από την Αναστασία Δημητροπούλου.

Για τον Ιρλανδό συγγραφέα, Τζωρτζ Μπέρναρντ Σω, οι άνθρωποι που πηγαίνουν μπροστά σ’ αυτόν τον κόσμο είναι εκείνοι που σηκώνονται, αναζητούν τις συνθήκες που θέλουν, και αν δεν τις βρουν, τις διαμορφώνουν μόνοι τους. Γεγονός είναι άλλωστε, πως κάθε μεγάλη επιτυχία έρχεται μετά από μια μακρά περίοδο σκληρής δουλειάς προς μία μοναδική κατεύθυνση και έχοντας έναν ξεκάθαρο στόχο. Όλα αυτά ισχύουν και για τον τριανταπεντάχρονο δημιουργό της ιστοσελίδας https://aggeliesergasias.com/, Δημήτριο Δανιήλ που γνωρίζει καλά πως για κάθε πειθαρχημένη προσπάθεια, υπάρχει πολλαπλή ανταμοιβή, πως το επιχειρείν είναι ένα μεγάλο σχολείο, στο οποίο μαθαίνεις να διακινδυνεύεις, να κυνηγάς τα όνειρά σου, να χειραγωγείς καθένα από τα αισθήματά σου, να συνεργάζεσαι με κάθε λογής ανθρώπους και να ισορροπείς, ενώ ο ίδιος αποδεικνύει πως είναι την ίδια στιγμή άνθρωπος της σκέψης, της δράσης και της πρώτης γραμμής. Το writer’s gang ήρθε σε επαφή μαζί του, και μέσα από την ενδιαφέρουσα κι εποικοδομητική συζήτησή μας, κατάλαβαμε τελικά πως η διαφορά ανάμεσα σε έναν πετυχημένο και τους άλλους, δεν είναι η έλλειψη δύναμης ή γνώσης, αλλά η έλλειψη θέλησης, και πως όταν δίνεις όλο σου τον εαυτό, παίρνεις πίσω περισσότερα από όσα δίνεις.

 

 1. Λένε πως στην ιστορία κάθε επιτυχίας, θα βρεις κάποιον που πήρε μια γενναία απόφαση. Τι ήταν αυτό που έκανε εσάς να εγκαταλείψετε τη ζωή σας στη Θεσσαλονίκη και να βρεθείτε στην Κύπρο για ένα νέο ξεκίνημα, και πόσο εύκολο ήταν αυτό;

 

Ήταν αυτό που έχει κάνει πολλούς νέους να φύγουν από την Ελλάδα και εύχομαι αυτό να αλλάξει στα επόμενα χρόνια. Η διατήρηση της αξιοπρέπειάς τους, όταν αυτή καταπατάται από εργοδότες που οι ίδιοι τους, δεν έχουν. Το αβέβαιο μέλλον μιας χώρας που μπορεί να σου στερήσει τα παραγωγικότερα σου χρόνια, γιατί μπορεί.

Η προθυμία και πολύτιμη βοήθεια του φίλου μου, Χαράλαμπου Πολυδώρου και της γυναίκας του, Ευρούλας Χαπέσιη στη Λευκωσία, ήταν αυτό που με βοήθησε να πάρω άμεσα την απόφαση.

Δεν ήταν καθόλου εύκολο, δεν θυμάμαι αν έχω δουλέψει οχτάωρο / πενθήμερο. Ακόμη και μέχρι σήμερα μετά από σχεδόν 8 χρόνια οι ώρες και οι μέρες είναι πολύ περισσότερες.

Όποιος και αν σε βοηθήσει, αν δεν θέλεις εσύ να βοηθήσεις τον εαυτό σου, δεν πρόκειται να γίνει απολύτως τίποτα.

Η Κύπρος είναι μια χώρα που αγκαλιάζει αυτούς που προσπαθούν, τους επιβραβεύει και τους δίνει ευκαιρίες. Ευκαιρίες που στην Ελλάδα και ειδικότερα στη Βόρεια Ελλάδα, τις βλέπουμε με τα κιάλια.

 

 

 1. Ως δημιουργός της ιστοσελίδας https://aggeliesergasias.com/ ποιός είναι ο στόχος σας και κατά πόσο τον πετυχαίνετε καθημερινά;

 

Ο στόχος μας είναι ένας, να φέρουμε πιο κοντά εργοδότες και υποψηφίους. Η άμεση δημοσίευση των κενών θέσεων εργασίας και η κάλυψη τους το συντομότερο δυνατόν.

Μέρα τη μέρα γινόμαστε καλύτεροι και πιο αποδοτικοί. Καινοτομούμε στην τεχνολογία και επενδύουμε στο ανθρώπινο δυναμικό της εταιρίας μας.

Η αύξηση των εργοδοτών που μας εμπιστεύονται αλλά και η αύξηση της επισκεψιμότητας του κόσμου στην ιστοσελίδα μας, δείχνει πως πετυχαίνουμε τον στόχο μας καθημερινά.

 

 

 1. Ο χρυσός κανόνας κάθε επιχειρηματία είναι το «έλα στη θέση του πελάτη». Με ποιόν τρόπο καταφέρνετε, ωστόσο, τη γόνιμη αλληλεπίδραση ανάμεσα σε εργοδότη και υποψήφιο υπάλληλο;

 

Εμείς αντιστρέψαμε αυτόν τον χρυσό κανόνα και ερχόμαστε στη θέση των υπαλλήλων που εργάζονται για την εταιρία μας. Φροντίζοντας τους υπαλλήλους μας, δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για τους πελάτες μας. Ο ευχαριστημένος υπάλληλος θα έρθει στη θέση του πελάτη και θα τον εξυπηρετήσει με χαμόγελο.

