ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Αναστασία Καλιαμπάκου είναι ένα έξυπνο κορίτσι της Ομογένειας τελειόφοιτη στο Λύκειο The Brearley School του Μανχάταν της Νέας Υόρκης και ήδη προδιαγράφεται η μελλοντική της ανέλιξη και επιτυχία.

Από την αρχή φάνηκε ότι ήταν ένα κορίτσι με υψηλό δείκτη διανόησης και ικανοτήτων. Στην αρχή πήγε στο Σχολείο του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Τριάδος στο Μανχάταν. Μερικοί από τους δασκάλους και δασκάλες σύστησαν στους γονείς της πως θα ήταν καλύτερα να πήγαινε σ’ ένα πιο αναπτυγμένο και υψηλότερου επιπέδου σχολείο.

Πήγε σ’ ένα άλλο Χριστιανικό Σχολείο στο Μανχάταν, όπου τελείωσε την όγδοη τάξη και αρίστευσε για το Stuyvesant High School στις εξετάσεις κερδίζοντας την είσοδό της σε μερικά από τα πλέον επίλεκτα σχολεία του Μανχάταν. Επέλεξε να πάει στο Brearley School το οποίο θεωρείται κορυφαίο.

Πέρυσι η Αναστασία επιλέχθηκε ως σύνεδρος στη Συνέλευση Μελλοντικών Ηγετών της Ιατρικής (Future Medical Leaders) στη Βοστώνη στην οποία και συμμετείχε από τις 25 μέχρι και τις 27 Ιουνίου.

Η Συνέλευση αυτή απευθύνεται μόνο σε αριστούχους μαθητές Λυκείων οι οποίοι επιθυμούν να γίνουν γιατροί ή να ενταχθούν σε ιατρικούς κλάδους για έρευνα.

Το πρόγραμμα αυτό στοχεύει να εμπνεύσει, να ενθαρρύνει και να καθοδηγήσει τους πλέον κορυφαίους μαθητές της χώρας οι οποίοι οραματίζονται να γίνουν γιατροί και επιστήμονες της ιατρικής, να τους βοηθήσει να πραγματοποιήσουν το όνειρο τους, να τους παράσχουν το δρόμο, το σχέδιο και τις δυνατότητες για να επιτύχουν τον σκοπό τους.

Την Αναστασία σύστησε ο Δρ. Ρόμπερτ Ντάρλιγκ, Ιατρικός Διευθυντής της Ακαδημίας Μελλοντικών Ηγετών της Ιατρικής για να αντιπροσωπεύσει την Νέα Υόρκη βάσει των ακαδημαϊκών της επιτευγμάτων.

Η Συνέλευση έγινε στο Λόουελ της Μασαχουσέτης όπου είχε την ευκαιρία να γνωρίζει μερικούς από τους πλέον επιφανείς γιατρούς των Ηνωμένων Πολιτειών καθώς επίσης και Νομπελίστες.

Το φετινό καλοκαίρι έλαβε πλήρη υποτροφία να παρακολουθήσει το πρόγραμμα Living Latin σε Λύκειο της Ρώμης. Σπουδάζει Λατινικά από την έκτη τάξη κι έχει βγει πρώτη στο Λύκειο της, ενώ την βοήθησε να αναπτύξει μεγάλο ενδιαφέρον για την αρχαία Ελλάδα και πως έχει επηρεάσει τον σύγχρονο κόσμο.

Είναι στο πρόγραμμα της να πάρει Αρχαία Ελληνικά αυτό το ακαδημαϊκό έτος.

Οταν επέστρεψε από την Ρώμη στις Ηνωμένες Πολιτείες αμέσως μετέβη στο πανεπιστήμιο Yale για να παρακολουθήσει επιφανές πρόγραμμα Yale young Global Scholars στους κλάδους της Βιολογίας και της Βιοϊατρικής.

Βρίσκει τον χρόνο και κάνει εθελοντική εργασία για παιδιά με ειδικές ανάγκες, ενώ ήδη έχει γράψει βιβλίο γι’ αυτά τα παιδιά. Εχει ιδιαίτερη αγάπη για τα άλογα και στις 22 Ιουλίου έγραψε ένα ενδιαφέρον άρθρο στην αμερικανική εφημερίδα «The Voice of West Village» με τίτλο «Τα Αλογα που Θεραπεύουν».

 bit.ly/2vGXZij