από την Rosa Negra.

Χριστούγεννα…

Κλίμα γιορτινό, οι δρόμοι στολισμένοι… Βλέπεις ανθρώπους να τρέχουν για τα τελευταία τους  ψώνια και να ανυπομονούν να χωθούν στα σπίτια τους, να νιώσουν τη θαλπωρή των ημερών, να ανταλλάξουν δώρα με τους αγαπημένους τους και να περάσουν κάποιες ώρες ξέγνοιαστες, μακριά από έγνοιες και στενοχώριες.

Αν ρωτήσεις οι πιο πολλοί θα σου πουν ότι τα Χριστούγεννα και μαζί η Πρωτοχρονιά είναι η αγαπημένη τους εποχή και η αγαπημένη τους γιορτή.

Μαζί με το δέντρο, στολίζουν και τη θλίψη τους.

Έτσι έχουμε μάθει από μικρά παιδιά. Ότι αυτή η εποχή είναι η εποχή της αγάπης. Γινόμαστε όλοι λίγο πιο ανθρώπινοι, πιο συμπονετικοί και μες από το φως που εκπέμπουν τα φωτάκια στις γειτονιές βλέπουμε για πρώτη φορά μες το χρόνο τη πραγματική διάσταση των πραγμάτων.

Θέτουμε στόχους για τη νέα χρονιά που έρχεται, περνάμε χρόνο με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, είμαστε πιο ήρεμοι, γιατί αυτές οι μέρες είναι μέρες χαράς και αγάπης και έτσι πρέπει να είμαστε και εμείς, τουλάχιστον για αυτό το μήνα. Έτσι είμαστε οι άνθρωποι δυστυχώς.

Περιμένουμε τα Χριστούγεννα για να “νιώσουμε” και το καλοκαίρι για να “ζήσουμε”. Αφήνουμε τη ζωή μας και περνάει μες τη τρέλα, την αγωνία, βουλιάζουμε μες τα προβλήματα της καθημερινότητας, ασχολούμαστε μόνο με τον εαυτό μας αγνοώντας το πόνο που υπάρχει δίπλα μας…

Ευχή μου λοιπόν για αυτά τα Χριστούγεννα, είναι το φως που γεμίζει τις καρδιές μας και μας κάνει καλύτερους ανθρώπους να διαρκέσει αυτή τη φορά και τους δώδεκα μήνες που έρχονται, όχι μόνο τον έναν…. Να μπορέσουμε να είμαστε άνθρωποι συνέχεια γιατί ίσως αυτή τελικά να είναι η λύση στα προβλήματα μας. Το να περνάμε χρόνο με τους δικούς μας ανθρώπους ουσιαστικό, όπως θα κάνουμε και φέτος τις γιορτές.

Το να δώσουμε ένα Χ ποσό σε ένα ορφανοτροφείο γιατί θέλουμε να σκεφτόμαστε τα πρόσωπα των παιδιών χαρούμενα, όπως είναι  των δικών μας παιδιών αυτές τις μέρες. Το να βοηθήσουμε κάποιον που έχει πέσει στη μέση του δρόμου να σηκωθεί γιατί δεν θα είμαστε τόσο απορροφημένοι από τις σκέψεις και τα προβλήματα μας. Απλά πράγματα που τον υπόλοιπο χρόνο δεν μας περνάνε καν από το μυαλό γιατί είμαστε βυθισμένοι στη μιζέρια μας.

Πολλοί θα με πουν ρομαντική. Εγώ όμως πιστεύω ότι ο κόσμος μας θα μπορούσε να γίνει καλύτερος αν είχαμε τα Χριστούγεννα μέσα μας όλο το χρόνο…

Καλές γιορτές σε όλους!