Η Ομάδα Πολιτισμού της Δημοτικής Κοινότητας Δροσιάς του Δήμου Διονύσου,  με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Θερβάντες και του Προξενείου του Ισημερινού, κάνει αφιέρωμα στον Camilo Luzuriaga, τον πιο γόνιμο Σκηνοθέτη του Ισημερινού και έναν από τους πρώτους που ασχολήθηκαν με τη μεταφορά ιστορικών θεμάτων και λογοτεχνικών έργων στη μεγάλη οθόνη.

‘Εχει, επίσης, προσκεκλημένους δύο καταξιωμένους και πολυβραβευμένους ‘Ελληνες  Σκηνοθέτες. Τον Δημήτρη Αθανίτη, ο οποίος μας παρουσιάζει το βιβλίο του «Μυστικές Συναντήσεις», μια αναφορά σε ανθρώπους μέσα από τον φαντασμαγορικό κόσμο του κινηματογράφου, και τη Δώρα Μασκλαβάνου, με τη βραβευμένη  ταινία της «Κι αν φύγω…θα ξανάρθω» και την παρουσία της για συζήτηση με το κοινό της.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κώστας Μαντάς

Επιμέλεια και ανάλυση ταινιών: Καίτη Λεκάκου

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Ο Δημήτρης Αθανίτης, ο οποίος μας γοήτευσε τον Φεβρουάριο με το “Invisible”, έρχεται τώρα με το βιβλίο του «Μυστικές Συναντήσεις» να μας μιλήσει για ενδιαφέρουσες προσωπικότητες του μαγικού κόσμου του κινηματογράφου.

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

“La tigra” του Camilo Luzuriaga

Μια ιστορία αγάπης, εξουσίας, μαγείας και εκδίκησης που εξελίσσεται σε ένα ονειρικό τοπίο στη μυθολογική καρδιά της ζούγκλας του Ισημερινού. 1990 / 80’

Κέρδισε το  Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ της Καρθαγένης

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

‘Caro o cruz” (κορώνα ή γράμματα) του Camilo Luzuriaga

Την υπόθεση έγραψαν τρεις σεναριογράφοι για τρεις βασικούς ηθοποιούς. Η κορώνα και τα  γράμματα είναι οι δυο όψεις του ιδίου νομίσματος, όπως φαίνονται από τις μικρές λεπτομέρειες που συνθέτουν τη ζωή μας.

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

«Κι αν φύγω…θα ξανάρθω» της Δώρας Μασκλαβάνου

Ο πρόσφατα αποφυλακισμένος Μάρκος συναντά την απομονωμένη στο βουνό Ελπίδα. Η γνωριμία τους θα αλλάξει εντελώς τον τρόπο που οι δυο τους αντιλαμβάνονται την έννοια της ελευθερίας.

Η ταινία κέρδισε το Βραβείο Κριτικής επιτροπής στο  Los Angeles το 2006. Κοινωνικό δράμα /87’

Οι προβολές γίνονται στις  20.00’ στο Πολιτιστικό Κέντρο Δροσιάς, Γρ. Λαμπράκη 19.

Είσοδος ελεύθερη