από την Λίλιαν Σίμου
Τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου και ο πρώτος φθινοπωρινός μήνας, μας αποχαιρετά με ένα ευεργετικό τρίγωνο στα ζώδια του αέρα, όπου εναρμονίζονται ο Ήλιος, ο Ερμής, ο Άρης και η Σελήνη. Στο σχήμα συμμετέχει και ο αστεροειδής Δήμητρα.
Το τρίγωνο αποτελεί την πλήρη ισορροπία μεταξύ των τριών πτυχών της ύπαρξης, πνευματικής, ψυχικής, φυσικής. Είναι μία ένδειξη πως όλα πρέπει να συνλειτουργούν για να έχουμε εξέλιξη και πρόοδο.
Το τρίγωνο αγκαλιάζει τον κύκλο της ζωής, δίνοντας την ευχέρεια να προστατεύσουμε τις αδυναμίες μας και να δώσουμε στον εαυτό μας χαρά και γαλήνη. Οι Πυθαγόρειοι έλεγαν ότι το τρίγωνο είναι αρχή της γέννησης και της διαμόρφωσης των γεννημένων όντων. Το ισόπλευρο, δηλώνει την αποδοχή της φυσικής μας διάστασης, δίχως να αγνοούμε την ψυχική μας υπόσταση και την πνευματική. Κατά συνέπεια, αντιπροσωπεύει τον συνειδητοποιημένο άνθρωπο, που προσπαθεί να εξελιχθεί μέσω του φυσικού μόχθου και των συγκινήσεων που προκαλεί το φυσικό περιβάλλον. Θεωρώντας πως ο κύκλος είναι η πληρότητα και κρύβει το Θείο Ον στην αντιληπτή μας εικόνα, το τρίγωνο είναι η ατομικότητά μας, στο φυσικό πεδίο της Γης.
Ο αέρας είναι ένα από τα τέσσερα στοιχεία της ύπαρξης. Είναι συνδεδεμένος με το νοητικό και για τον λόγο αυτό μας βοηθά στην κίνηση, νοητική ή φυσική. Είναι παλμός, δόνηση, χτύπος της καρδιάς της ζωής.
Κατά συνέπεια ο συνδυασμός ενδυναμώνει και αφήνει ένα μήνυμα στο τέλος του μήνα για τον καθένα μας:
“Είναι σημαντικό να πάρουμε ανάσα δροσιάς και να προσπαθήσουμε να απαλύνουμε τις οξύτητες της ζωής, καθώς και να κάνουμε πιο όμορφη την καθημερινότητά μας.
Βασικό σημείο αιχμής είναι να «μετακινηθούμε» από πάγιες και μονόπλευρες αντιλήψεις, συνήθειες, που πλέον δεν αποδίδουν.
Χρειάζεται επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία του ουρανού, η θέληση για συνεννόηση και κατανόηση. Οι συνοδοιπόροι μας δεν είναι ανταγωνιστές και δεν χρειάζεται να λύνουμε τις διαφορές μέσω αντιπαραθέσεων.”
Το διήμερο μας διδάσκει πως μία ανταλλαγή απόψεων, ακόμη και σε περιπτώσεις διαφωνίας, γίνεται γόνιμο έργο και μας βοηθά να εμπλουτίσουμε το νου και το πνεύμα.
Πως έχουμε υποχρέωση απέναντι στον ίδιο μας τον εαυτό, να έχουμε ευελιξία, ούτως ώστε η αρμονία σε κάθε επίπεδο, από τα βάθη της ύπαρξης ως τις πρακτικές μας ανάγκες, να διατηρείται…
Να νιώθουμε την Ανάσα της Ζωής, να την απολαμβάνουμε και να βρούμε λύση για ό,τι μας τη διασαλεύει!