από την Διτροφολόγο-Διαβητολόγο Βαλάντω Χατζημανώλη

  Το μασάζ είναι πιθανώς η πιο αρχαία θεραπευτική τέχνη και έχει ξανανακαλυφθεί επανειλημμένα κατά το πέρασμα των αιώνων. Το μασάζ προωθεί την κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου ενώ  η πλειοψηφία των παθολογικών καταστάσεων βελτιώνεται όταν διεγείρεται η κυκλοφορία  αυτών των ζωτικών υγρών.

Το Γιαπωνέζικο μασάζ  προσώπου είναι μία μαγεία! Η Μαγεία του βρίσκεται στην ικανότητα του μασέρ να αντιλαμβάνεται  την εναλλαγή των πιέσεων  που πρέπει να εφαρμόσει  για να εκμεταλλευτεί  σωστά  την ενέργεια  που ρέει  και να την διοχετεύσει  σε σωστά σημεία.

Έχει μία φιλοσοφία : η ομορφιά προέρχεται από την τέλεια ισορροπία της σωματικής , συναισθηματικής και πνευματικής υγείας !

Το Γιαπωνέζικο μασάζ προσώπου επιτυγχάνει  δύο στόχους: ο πρώτος είναι η χαλάρωση  του πνεύματος ,  η βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος στο κεφάλι ,η αποβολή του στρές  γι’αυτό είναι  ευεργετικό για ημικρανίες και πονοκεφάλους και ο άλλος είναι η ενίσχυση της αιμάτωσης του δέρματος  του προσώπου  και κατά συνέπεια τη θρέψη των ιστών της περιοχής. Δέρμα πιο σφιχτό , πιο νεανικό και λείο.

<< ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΛΕΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ>>