Από την Λίλιαν Σίμου

 

Το παιδί μας είναι ένας νέος κόσμος που ανοίγεται μπροστά μας και σίγουρα, η μεγαλύτερη πρόκληση στη ζωή, για επέκτασή μας σε ένα μέλλον που δεν είμαστε πάντα σε θέση να γνωρίζουμε ή και να κατανοούμε κάποιες φορές.

Οι ανησυχίες μας είναι πολλές, ποτέ δεν έχουμε την αίσθηση πως γνωρίζουμε αρκετά για να του προσφέρουμε ό,τι χρειάζεται, να το προστατέψουμε, να το στηρίξουμε στα βήματα που θα κάνει.

Εδώ έρχεται η ψυχολογική αστρολογία να παίξει ένα σημαντικό ρόλο. Να γίνει οδηγός μας, να αποκρυπτογραφήσει τις λεπτομέρειες εκείνες που θα έχουν να κάνουν με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του και να μας διακρίνουμε έγκαιρα ό,τι πρέπει να γνωρίζουμε για να αποφύγουμε πολλά λάθη…

Η αστρολογική ψυχαναλυτική ανάλυση, μπορεί να μας περιγράψει τις προδιαγραφές του παιδιού μας και να μας προετοιμάσει για τις δυνατότητες και τις αδυναμίες του έγκαιρα. Με τον τρόπο αυτό, θα είμαστε σε θέση να αντιληφθούμε όσο γίνεται νωρίτερα κάθε ευαίσθητη πτυχή του. Θα μας επιτρέψει να κατανοήσουμε πώς αυτό αντιλαμβάνεται τον κόσμο μας, όπως και το άμεσο περιβάλλον του, δηλαδή την οικογένειά του και τι αποκομίζει από αυτήν.

 

Η αστρολογία είναι ένας ευρύς τομέας μελέτης και δεν αρκείται σ’ αυτό που σχεδόν όλοι γνωρίζουν και ονομάζουν απλά «ζώδιο γέννησης». Στην ουσία το γνωστό σε όλους «ζώδιο»  αφορά την θέση του Ήλιου στον ζωδιακό την ημέρα της γέννησης. Ο Ήλιος είναι τα «θέλω» μας, είναι η φύση μας, αλλά δεν περιγράφει όλη την προσωπικότητά μας.

Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η Σελήνη, και σχετίζεται με την οικογένεια και κυρίως την μητρική φιγούρα.

Τρίτο ουσιαστικό στοιχείο της προσωπικότητας είναι ο ωροσκόπος, δηλαδή ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζουμε το γήινο περιβάλλον μας.

Βασική δομή των παιδιών είναι η εικόνα του πατέρα και της μητέρας. Εκεί θεμελιώνουν την ανάπτυξη της φύσης τους, την δυναμική της παρουσίας τους, την ουσιαστική επιβολή του Εγώ, άλλοτε υπερτονισμένο, άλλοτε υποβαθμισμένο σε ισχύ, όπως και την συναισθηματική ανάπτυξη μέσω των συναισθημάτων που εισπράττουν από την μητρική φιγούρα.

Ο υπέροχος κόσμος κάθε παιδιού γαλουχείται από τα δύο αυτά αρχέτυπα και τις επιρροές που φιλτράρει σύμφωνα με την γενέθλια δομή της προσωπικότητάς του.

Έως ότου επανέλθουμε με νέο θέμα για τα παιδιά μας και πώς μπορούμε να τα αποκρυπτογραφήσουμε μέσω της αστρολογικής προσέγγισης, ας δούμε τις πρώτες τους αντιδράσεις, ανάλογα με τη θέση του ωροσκόπου τους. Καθώς είναι η εξωτερική του εικόνα, θα εκφράζει και θα εκδηλώνει τα χαρακτηριστικά που περιγράφονται ως εξής…

 

Η προσωπικότητα με ωροσκόπο στον:

ΚΡΙΟ                            :   δραστήρια, βιαστική, φλογερή

ΤΑΥΡΟ                        :   σταθερή, δυνατή, πεισματώδη

ΔΙΔΥΜΟΥΣ                :   διπλή, κινητική, επικοινωνιακή

ΚΑΡΚΙΝΟ                   :    ευαίσθητη, γόνιμη, ευεπηρέαστη

ΛΕΟΝΤΑ                     :    λαμπερή, διαχυτική, εντυπωσιακή

ΠΑΡΘΕΝΟ                 :   αναλυτική, μεθοδική, κριτική

ΖΥΓΟ                           :    κοινωνική, ειρηνική, ζεστή

ΣΚΟΡΠΙΟ                   :    δυναμική, μαχητική, ερευνητική

ΤΟΞΟΤΗ                    :    φιλοσοφημένη, ελεύθερη, διανοητική

ΑΙΓΟΚΕΡΩ                 :    κυριαρχική, δεσποτική, υπεύθυνη

ΥΔΡΟΧΟΟ                  :    πρωτοποριακή, εφευρετική, ανατρεπτική

ΙΧΘΕΙΣ                        :    διστακτική, διαισθητική, ονειροπόλα

 

Οι περιγραφές είναι πάντα μέσα από τα μάτια του ίδιου του παιδιού και οι αντιδράσεις στα ερεθίσματα που δέχεται, καθώς μιλάμε για το δικό του ωροσκόπιο.

Στους γονείς έγκειται η προσέγγιση με τον καλύτερο τρόπο, ώστε να ενθαρρύνουν τα θετικά του παιδιού τους και προσπαθήσουν να αποτρέψουν τα αρνητικά.