“ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ για συλλογή ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΒΥΡΩΝΑ”

με προβολή της ταινίας

“ΜΕΡΕΣ ΒΡΟΧΗΣ – RAINY DAYS”  του Αλεσάντρο Σπηλιωτόπουλου,

με σκοπό τη Συγκέντρωση Τροφίμων για τις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών (Κοινωνικό Παντοπωλείο & Δομή Παροχής Συσσιτίου) του Δήμου Βύρωνα

 Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου στις 20:00

Δημοτικός Κινηματογράφος “Νέα Ελβετία”

(Νέας Ελβετίας 34 & Σεβαστείας)

 Είσοδος μόνο με τρόφιμα για την ενίσχυση των Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών (Κοινωνικό Παντοπωλείο & Δομή Παροχής Συσσιτίου) Δήμου Βύρωνα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Δικαιοσύνης στις 20 Φεβρουαρίου 2019,  οι Δομές «Κοινωνικό Παντοπωλείο» & «Παροχή Συσσιτίου» σε συνεργασία με τις ανθρωπιστικές οργανώσεις «Άνθρωποι Αγάπης» και «Κοινωνική κουζίνα – Ο Άλλος Άνθρωπος»  σας προσκαλούν στην παρουσίαση της κινηματογραφικής ταινίας μεσαίου μήκους “Μέρες Βροχής” του Αλεσάντρο Σπηλιωτόπουλου σε σενάριο Σίμου Οικονομίδη. Το θέμα της ταινίας είναι οι νεοάστεγοι στην Αθήνα της κρίσης και γυρίστηκε χάρη στην αφιλοκερδή συμμετοχή πολλών καταξιωμένων επαγγελματιών του χώρου.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας, ορισμένοι από τους συντελεστές της, καθώς και οι ανθρωπιστικές οργανώσεις «Άνθρωποι Αγάπης» και «Κοινωνική κουζίνα – Ο Άλλος Άνθρωπος», ευαισθητοποιημένοι σε θέματα κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης, συμμετέχουν αφιλοκερδώς στην εκδήλωση και στηρίζουν την όμορφη πρωτοβουλία του Δήμου και των Δομών του.

Ο στόχος της βραδιάς είναι διττός: αφενός η ευαισθητοποίηση των δημοτών πάνω σε ένα τόσο σημαντικό – και δυστυχώς πάντα πολύ επίκαιρο – θέμα, όπως αυτό της αστεγίας, και αφετέρου η συγκέντρωση τροφίμων για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου.

Έπειτα από την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συντελεστές της ταινίας και των δύο οργανώσεων, σχετικά με την ταινία και γενικότερα για το φαινόμενο της αστεγίας.

Η εκδήλωση θα συνεχιστεί με κέρασμα και μαγείρεμα από την Κοινωνική Κουζίνα ο «Άλλος Άνθρωπος» στο εξωτερικό χώρο (πεζοδρόμιο) του Δημοτικού Κινηματογράφου «Νέα Ελβετία» για να γευματίσουν όλοι όσοι  παρευρεθούν στην εκδήλωση.

Το κέρασμα και τα υλικά παρασκευής των  γευμάτων θα τα προσφέρουν αφιλοκερδώς η ομάδα χορού και η Ένωση Απανταχού Ευρυτανισσών για την αειφόρο ανάπτυξη της Ευρυτανίας, οι οποίοι ευαισθητοποιημένοι σε θέματα κοινωνικής προσφοράς στηρίζουν το έργο που επιτελείται.

Όλα τα προϊόντα που θα συγκεντρωθούν από τη δική σας κοινωνική προσφορά, θα διανεμηθούν σε νοικοκυριά επαπειλούμενα ή ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας και αδυναμίας.

Συνδιοργανωτές Εκδήλωσης:

Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις «Άνθρωποι Αγάπης» και «Κοινωνική κουζίνα – Ο Άλλος Άνθρωπος».

 Συντονισμός Εκδήλωσης:

Από την κοινωνική υπηρεσία  Δομής Παροχής Συσσιτίου Δήμου Βύρωνα

Πληροφορίες επικοινωνίας:

Κοινωνικές Υπηρεσίες Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοιν. Παντοπωλείο – Παροχή Συσσιτίου

Διεύθυνση: Ιθώμης 6,  (αγορά Βύρωνα)

Τηλέφωνο: 2107653054

Email: koin.sissitio@dimosbyrona.gr, koin.pant@dimosbyrona.gr

Facebook: Κοινωνικό Παντοπωλείο – Παροχής Συσσιτίου Δήμου Βύρωνα

Περισσότερες πληροφορίες για την ταινία:

Τίτλος ταινίας : Μέρες Βροχής (Rainy Days)

Διάρκεια: 33 λεπτά

Πρωταγωνιστούν: Παναγιώτης Μπουγιούρης, Ζαχαρίας Ρόχας, Χριστίνα Γερογιάννη, Ανδρέας Μαριανός.

