από την Λίλιαν Σίμου

 

Οι μικροί μας “άγγελοι”, έχουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, που τους βοηθούν να εκδηλώνουν την προσωπικότητά τους, στον πρώτο κοινωνικό χώρο έξω από την οικογενειακή εστία, το σχολείο. Άραγε πώς προσαρμόζονται ανάλογα με το στοιχείο που επικρατεί στον χάρτη τους και κυρίως ανάλογα με το ζώδιο του Ήλιου και του ωροσκόπου τους;;;

Τα παιδιά μας, έχουν να αντιμετωπίσουν πολλά στην προσαρμογή τους με το εξωτερικό περιβάλλον. Αλλά ας δούμε λίγο πώς εκείνα τα αντιλαμβάνονται, μέσα από τον χώρο του σχολείου και πώς θα ήταν καλό να τα βοηθήσουμε εμείς, για να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους και να αγαπήσουν το σχολείο, σαν δεύτερο σπίτι τους!

 

Περισσότερες πληροφορίες για το Στοιχείο του Αέρα, στο άρθρο μας: Αέρας, η δύναμη του πνεύματος

Ανάλογα με το ηλιακό ζώδιο ή τον ωροσκόπο σε ζώδια του Αέρα, το παιδί μας θα ήταν καλό να γνωρίζουμε πως αντιδρά ως εξής:

 

Δίδυμοιz gemini

Πάντα με ενδιαφέρον και αρκετή αυτοπεποίθηση, θα θέλει να είναι στο κέντρο του σχολείου. Θα διαθέτει συνήθως λεκτική ικανότητα και την εμπιστοσύνη στις γνώσεις του. Ανήσυχο θα αναλαμβάνει ρόλους δράσης για να το προσέξουν και να το θαυμάσουν μέσα από αυτούς. Θα είναι δημοφιλές και συχνά θα έχει γύρω του παρέες να το ακούν ή να τις καθοδηγεί…. Μπορεί να αναπτύξει κάποιο ταλέντο στην υποκριτική και να αγαπά να παίρνει μέρος σε σχολικές παραστάσεις. Το μόνο μειονέκτημα τους είναι η έλλειψη σταθερότητας στο έργο που έχουν αναλάβει. Εκεί οι γονείς ίσως βοηθήσουν!

Ζυγόςz libra

Έχουμε ένα παιδάκι που δεν είναι εύκολο να συγκεντρωθεί ιδιαίτερα στην ροή του σχολείου. Θα διακριθεί για την αδιαφορία για τον χρόνο και την χαλαρώτητα ως προς τους περιορισμούς της ύλης ή των μαθημάτων. Θα του αρέσει όμως η κοινωνικοποίηση του σχολείου αφάνταστα. Θα είναι το κέντρο της παρέας των συμμαθητών, με χιούμορ, φαντασία, χαρά και ζωντάνια. Δεν πρέπει να έχει μονότονα μαθήματα, γιατί δεν θα έχει την διάθεση να ασχοληθεί. Έχει τάση για ξένες γλώσσες ή ανακάλυψη μέσω της γνώσης, νέων ιδεών. Αν αφεθεί ελεύθερο θα δημιουργήσει, θα αποδώσει καλύτερα.

Υδροχόοςz aquarius

Βιαστικό με ιδιαίτερη ικανότητα στο σχολείο αλλά δύσκολο να παραμείνει συγκεντρωμένο και να εργαστεί υπομονετικά. Μπορεί να είναι δυναμική η παρουσία του, αλλά δεν είναι σωστό να του περιορίσουν την πρωτοβουλία ή τον παρορμητισμό. Σε διαρκή ανησυχία, θέλει πολλά ενδιαφέροντα, αλλά και μία φλόγα ενθουσιασμού για να παραμείνει εστιασμένο. Ίσως αντιδράσει κριτικά ή καυστικά, αν το ενοχλήσουν ή το προσβάλουν. Η αναζήτηση της γνώσης απαιτεί σπίθα για να ενδιαφερθεί και να προχωρήσει σε ένα νέο βιβλίο ή μία νέα πληροφορία.

Σημείωση: ο Ερμής, οι πλανήτες και ο κυβερνήτης του τρίτου οίκου προσθέτουν λεπτομέρειες για την σχολική επίδοση και το παιδί μας

 

Επίσης:

Για το παιδί μας στα ζώδια της Φωτιάς, μπορείτε να ενημερωθείτε στο άρθρο μας

Για το παιδί μας στα ζώδια της Γης, μπορείτε να ενημερωθείτε στο άρθρο μας

Ακολουθεί άρθρο για το παιδί μας στα ζώδια του Νερού