Από την Λίλιαν Σίμου

Τα παιδιά μας στο σχολείο…συντροφιά με τα άστρα στα ζώδια της φωτιάς!

Οι μικροί μας “άγγελοι”, έχουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, που τους βοηθούν να εκδηλώνουν την προσωπικότητά τους, στον πρώτο κοινωνικό χώρο έξω από την οικογενειακή εστία, το σχολείο. Άραγε πώς προσαρμόζονται ανάλογα με το στοιχείο που επικρατεί στον χάρτη τους και κυρίως ανάλογα με το ζώδιο του Ήλιου και του ωροσκόπου τους;;;

Τα παιδιά μας, έχουν να αντιμετωπίσουν πολλά στην προσαρμογή τους με το εξωτερικό περιβάλλον. Αλλά ας δούμε λίγο πώς εκείνα τα αντιλαμβάνονται, μέσα από τον χώρο του σχολείου και πώς θα ήταν καλό να τα βοηθήσουμε εμείς, για να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους και να αγαπήσουν το σχολείο, σαν δεύτερο σπίτι τους!

 

Περισσότερες πληροφορίες για το Στοιχείο της Φωτιάς, στο άρθρο μας: “Φωτιά, η πρώτη εκδήλωση της ύπαρξης”

 

Ανάλογα με το ηλιακό ζώδιο ή τον ωροσκόπο σε ζώδια φωτιάς, το παιδί μας θα ήταν καλό να γνωρίζουμε πως αντιδρά ως εξής:

Κριόςz aries

Ξεχωρίζει συνήθως για τη λεκτική ικανότητα στον προφορικό και στο γραπτό λόγο. Είναι άμεσος, εύστροφος, ευέλικτος και ενδιαφέρον ο λόγος του. Υπάρχει ποικιλόμορφο ενδιαφέρον για τη γνώση και αναζήτηση πολλών εννοιών παράλληλα. Αυτό ίσως χάνει το κέντρο βάρους σε κάθε μάθημα όμως. Αλλά δεν είναι συχνά σε θέση να ολοκληρώσει όλο το φάσμα των ιδεών. Κοινωνικό το παιδί αυτό, θέλει να είναι μέσα σε ένα περιβάλλον σχολικό, για να ανταλλάσσει ιδέες με τους συμμαθητές και δασκάλους.

Λέωνz leo

Το παιδάκι μας θα διακριθεί για το ισορροπημένο πνεύμα, την ευγένεια και τους καλούς του τρόπους. Μπορεί να ενδιαφέρεται για την συναναστροφή με άλλα παιδιά και να επιδιώκει να καταπολεμήσει μεταξύ των φίλων του, την κοινωνική αδικία. Στο σχολείο είναι διακριτικό και με τακτ και συχνά αντιμετωπίζει διλήμματα επιλογής.  Θα λειτουργεί καλύτερα σε ομάδες, παρά μόνο του, αλλά θα θέλει να είναι η ομάδα με την ίδια λογική αντίληψη στη ζωή και στο παιχνίδι. Η αρμονία στο περιβάλλον του σχολείου είναι βασική προϋπόθεση συγκέντρωσης.

Τοξότηςz sagittarius

Παιδάκι ιδιαίτερο για την ευφυΐα και την ιδιορρυθμία του, θα είναι αυτό. Έξυπνο, αλλά δύσκολο να συγκεντρωθεί σε μία τυπική διαδικασία μαθητείας, θα θέλει να ανακαλύπτει πάντα νέες γνώσεις και νέους ορίζοντες. Η ρουτίνα δεν το βοηθά καθόλου, αντίθετα θα αποθαρρυνθεί να προσπαθήσει, θα βαρεθεί και ίσως προκαλέσει μία έκπληξη, για να τονώσει το ανιαρό κλίμα της τάξης. Είναι πιθανόν να είναι αντιδραστικό, επαναστατικό, με ένα πνεύμα αντιλογίας ή επίδειξης γνώσης. Σίγουρα είναι καλό σε μαθήματα που περιέχουν πειράματα και έρευνα.

 

Σημείωση: ο Ερμής, οι πλανήτες και ο κυβερνήτης του τρίτου οίκου προσθέτουν λεπτομέρειες για την σχολική επίδοση και το παιδί μας – θα συνεχίσουμε με τα υπόλοιπα στοιχεία και ζώδια, σε άρθρα που ακολουθούν