από την Δρα Αριστονίκη Θεοδοσίου Τρυφωνίδου.
Όταν οι σύντροφοι αποτυγχάνουν να ωριμασουν ως άτομα προτού παντρευτούν, θα πρέπει να χτίσουν την αυτοεκτίμηση τους στο πλαίσιο του γάμου τους. Ενδέχεται να φοβούνται να επικοινωνήσουν μεταξύ τους. Ακόμη μπορεί να φοβούνται πως δεν αξίζουν την αγάπη του συντρόφου τους και πως ο σύντροφος τους τους κάνει χάρη και είναι μαζί τους.
Πολλές φορές αυτά τα άτομα προέρχονται από οικογένειες που ήταν επίσης προβληματικες. Γιαυτό τον λόγο δεν τολμούν να φερθούν με ευθύτητα ο ένας στον άλλο και ανταλλάζουν μονίμως συγκαλυμμενα μηνύματα. Τέτοια μηνύματα μεταδίδονται από γενιά σε γενιά. Τα κληροδοτουμε!
Παίρνουμε ένα μπαούλο με σχέσεις, βιώματα, στερεότυπα, δεσμούς, μυστικά, ψέματα, πιστεύω, αξίες.
Κι ύστερα αυτό το μπαούλο είναι σκεπασμένο με ένα κοινωνικό μανδύα που έχει κι αυτός τα δικά του στερεότυπα, προκαταληψεις, πιστεύω, αξίες, νουθεσιες, πρέπει και μη.
Τι τα κάνουμε όλα αυτά;
Από αυτό το μπαούλο ξεπηδούν πολλές συγχυσμενες καταστάσεις. Και εγώ εσύ, όλοι μας χρειάζεται να τις ξεδιαλύνουμε αν θέλουμε να αναπτυχθούμε και να εξελιχθούμε ως Άνθρωποι.
Με τη συζήτηση κατασκεύαζεται το νόημα της εμπειρίας. Όταν ανοίγεσαι μοιράζεσαι τις ιδέες και τις αντιλήψεις σου και βρίσκεις νόημα στη ζωή σου.
Ανοίξτε τα μπαούλο, ξεσκονίστε τον μανδύα και βρείτε το νόημα για να ζήσετε καλύτερα από τους προγόνους σας!