Κάτω από τη σκέπη της τέχνης σε οποιαδήποτε μορφή (θέατρο,μουσική, βιβλίο) το Library4all και ο Τεχνοχώρος Εργοτάξιον θα διασταυρώσουν τον Δεκέμβριο τους κοινούς σκοπούς και δρόμους τους. Το bookspot του Library4all θα στηθεί στο φουαγιέ του Τεχνοχώρου Εργοτάξιον για να φιλοξενήσει παμπόνηρες μάγισσες, πειρατές με κοφτερά σπαθιά, δράκους με πύρινες γλώσσες, άγρια θηρία και τέρατα μέσα σε χάρτινες σελίδες, με σκοπό να ταξιδέψουν σε σχολικές βιβλιοθήκες όλης της Ελλάδας.

 

Τα τελευταία πέντε χρόνια εθελοντικής δράσης του, το Library4all έχει καταφέρει να προσφέρει περισσότερα από 65.000 βιβλία σε 1.400 βιβλιοθήκες σχολείων στην Αττική και την περιφέρεια, μέσα από δωρεές οργανισμών, εκδοτικών οίκων, αλλά και καθημερινών ανθρώπων και να καλύψει τις ανάγκες των σχολείων σε όλη την Ελλάδα και εν συνεχεία να τα βοηθήσει να δημιουργήσουν μια βιβλιοθήκη ή να διευρύνουν την υπάρχουσα συλλογή τους. Βιβλία έχουν ταξιδέψει στα ελληνικά σχολεία στην Ίμβρο, στο Κατάρ, στην Τιφλίδα, στο Cambridge και στη Νέα Υόρκη, ενώ περισσότερα από 70.000 βιβλία που δεν ήταν κατάλληλα για σχολικές βιβλιοθήκες έχουν δοθεί σε διάφορους φορείς, οργανώσεις και δομές όπου φιλοξενούνται προσφυγόπουλα σε όλη την Ελλάδα.

 

Ο Τεχνοχώρος Εργοτάξιον είναι ένας πολυχώρος τέχνης, μια «φρέσκια» ιδέα, που τα τελευταία τρία χρόνια λειτουργίας του στα νότια προάστια έχει φιλοξενήσει πλήθος θεατρικών παραστάσεων, παιδικές και ενηλίκων (15 περίπου τη σεζόν), καθώς επίσης φεστιβάλ και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Κάθε εβδομάδα περισσότερα από 600 άτομα επισκέπτονται το χώρο μας. Με υψηλό αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης όλης της ομάδας του Τεχνοχώρου Εργοτάξιον αποφασίσαμε να βάλουμε κι εμείς το μικρό μας λιθαράκι στην προσπάθεια που κάνει το Library4all.

 

Στις φετινές Χριστουγεννιάτικες παραστάσεις μας οι θεατές μας, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να αφήσουν στο bookspot το δικό τους βιβλίο που πρέπει να είναι καινούριο ή σχεδόν καινούριο για παιδιά ηλικίας 4-12 ετών. Ιδιαίτερη ανάγκη το Library4all έχει σε παραμύθια.

 

Σημειώστε πως δεν δεχόμαστε εγκυκλοπαίδειες, σχολικά βιβλία, βιβλία για χρωμάτισμα, με αυτοκόλλητα, βιβλία από προσφορές εφημερίδων, βιβλία που τους λείπει το cd ή κομμάτια από παζλ, βιβλία σημειωμένα, με ήρωες κινουμένων σχεδίων, κόμικς, καθώς και βιβλία ενηλίκων.

 

Ο κοινός σκοπός του Library4all και του Τεχνοχώρου Εργοτάξιον για τη διάδοση της τέχνης σε οποιαδήποτε μορφή θα είναι το θαύμα των φετινών δικών μας Χριστουγέννων, της προσφοράς και της αγάπης. Γιατί οι συνεργασίες είναι πολιτισμός.

 

Από την 1η έως τις 31 Δεκεμβρίου 2018 μπορείτε να αφήσετε και εσείς το δικό σας βιβλίο στο bookspot του Library4all στον:

Τεχνοχώρο Εργοτάξιον

Διογένους 1, Άγιος Δημήτριος

 Μετρό Δάφνης (Έξοδος Στριγγάρη/Αγίου Δημητρίου)

Τηλέφωνο: 6983930220 (τις μέρες και τις ώρες των θεατρικών παραστάσεων)

https://www.facebook.com/ergotaxion