από την Λίλιαν Σίμου

 

Οι μικροί μας “άγγελοι”, έχουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, που τους βοηθούν να εκδηλώνουν την προσωπικότητά τους, στον πρώτο κοινωνικό χώρο έξω από την οικογενειακή εστία, το σχολείο. Άραγε πώς προσαρμόζονται ανάλογα με το στοιχείο που επικρατεί στον χάρτη τους και κυρίως ανάλογα με το ζώδιο του Ήλιου και του ωροσκόπου τους;;;

Τα παιδιά μας, έχουν να αντιμετωπίσουν πολλά στην προσαρμογή τους με το εξωτερικό περιβάλλον. Αλλά ας δούμε λίγο πώς εκείνα τα αντιλαμβάνονται, μέσα από τον χώρο του σχολείου και πώς θα ήταν καλό να τα βοηθήσουμε εμείς, για να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους και να αγαπήσουν το σχολείο, σαν δεύτερο σπίτι τους!

Περισσότερες πληροφορίες για το Στοιχείο του Νερού, στο άρθρο μας: 

Νερό – η ρευστότητα των συγκινήσεων

Ανάλογα με το ηλιακό ζώδιο ή τον ωροσκόπο σε ζώδια του Νερού, το παιδί μας θα ήταν καλό να γνωρίζουμε πως αντιδρά ως εξής:

 

Καρκίνοςz cancer

Το παιδί μας θα έχει ανήσυχο και αναλυτικό πνεύμα. Θα δουλεύει με επιμέλεια και προσοχή στο σχολείο και θα θέλει να του αναγνωρίσουν το έργο του. Ζητά την επιβεβαίωση και εργάζεται ακούραστα, μεθοδικά, επίμονα και ενίοτε σχολαστικά για τα μαθήματά του. Ίσως μάλιστα, χάνεται σε λεπτομέρειες και υπερβάλλει…Μπορεί όμως να θέλει να φανεί με ένα τρόπο που οι άλλοι θα θεωρήσουν δεικτικό. Είναι ακαταπόνητο συνήθως και απαιτείται να χαλαρώνει με ευχάριστα διαλείμματα και να μην ξεχνά να παίζει! Μπορεί εύκολα να αγαπηθεί από τους δασκάλους του!

Σκορπιόςz scorpio

Το παιδί μας θα διακριθεί για τη μεθοδικότητα, την πειθαρχία και την επιμονή στον στόχο που θέτει κάθε φορά. Συνεπές και υπεύθυνο από μικρό, κάνει σωστό καταμερισμό του χρόνου του.  Θέλει να κερδίζει, να επικρατεί, να αξιολογείται καλά. Κατά συνέπεια, επιδιώκει να είναι στην κορυφή και προτιμά τα παιχνίδια στρατηγικής. Το αγαπημένο του μάθημα μπορεί να είναι η ιστορία. Θα είναι πιο σοβαρό όμως, πιο αποτραβηγμένο από άλλα παιδάκια και θα πρέπει να ενθαρρυνθεί η κοινωνικοποίηση ή η ανοχή στις διαφορετικές αντιλήψεις άλλων παιδιών.

Ιχθείςz pisces

Θα έχει ένα πιο αργό τρόπο κατανόησης και αντίληψης των πραγμάτων. Αλλά θα κατανοεί καλά αυτό που του διδάσκουν και μπορεί να μείνει για καιρό στο νου του. Αν κάτι μάθει σωστά, θα το θυμάται για καιρό. Αν όχι, μπορεί να δυσκολευτεί να το διορθώσει.  Η αγάπη για την τέχνη, ίσως την ζωγραφική περισσότερο, ή το τραγούδι, θα του δημιουργήσει ευχάριστο περιβάλλον στο σχολείο. Για να είναι συγκεντρωμένο, χρειάζεται μία επαφή με τη φύση, ακόμη και με λίγα λουλούδια στο γραφείο του.

Σημείωση: ο Ερμής, οι πλανήτες και ο κυβερνήτης του τρίτου οίκου προσθέτουν λεπτομέρειες για την σχολική επίδοση και το παιδί μας

 

Για το παιδί μας στα ζώδια της Φωτιάς, μπορείτε να ενημερωθείτε στο άρθρο μας

Για το παιδί μας στα ζώδια της Γης, μπορείτε να ενημερωθείτε στο άρθρο μας

Για το παιδί μας στα ζώδια του Αέρα, μπορείτε να ενημερωθείτε στο άρθρο μας