Την Τρίτη 16 Οκτωβρίου, παρουσιάστηκε στον Ιανό, το πολύ δημοφιλές μυθιστόρημα της Ειρήνης Τσαλή, Golden Girl. Το πρώτο συγγραφικό έργο της ταλαντούχας συγγραφέως, κυκλοφόρησε τον Μάιο από τις εκδόσεις ΜΕΛΑΝΙ και έχει ήδη κερδίσει το ενδιαφέρον του αναγνωστικού κοινού σημειώνοντας εντυπωσιακές πωλήσεις .

Ο γνωστός εκδοτικός οίκος, συνεπής στις αξιόλογες και ποιοτικές δουλειές που παρουσιάζει, υποδέχθηκε στην οικογένεια του το ανατρεπτικό μυθιστόρημα της Ειρήνης Τσαλή. Το «Golden Girl» είναι η ιστορία της Ζωής (όπως ονομάζεται και η ηρωίδα του βιβλίου), μιας γυναίκας με καταξιωμένη καριέρα στο Λονδίνο. Η πλοκή των καταστάσεων γίνεται με χιούμορ και έντονα παραστατικές εικόνες που παρασύρουν τον αναγνώστη στις περιπέτειες της πρωταγωνίστριας. Γραμμένο σε πρώτο πρόσωπο, το βιβλίο έχει γρήγορη ροή και ενδιαφέρουσα σύγχρονη μυθοπλασία. Πρόκειται για ένα  φρέσκο βιβλίο που έχει ενθουσιάσει τους αναγνώστες του ήδη από τους πρώτους μήνες κυκλοφορίας του.

Αρκετός ήταν ο κόσμος που επισκέφθηκε την Τρίτη τον Ιανό για να βρεθεί κοντά στη συγγραφέα και να απολαύσει τη βραδιά. Οι παρουσιαστές του βιβλίου ήταν η κ. Αγιάτη Μπενάρδου, blogger του Don’t Ever Read Me , η ταλαντούχα ηθοποιός Αλεξάνδρα Αϊδίνη και ο δημοσιογράφος και γενικός διευθυντής του ΙΑΝΟΥ, Νίκος Θρασυβούλου. Μίλησαν με λεπτομέρειες και ανέλυσαν το ύφος αλλά και τον τρόπο γραφής του βιβλίου, ενώ παράλληλα διαβάζονταν αποσπάσματα μέσα από αυτό, μεταφέροντας τους ακροατές στα μέρη που περπάτησε η ηρωίδα.

Σε ένα όμορφο μουσικό ταξίδι, παρέσυρε το κοινό η Διεθνής Performer Miss Saxo Vaya, Βάγια Καλαντζή με το σαξόφωνο της.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η Ζωή είναι έξυπνη, δυναμική, φιλόδοξη, επιτυχημένη και… εντελώς μόνη. Εργάζεται σε μια μεγάλη τράπεζα επενδύσεων στο Λονδίνο, παίρνει το αεροπλάνο με τη συχνότητα που άλλοι παίρνουν ταξί, οργώνει τις αίθουσες συσκέψεων πάνω σε ψηλοτάκουνες γόβες και… κοιμάται ελάχιστα.

Δεν έχει χρόνο για χάσιμο. Μέχρι την ημέρα που το σύμπαν της καταρρέει και η υπερεπιτυχημένη Ζωή βρίσκεται το μεγαλοπρεπές City στο ταπεινό Σκαλάκι Κορινθίας των 254 μόνιμων κατοίκων, πίσω στο σπίτι της μητέρας της.

Ξαφνικά είναι αποκομμένη από τον κόσμο, χωρίς κινητό, χωρίς internet, χωρίς να μπορεί να στείλει ούτε ένα email.

Στην αρχή φαίνεται να είναι το τέλος του κόσμου, αλλά, αν το καλοσκεφτεί κανείς, μπορεί να είναι και η αρχή ενός καινούριου κόσμου.

Η πραγματική ζωή κυλάει ερήμην μας κι έχει τον τρόπο της να φέρνει ανατροπές και αναπάντεχες εξελίξεις. Πώς θα αποκατασταθεί η τάξη;

https://www.facebook.com/irinitsali/