Με πολύ τραγούδι, πλούσιο μπουφέ και εξαιρετικής ποιότητας  κρασί, να ρέει άφθονο από την κάβα της εταιρίας «ZACHARIAS WINES», γιόρτασαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες τα Κορφιάτικα βραβεία στον μεγάλο κήπο του θεάτρου «Χυτήριο», με τα πέτρινα παραδοσιακά κτήρια να θυμίζουν σκηνικό ταινίας του ιταλού σκηνοθέτη Φεντερίκο Φελίνι, λίγες ημέρες πριν την 37η απονομή των Κορφιάτικων θεατρικών βραβείων 2018, που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Οκτωβρίου στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Την βράδια άνοιξε η εκφραστική νέα ηθοποιός Βίβιαν Ιωάννου που παρουσίασε το μουσικό πρόγραμμα, δείχνοντας και τα προσόντα της στην παρουσίαση.

Έκπληξη της βραδιάς ήταν το γεγονός, ότι τον χαιρετισμό στην εκδήλωση των Κορφιάτικων δεν τον έκανε ο ιδρυτής και πρόεδρος  κ. Δημήτρης Μουζακίτης, αλλά ο Γενικός Διευθυντής κ. Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης, ο λόγος του οποίου ήταν γροθιά στα πολιτιστικά κυκλώματα, αλλά ήταν και στη γραμμή Μουζακίτη!

Τραγούδησαν αφιλοκερδώς αρκετοί καλλιτέχνες, όπως ο Παναγιώτης Ωμέγα, η Όλγα Βενετσιάνου, ο Κωνσταντίνος Θαλασσοχώρης, η Κατερίνα Παλαιοθόδωρου, η Άρτεμις Ματαφιά, ο Φώτης Λάμαρης, ο Χρήστος Αγγελόπουλος και ο Κώστας Βενετσάνος, ενώ στο πιάνο ήταν ο σύνθετης Γιώργος Βενετσάνος.

Στον κατάμεστο χώρο παραβρεθήκαν πολλοί καλλιτέχνες και πολιτικοί, ακόμη και ο Δεσπότης Πειραιά & Σαλαμίνας των ΓΟΧ  κ. Γερόντιος φίλος του θεσμού των κορφιάτικων.                                                                                                                Ανάμεσά τους  διακρίναμε τον πρόεδρο του κόμματος Ελληνορωσικής φιλίας  κ. Γιάννη Κωτσαηλίδη, τον θεατρικό επιχειρηματία Πάνο Κατσαρίδη,                         τον π. Δήμαρχο Ύδρας κ. Κώστα Αναστόπουλο και μέλος της Οργανωτικής επιτροπής τον βραβείων, τον ηθοποιό-σκηνοθέτη και παραγωγό Γιώργο Βάλαρη, συνοδευόμενο από την πανέμορφη ηθοποιό Ζέτα Δούκα, την λαμπερή ηθοποιό Μαίρη Βιδάλη με όλο το θίασό της, την θεατρική τραγουδίστρια Άννα Μπουρμά με τον παραγωγό σύζυγό της  Θεοδόση Φράγκο, τον ηθοποιό και αντιδήμαρχο Πεύκης Χρήστο Φωτίδη με την σύζυγο του Σίσσυ, την ηθοποιό Κάρμεν Ρουγγέρη, τον Θοδωρή και την Αθήνα Τρανούλη, τον πρόεδρο του συνδέσμου Ινδών Ελλάδος κ. Γκάντι, τον  σκηνοθέτη Δημήτρη Καρατζιά, τον σύνθετη Μάνο Αντωνιάδη, την ηθοποιό Πολύνα Γκιωνάκη με τον σκηνοθέτη Γιάννη Βαμβακά, τον ηθοποιό                                Πέτρο Αποστολόπουλο, την εκφραστική ηθοποιό Λίζυ Ξανθοπούλου,                              τον παραγωγό και ηθοποιό Ανδροκλή Δεληολάνη, τον ηθοποιό και σύνθετη Τάσο Σωτηράκη, τους επιχειρηματίες Βασίλη Σαβράμη και Ανδρέα Ανδριανόπουλο, την συγγραφέα Σοφία Αδαμίδου, τους ηθοποιούς Σπύρο Μπιμπίλα, Μάγδα Κατσιπάνου, Περικλή Μοσχολιδάκη, Θωμά Πανδή, Ιωάννα Γκαβάκου, Άννα Παντζέλη, Βάσια Παναγόπουλου, τον επιχειρηματία Βασίλη Γκουρούση με την σύζυγό του Τέτα Καμπουρέλη, την χορογράφο Wendy Gibbins, την Αλίκη Δανάλη και πολλούς άλλους που τίμησαν με την παρουσία τους την βράδια.

Δεκάδες καλλιτέχνες, που λόγω προβών και υποχρεώσεων δεν μπορούσαν να παραστούν, αν και το επιθυμούσαν, έστειλαν μηνύματα στήριξης του δικού τους θεσμού.

Αξίζει να επισημανθεί ότι από νωρίς αστυνομική δύναμη επέβλεπε τον εξωτερικό χώρο του θεάτρου, όπως γίνεται σε κάθε εκδήλωση της Α.Ε.Β.Τ. Τέλος, παραβρέθηκαν και πολλοί εκπρόσωποι του εντύπου και ηλεκτρονικού δημοσιογραφικού τύπου.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό

Φωτογραφίες: Άκης Κυπραίος