Γράφει ο Ερμής:

«Γιατί ασχολείσαι; Δεν είναι δικό σου πρόβλημα. Άφησε τους άλλους να βρουν τη λύση».

Πάντοτε η ίδια φράση. Οσάκις αντιδρούσε σε οιαδήποτε δυσλειτουργία, ανομία ή αμέλεια. Ποτέ κανείς δεν ήταν υπεύθυνος, ούτε αναλάμβανε την ευθύνη της διάλυσης, αφού ήταν τόσο εύκολο να φταίει κάποιος άλλος…

Όσο όμως ο ωχαδερφισμός γιγαντωνόταν και τα εμπόδια αυξάνονταν, τόσο ο ήρωας της ιστορίας πάλευε να αφυπνίσει τους φίλους του και να τους πείσει ότι όφειλαν να προσπαθήσουν όλοι μαζί για τη βελτίωση της καθημερινότητας και τη μεταλαμπάδευση των ηθικών αξιών.

«Η αδιαφορία ή ο μιμητισμός της μάζας αποτελούν συνέργεια», είχε διδαχθεί στα μαθητικά του χρόνια και αυτός αγωνιζόταν να απέχει από το φαινόμενο.

Τα χρόνια κύλησαν και παρόλο που εκείνος εξακολουθούσε να κυνηγά ολομόναχος τους Δονκιχωτικούς ανεμόμυλους, αναγκάστηκε τελικά να παραδεχτεί στον εαυτό του την ήττα του, όταν συνειδητοποίησε ότι η αναλγησία για το κοινωνικό πλεονέκτημα πήγαζε ουσιαστικά είτε από την ωφελιμιστική προτεραιότητα του ατόμου, είτε από τη χαιρέκακη ηδονή της καταστροφολογίας που αιτιολογούσε τη μειονεκτική θεώρηση και αντιμετώπιση των καταστάσεων.

 

Συνταγή της Αμβροσίας: Απλό και ωφέλιμο

Υλικά:

1 μεγάλος ανανάς

Λικέρ ανανά

20 βατόμουρα

10 φράουλες

20 φραγκοστάφυλα

Σαντιγί για το στόλισμα

 

Εκτέλεση:

Πλένουμε τον ανανά και κόβουμε προσεκτικά το κοτσάνι και το επάνω μέρος. Αφαιρούμε το περιεχόμενο και δίνουμε το σχήμα ενός μεγάλου ποτηριού. Κόβουμε σε κύβους το περιεχόμενο, το τοποθετούμε σε ένα μπολ και το ραντίζουμε με λίγο κονιάκ. Προσθέτουμε τα βατόμουρα, τις φράουλες και τα φραγκοστάφυλα και τα ανακατεύουμε. Γεμίζουμε τον ανανά με το μίγμα των φρούτων και καλύπτουμε με σαντιγί. Στολίζουμε με τριμμένη άσπρη σοκολάτα.