ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Δύο σπάνιες ιστορίες του Ερνεστ Χέμινγουεϊ  (Ernest Hemingway), οι οποίες γράφτηκαν στα μέσα του 1950 και έκτοτε ελάχιστοι είχαν πρόσβαση σε αυτές, θα δημοσιευθούν τον επόμενο χρόνο, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Associated Press».

Ο ομογενής διαχειριστής της λογοτεχνικής κληρονομιάς του Χέμινγουεϊ, Μάικλ Κατάκης (Michael Katakis), ανέφερε στο «AP» ότι το «Monument» (Μνημείο) και το «Indian Country and the White Army» (Η Χώρα των Ινδιάνων και ο Λευκός Στρατός) θα συμπεριληφθούν στην ειδική επανέκδοση του κλασσικού βιβλίου του συγγραφέα «For Whom the Bell Tolls» («Για ποιον Χτυπά η Καμπάνα»).

Στη νέα έκδοση θα περιλαμβάνεται, επίσης, η ιστορία «A Room on the Garden Side» (Ενα Δωμάτιο στην Πλευρά του Κήπου), η οποία ήταν πολύ λίγο γνωστή ανά τη λογοτεχνική κοινότητα πριν τη δημοσιεύσει το περιοδικό «The Strand Magazine» μέσα στο καλοκαίρι.

Το «For Whom the Bell Tolls: The Hemingway Library Edition» είναι προγραμματισμένο να δημοσιευθεί το καλοκαίρι του 2019. Το μυθιστόρημα, το οποίο διαδραματίζεται κατά τον Ισπανικό Εμφύλιο Πόλεμο, είχε προσφάτως βρεθεί και πάλι στην επικαιρότητα, καθώς ήταν το αγαπημένο του γερουσιαστή Τζον Μακέιν που έφυγε από τη ζωή τον Αύγουστο.

Ο κ. Κατάκης, του οποίου το «Ernest Hemingway: Artifacts from a Life» θα κυκλοφορήσει μέσα στην εβδομάδα, έχει επιβλέψει πολλά μεταθανάτια έργα του.

Εχει συνεργαστεί με τον γιο του διάσημου Αμερικανού συγγραφέα, Πάτρικ Χέμινγουεϊ, στην επανέκδοση των «A Moveable Feast», «Green Hills of Africa», όπως και στην αμφιλεγόμενη έκδοση του «True at First Light», το οποίο ο Χέμινγουεϊ άφησε ημιτελές πριν την αυτοκτονία του το 1961.

O ομογενής συγγραφέας και φωτογράφος αρνήθηκε να κάνει περαιτέρω σχόλια για την απόφασή του να εκδώσουν τις ιστορίες του 1950, οι οποίες αποτελούν τμήμα της Συλλογής του Ερνεστ Χέμινγουεϊ στη Βιβλιοθήκη του Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι στη Βοστώνη.

«Μιλούσα στον Πάτρικ για μεγάλο διάστημα και πάντοτε θέταμε το ίδιο ερώτημα: Είναι απαραίτητο να δημοσιευτεί αυτό;», δήλωσε σε τηλεφωνική του συνέντευξη στο «AP» ο Κατάκης, ο οποίος γεννήθηκε στο Σικάγο, είναι γόνος Ελληνα μετανάστη, ενώ και η μητέρα του γεννήθηκε από Ελληνες μετανάστες στις ΗΠΑ.

bit.ly/2q5kRFA