Έκλειψη…όπως έχουμε πει,  σημαίνει πως κάτι πάει να εκλείψει. Από την αρχαιότητα ως τη σημερινή εποχή, οι συνδυασμοί των εκλείψεων, προκαλούσαν το ενδιαφέρον και αγωνία ταυτόχρονα στους ανθρώπους. Ένα παιχνίδι μεταξύ σκότους και φωτός, καθώς είναι ένα παιχνίδι μεταξύ του Ηλίου (θεία σπίθα), της Σελήνης (συγκινησιακό πεδίο) και της Γης (η υπόστασή μας).

Άραγε τι συμβαίνει κάθε φορά;

Ανατροπές συμβαίνουν πάντα στη ζωή μας, αφυπνίζουν το ένστικτο της επιβίωσης και κατά συνέπεια, την επινοητικότητα και την δημιουργική μας έμπνευση. Μας παγώνουν, μας καθηλώνουν, μας περιορίζουν.

Στο δύσκολο μονοπάτι της καθημερινότητας, με τα σημάδια της κόπωσης εμφανή, αναζητάμε μία διέξοδο. Απογοητεύσεις, απομυθοποιήσεις, απρόοπτα, μας κάνουν να νιώθουμε ότι είμαστε σε αδιέξοδο. Σαν να κινείται ο βηματισμός μας σε φαύλους κύκλους, δίχως αρχή και δίχως τέλος.

Και τότε, μία καταιγιστική δύναμη μας υπενθυμίζει πως το να βαλτώνουμε στην θλίψη και στην αποθάρρυνση, δεν οδηγεί πουθενά. Πρέπει να προχωρήσουμε!

 

Μετά από ένα δύσκολο καλοκαίρι του 2018 εκλείψεων και πολλών ανατροπών,  η αρχή του νέου έτους 2019, μας βρίσκει με μία έκλειψη, ανήμερα των Φώτων και σε σύνοδο με έναν λαμπερό αστέρα, τον Vega.

 

Ποιος είναι ο συμβολισμός λοιπόν, μίας έκλειψης που οδηγεί σε ένα τέλος, ένα ξεκαθάρισμα, μία αποσαφήνιση, σε μία συμβολική ημέρα;

Η ημέρα των Φώτων, είναι η ημέρα που – μεταξύ άλλων – σηματοδοτεί την εσωτερική μας κάθαρση από σκέψεις αρνητικές, ένστικτα δύσκολα, πάθη, αδυναμίες, φόβους…

Και στην συγκεκριμένη έκλειψη, συμμετέχει ο λαμπερός αστέρας Βέγκα!

Το Φως εκλείπει παροδικά – το Φως επανέρχεται πιο δυνατό!

Ο Vega ή Βέγας,  είναι το κύριο αστέρι του αστερισμού της Λύρας που με εύρος βρίσκεται μεταξύ 10º – 29º Αιγόκερω. Η ακριβής του θέση είναι στην 14η -15η μοίρα του Αιγόκερω.

Είναι από αυτά τα αστέρια που δίνουν το ζώδιο του Αιγόκερω την έμφαση στα χαρακτηριστικά της φιλοδοξίας, της παρόρμησης να ξεπεράσουμε τη μετριότητα, την αφάνεια, την ανάγκη να εξελιχθούμε, να έχουμε πλάι μας τους σωστούς ανθρώπους.

Στην αρνητική εκδήλωση συνδέεται με την αλαζονεία.

 

Η κάθαρση στην αρχή του νέου χρόνου γίνεται απαραίτητη προϋπόθεση για τον καθένα μας…

Προκειμένου να έχουμε την δύναμη να προχωρήσουμε δίχως τα βαρίδια του παρελθόντος, ο λαμπερός αστέρας μας δείχνει το δρόμο… Τι πρέπει να κάνουμε αυτές τις ημέρες;

Να αναλογιστούμε τους στόχους και να τους πλαισιώσουμε με θετικά στοιχεία, όπως υπογραμμίζει το άστρο της έκλειψης. Να επιδιώξουμε να στόχους με εντιμότητα, με καταξίωση και αναγνώριση των προσόντων μας, με ευγενή άμιλλα, με υγιή ανταγωνισμό. Να έχουμε συνείδηση της στάσης ζωής με αίσθηση δικαίου, με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, με κορύφωση την βελτίωση και την ανέλιξή μας.

Η πίστη, η τιμή, οι παραδοσιακές αξίες, θα είναι θεμελιώδη στοιχεία για να καθαρίσουμε το τοπίο της ζωής από σκοτεινές σκέψεις, τοξικούς ανθρώπους και μη ηθικές επιλογές. Η αλαζονεία και η έπαρση, δεν έχουν πλέον θέση στη ζωή μας, ούτε μεταξύ των ανθρώπων που είναι συνοδοιπόροι ζωής.

Ας εκμεταλλευτούμε αυτή την ξεχωριστή έκλειψη, και ας υποδεχτούμε το 2019 με τα δώρα της! Θα είναι σταθμός εξέλιξης στην πορεία του νέου χρόνου… κι όχι μόνο!

 

Καλή και αποδοτική νέα χρονιά, σε κάθε πεδίο!