Η γόνιμη αλληλεπίδραση επιτυγχάνεται με σωστά εργαλεία στην ιστοσελίδα μας που επιτρέπουν στον εργοδότη να διαχειρίζεται σωστά τα βιογραφικά που λαμβάνει, και με τα σωστά εργαλεία για τον υποψήφιο υπάλληλο που στέλνει το βιογραφικό του μέσω της ιστοσελίδας μας.

 

 

 1. Πόσοι είναι εκείνοι που βρίσκουν ετησίως εργασία από την ιστοσελίδα σας;

 

Για το 2018 πάνω από 37.000 θέσεις εργασίας έχουν καλυφθεί μέχρι τώρα μέσω της ιστοσελίδας μας, από 1.850.000 αιτήσεις.

 

 1. Υπάρχει δυνατότητα για εύρεση εργασίας κι εκτός Κύπρου; Θα μπορούσε για παράδειγμα, κάποιος που αναζητά εργασία σε Αγγλία ή Γερμανία, να την βρει μέσω της δικής σας σελίδας;

 

Ναι, η ιστοσελίδα μας πέρα από την Κύπρο και την Ελλάδα, φιλοξενεί αρκετές φορές και αγγελίες από αλλά κράτη στις Ευρωπαϊκής Ένωσης, είτε για εργασία εξ αποστάσεως, είτε με βάση την αντίστοιχη Ευρωπαϊκή χώρα.

 

 1. Σε μια καθαρά «ψηφιακή» εποχή, ποιά η απήχηση της δράσης σας στο Facebook;

 

Η απήχηση της δράσης μας στο Facebook είναι η μεγαλύτερη στο αντικείμενο μας σε Ελλάδα και Κύπρο. Το δίκτυο μας, εμπιστεύονται πάνω από 370.000 ακόλουθοι σε όλες μας τις σελίδες και γκρουπς στο Facebook. Αυτό είναι και το μέσο μέσα από το οποίο έχουμε γίνει γνωστοί στον κόσμο.

Επενδύουμε σε αυτό, καθώς και σε αλλά social media για να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερη επαφή με τον κόσμο, έτσι ώστε να αντιλαμβανόμαστε γρήγορα τις ανάγκες τους και να γινόμαστε καλύτεροι.

 

 

 1. Ποιά επαγγέλματα έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση αλλά κι αποκατάσταση, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις σας;

 

Όλα τα επαγγέλματα στο χώρο του τουρισμού / εστίασης και πωλήσεων σε καταστήματα και εταιρίες είναι αυτά που έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση και αποκατάσταση σε Ελλάδα και Κύπρο.

 

 1. Ποιά η συμβουλή σας στους εργοδότες που τοποθετούν αγγελίες στην ιστοσελίδα σας και ποιά η αντίστοιχη σε εκείνους που τις διαβάζουν αναζητώντας εργασία;

 

Για τους εργοδότες είναι το να περιγράφουν ξεκάθαρα τα προσόντα, τις αρμοδιότητες, τα καθήκοντα και τις παροχές τους σαν εταιρία, ώστε να λαμβάνουν βιογραφικά που θα είναι πιο κοντά στα θέλω τους.

Αυτοί που διαβάζουν τις αγγελίες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί με την περιγραφή που δίνεται από τον εργοδότη, ώστε να αποφύγουν τις περιττές αιτήσεις.

 

 

 1. Μοιραστείτε μαζί μας ένα ευτράπελο που συναντήσατε σε αγγελία της ιστοσελίδας σας.

 

Αγγελία η οποία φυσικά και δε δημοσιεύθηκε, ζητούσε πέρα από τα καθήκοντα της εργασίας, η υποψήφια υπάλληλος να μαγειρεύει για την οικογένεια, και να παίρνει τα παιδιά τους από το σχολείο και τις εξωσχολικές τους δραστηριότητες! Ο εργοδότης αποκλείστηκε από την ιστοσελίδα μας.

 

 1. Για να επιτύχει κανείς, πρέπει όχι μόνο να προεκτείνει τα όριά του, αλλά και να τα ξεπερνάει. Ποιός ο δικός οδηγός προς την επιτυχία;

 

Θεωρώ πως όσα πτυχία και να έχεις αποκτήσει, αν σου λείπει το πάθος, η υπομονή, η επιμονή και η συνέπεια, τότε δύσκολα μπορείς να πετύχεις το κάτι παραπάνω. Με αυτά τα στοιχεία χαράζεις το δικό σου δρόμο, αυτόν που πρώτος εσύ θα πατήσεις και θα ακολουθήσουν οι άλλοι.

 

 1. Κλείνοντας σε λίγες μέρες το 2018, ποιά η γεύση που σας άφησε και τι εύχεστε για τη νέα χρονιά;

 

Ήταν μια χρονιά γεμάτη ανατροπές, χαρές, λύπες αλλά και πολλές επιτυχίες. Μια χρονιά – σταθμός σε επαγγελματικό, αλλά και προσωπικό επίπεδο. Εύχομαι για το 2019, να πραγματοποιηθούν όλοι μας οι στόχοι, έχοντας πάνω από όλα την υγεία μας.