από την Κέλλυ Βουράνη

Τι κοινό έχουν το Παγκράτι, ο βασιλιάς Αρχέλαος και το Mint all day bar bistro; Ένας γρήγορος συνειρμός θα ήταν ένα bar στην περιοχή του Παγκρατίου. Και όμως υπάρχει κάτι πολύ βαθύτερο. Το Mint είναι ένας χώρος γεμάτος πολιτισμό, ένας χώρος που αγαπά την τέχνη, όπως την αγαπούσε και ο βασιλιάς Αρχέλαος.

Αρχελάου 30, Mint. Ένα φθινοπωρινή γλυκιά νύχτα Παρασκευής βρέθηκα εκεί. Τραπεζάκια κρυμμένα στις φυλλωσιές των δένδρων αναδύουν τη ζεστασιά των συζητήσεων από ανθρώπους κάθε ηλικίας, ενώ η μουσική αγκαλιάζει το χώρο και τις ψυχές. Είναι σα να μεταφέρομαι κάπου μακριά από τις ευθύνες της καθημερινότητας. Ο Rio Cameron, ιδιοκτήτης του Mint, ακολούθησε το πνεύμα της αρχαιοελληνικής ψυχαγωγίας, όταν αποφάσισε να δημιουργήσει αυτό το χώρο.

Γιατί πραγματικά η γνησιότητα και η αμεσότητα τον χαρακτηρίζουν. Καλλιτεχνική φύση ο ίδιος, έδωσε στο Mint την ξεχωριστή προσωπική του αισθητική με αρχαιοελληνικές και κέλτικες πινελιές. Πρόκειται για το πάντρεμα των δύο πατρίδων της Σκοτίας και της Ελλάδας, στην οποία και μεγάλωσε, όταν οι γονείς του αποφάσισαν να εγκατασταθούν εδώ.

Τα μυστικά του bartending τα διδάχτηκε σε cocktail bar της Σαντορίνης συνεχίζοντας το «ταξίδι» του στη νυχτερινή ζωή για πολλά χρόνια, όπου κάποια στιγμή βρέθηκε και ιδιοκτήτης του bar Πρόδικος στη Τζια. Ονομασία καθόλου τυχαία καθώς είναι λάτρης του αρχαιοελληνικού πολιτισμού.

Φτάνοντας στην Αθήνα, έρχεται η στιγμή του Mint, το μπαράκι που χαλαρώνει την ψυχή μας, ευφραίνοντάς μας με όμορφα μουσικά ακούσματα και ποιοτικές γεύσεις. Είναι ανοιχτό όλη την ημέρα. Από το πρωί μπορούμε να απολαύσουμε τον καφέ μας, το τσάι ή χυμούς φρέσκων φρούτων.

Το Μιντ είναι για όλους ανοιχτό, την παρέα, την οικογένεια, τους single. Όταν έρχεται η νύχτα, οι dj του μας καθαίρουν από τους βαρείς ρυθμούς της ημέρας μαζί με τα εξαιρετικά ποτά και τα ιδιαίτερα κοκτέιλ που συντροφεύουν τις σκέψεις μας με τη συνοδεία νόστιμων σνακ και χειροποίητου ποπ κορν. Προσωπικά ξεχώρισα δύο το Hot Toddy και το κορυφαίο, classy Athenian Spritz. Οίνο-πνεύματα που ευφραίνουν την καρδιά μας. Σαν και τότε στα αρχαία χρόνια που οι άνθρωποι χαλάρωναν με στοχασμό, γεύμα και οίνο κεκραμένο.

Σήμερα το Mint είναι το cool μέρος, όπως θα έλεγαν οι Σκοτσέζοι, το αυθεντικό, το γνήσιο∙ το μπαράκι που χτυπά η ανθρώπινη πλευρά μας.

Η Mint life «χτυπά» δυνατά και μας περιμένει…

Athenian Spritz :

70ml vermouth ( Otto’s )

70ml Prosecco

60ml 3cents Aegean Tonic

Garnish: orange zest

Hot Toddy :

60 ml whiskey ( Jameson )

60ml water

1 tbsp mild honey

30ml lemon juice

Garnish : slice of lemon

https://www.facebook.com/mintbarbistro/