστος στις προσωπικές μας σχέσεις.

Χρειάζεται αρκετή προσοχή: Αν ο θυμός δεν μετατραπεί σε ενέργεια που προωθείται προς κάποιο συγκεκριμένο και θετικό στόχο, θα μοιάζει με ένα καζάνι που βράζει, έτοιμο να εκραγεί!

Θέματα που φέρνει στην επιφάνεια η ανάδρομη περίοδος…

Ας είμαστε σε επιφυλακή προκειμένου να αποφύγουμε:

-Λανθασμένες κινήσεις ή πρωτοβουλίες

-Περίπλοκες δραστηριότητες, όχι ξεκάθαρες

-Προδοσία, πλάνη και ψέμα

-Τραυματισμό ψυχικό ή σωματικό

-Αποτυχημένη προσπάθεια από έλλειψη οργάνωσης

-Απροθυμία για συνεργασίες

-Συμπλέγματα ανωτερότητας ή κατωτερότητας στις σχέσεις

– Αποφυγή χειραγώγησης έμμεσης ή άμεσης

-Μνησικακία, εκδικητικότητα

 

Σε πρακτικό επίπεδο, ο ανταγωνισμός μπορεί να είναι αθέμιτος και οι προσπάθειες θα χρειάζονται επανάληψη και υπομονή. Είτε αποκαλύπτονται κάποιοι συνάδελφοι, είτε δικές μας λανθασμένες κινήσεις, βγαίνουν στο φως και θα υποστούμε τις συνέπειες.

Σε ερωτικό επίπεδο, οι διαφωνίες θα είναι πιο συχνές, τα παιχνίδια του έρωτα πιο απρόβλεπτα και ριψοκίνδυνα. Ερωτική έλξη και απώθηση θα συμβαίνει με μία «ματιά», κεραυνοβόλα και απρόσμενα. Σχέσεις από το παρελθόν, αναστατώνουν την ζωή μας, δίχως όμως ουσιαστική επίλυση των προβλημάτων τους.

Σε εσωτερικό επίπεδο, είναι μία καλή περίοδος για να διερευνήσουμε την ποιότητα της δύναμης που κρύβουμε μέσα μας. Μίας δύναμης επιθετικής, προσκολλημένης στο παρελθόν και σε τύψεις ή ενοχές.

Σε καρμικό επίπεδο, αναδημιουργούμε το χθες, επομένως και τα λάθη του χθες. Μαγνητίζουμε εκείνους που θα αναστατώσουν τη ζωή μας, προκειμένου να μας απελευθερώσουν.

 

Λεπτομέρειες για το προσωπικό μήνυμα του ανάδρομου Άρη, ανάλογα με το ζώδιο και τον ωροσκόπο, μπορείτε να διαβάσετε στο άρθρο: Το Κάρμα του Ανάδρομου Άρη από 26/6 ως 26/8