Γράφει ο Ερμής:

Είναι βράδυ αλλά τα ξωτικά στο εργαστήριο του Αϊ – Βασίλη δουλεύουν δίχως διακοπή για να προλάβουν να είναι όλα έτοιμα για τα Χριστούγεννα.

Ο Φρολαπουζίν, που είναι υπεύθυνος για την αποτροπή δυσάρεστων σκέψεων, παρακολουθεί τον μεγάλο καθρέφτη που εμφανίζει ένα χρωματιστό σημαδάκι κάθε φορά που η ιδέα των εορτών προκαλεί θλίψη σε κάποιον άνθρωπο.

Τα χρώματα διαφέρουν ανάλογα με την ένταση του συναισθήματος και η διαβάθμισή τους ξεκινά από απαλό σιέλ και καταλήγει σε βαθύ κόκκινο.

Η εργασία του Φρολαπουζίν επομένως είναι δύσκολη, γιατί πρέπει να διακρίνει την επικινδυνότητα και να ειδοποιεί τάχιστα τα ξωτικά της ομάδας του, ώστε να αναλάβουν δράση και να μεταβάλλουν την αρνητικότητα σε θετικότητα.

Ένα φιλικό τηλεφώνημα, το κελάηδημα ενός πουλιού, η εμφάνιση ενός λουλουδιού που φυτρώνει ανάμεσα στις πλάκες του πεζοδρομίου αρκούν συνήθως για να προκαλέσουν ένα χαμόγελο και να αποδιώξουν τη λύπη.

Όσο όμως πλησιάζει η εικοστή πέμπτη Δεκεμβρίου η κατάσταση δυσχεραίνει γιατί ο καθρέφτης γεμίζει με άπειρα σημαδάκια, ώσπου στο τέλος ο Φρολαπουζίν αδυνατεί να διαχωρίσει τόσο το μήνυμα κινδύνου όσο και τον αποστολέα. Γι’ αυτό πάντοτε εκείνη την ημέρα δίνει εντολή στα ξωτικά να παίξουν μουσική – όσο πιο δυνατά μπορούν – για να φτάσουν οι νότες μακριά και να ανάψουν τη νύχτα όλα τα φώτα που υπάρχουν για να φύγει το σκοτάδι.

Και εάν αυτά δεν είναι αρκετά και ο καθρέφτης εξακολουθεί να είναι χρωματισμένος, τότε τον διατάζει να στείλει τα σημαδάκια του στα αστέρια, ώστε να τα δουν οι άνθρωποι και να καταλάβουν ότι δεν είναι μόνοι.

 

Συνταγή της Αμβροσίας: Χρωματιστές πινελιές

Υλικά:

5 άγριοι χουρμάδες

1 κούπα  φρέσκα μύρτιλα

½ κούπα φραγκοστάφυλα

½ κούπα άγριες φράουλες

½ κούπα σμέουρα

½ κούπα βατόμουρα

3 κουταλιές της σούπας κονιάκ

3 κουταλιές της σούπας χυμός μανταρίνι

3 κουταλιές της σούπας φιστίκι Αιγίνης (ψημένο, ανάλατο)

 

Εκτέλεση:

Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τους χουρμάδες και τους κόβουμε σε τέσσερα κομμάτια. Ψιλοκόβουμε τα φιστίκια Αιγίνης. Τοποθετούμε όλα τα υλικά σ’ ένα μπολ και τα ανακατεύουμε. Στολίζουμε με ροζέτες από σαντιγί και κερασάκια μαρασκίνο.

Βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο και τη σερβίρουμε δροσερή.