Σκηνοθεσία: Αλεσάντρο Σπηλιωτόπουλος

Σενάριο: Σίμος Οικονομίδης

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Πάνος Γκόλφης

Πρωτότυπη Μουσική: Έλενα Παυλέα

Την εποχή της Κρίσης στην Αθήνα το 2013, σύμφωνα με πηγές οι νεοάστεγοι έφταναν τον αριθμό των 10-15.000 ατόμων περίπου. Συνηθισμένοι άνθρωποι, πολλοί από αυτούς με υψηλή εκπαίδευση και ικανότητες, που λόγω της Οικονομικής Κρίσης έπεσαν σε δυσμένεια. Αυτοί οι συνάνθρωποι βίωσαν μια βίαιη απομάκρυνση από την καθημερινότητά τους, από το σπίτι τους, τις οικογένειές τους, τις παρέες τους. Πώς κατέληξαν άστεγοι; Τι μέλλον θα έχουν; Ποιοι θα καταφέρουν να επιστρέψουν στην προηγούμενη ζωή τους;

Στην αρχή όλα ξεκίνησαν από συζητήσεις και προβληματισμούς μεταξύ των φίλων και συνεργατών Alessandro Spiliotopulos (σκηνοθέτης) και Σίμο Οικονομίδη (σεναριογράφος-συγγραφέας) για την κατάσταση που έβλεπαν γύρω τους. Σύντομα στην παρέα μας προστέθηκε και ο John Stephens Rannels (σεναριογράφος). Μια σπουδαία ομάδα μαζεύτηκε σιγά-σιγά γύρω από τον πρώτο πυρήνα, και ολοένα και μεγάλωνε. Άτομα με ευαισθησίες στο θέμα αυτό, που θέλαμε να συμβάλλουμε αφιλοκερδώς στην πραγματοποίηση της ταινίας «Μέρες Βροχής», καθένας μας με τον τρόπο του. Δεν ήταν απλά τα γυρίσματα μιας ταινίας, ήταν η ευκαιρία να εμβαθύνουμε όλοι οι συντελεστές σε αυτό που βιώνουν οι συμπολίτες μας και να το επικοινωνήσουμε το θέμα στο κοινό, μέσα από μια άρτια καλλιτεχνκή προσπάθεια. Με πολλές δυσκολίες και προσπάθεια, και με την ανεκτίμητη συνεισφορά των εταιρειών παραγωγής Boo Productions και Imagina S.A. η ταινία ολοκληρώθηκε.

Ξεκίνησε την πορεία της, με δράσεις και εκδηλώσεις να σχεδιάζονται ανά την Ελλάδα, από πολίτες που την βλέπουν ,  τους άγγιξε, και που επιθυμούν να γίνει προβολή-εκδήλωση και στη δική τους περιοχή, έχοντας τον ίδιο στόχο με εμάς: να μπει άλλο ένα λιθαράκι στην ευαισθητοποίησή της κοινωνίας, τόσο σχετικά με την αστεγία, όσο και γενικότερα με θέματα που αφορούν ευπαθείς ομάδες  συνανθρώπων μας. Το σμιλεμένο από τις κακουχίες πρόσωπο του πρωταγωνιστή μας δεν συμβολίζει μόνο τον άστεγο, αλλά και γενικότερα κάθε ευάλωτο συμπολίτη και διπλανό μας, που έχει ανάγκη τη στήριξή μας.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Στα πρόθυρα της απελπισίας και της παραίτησης ένας άστεγος πολιτικός μηχανικός συναντά μια νέα γυναίκα που τον πλησιάζει φιλικά, πρόθυμη να τον βοηθήσει. Όταν ο στενός φίλος και μέντορας του τραβάει τον δικό του δρόμο, εκείνος καταλαβαίνει ότι είναι ανάγκη να ξαναβρεί την πίστη στον εαυτό του και στους άλλους, αλλιώς κινδυνεύει να έχει άσχημη κατάληξη.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Ηθοποιοί: Παναγιώτης Μπουγιούρης, Ζαχαρίας Ρόχας, Χριστίνα Γερογιάννη, Ανδρέας Μαριανός

Φιλική συμμετοχή: Άλκης Ζούπας, Τέτυ Καλαφάτη, Αγγελική Ειρήνη Μήτση, Ντέμπορα Οντόνγκ, Αλεξάνδρα Τσιάγκα

Σκηνοθεσία: Alessandro Spiliotopulos

Σενάριο: Σίμος Οικονομίδης, Script Editing: John Ranells Stephens

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Πάνος Γκόλφης

Ηχοληψία: Σπύρος Αραβοσιτάς, Hair Design: Ζώης Τριανταφύλλου, Μακιγιάζ: Κατερίνα Σπυροπούλου, Art Direction: Κατερίνα Ζουράρη, Casting: Κώστας Κουντούρης, Βοηθοί Σκηνοθέτη: Μαρία Κατσιπατάκη, Γιώργος Καστέλλης, Σκριπτ: Μαρία Λαΐνά, Μπούμαν: Άρης Πρόδρομος, Digital Image Technician: Aλέξης Τσουπράς, Οπερατέρ Steadycam: Θεοδόσης Τζαβάρας, Οπερατέρ second unit: Τάκης Λυκοτραφίτης, Ηλεκτρολόγος: Κυριάκος Ελευθεριάδης, Οργάνωση Παραγωγής: Μαρία Κατσιπατάκη, Βοηθοί παραγωγής: Απόστολος Μπονέλης, Λεωνίδας Λεοντιάδης, Ιωάννης Μπακαλάκος, Πέτρος Μούγιος, Catering: Dubravka Franz, Making off: Βαγγέλης Τζιφάκης, Still Photography: Ολυμπία Κρασαγάκη, Όλγα Μαρτζούκου, Μοντάζ: Μανόλης Ζεάκης, Σχεδιασμός ήχου & Μιξάζ: Πάνος Χρονόπουλος, Post Production: Imagina Pictures S.A., Color grader: Θοδωρής Σαρακατσιάνος, POST PRODUCTION COORDINATOR: Αντώνης Ξένος Μουσική Σύνθεση – Παραγωγή: Έλενα Παυλέα, Ηχοληψία: Δημήτρης Ζόγκας, Μιξάζ: Αλέξανδρος Ραγκούσης, Φωνή τραγούδια: Λαμπρινή Γιώτη, Αλκμήνη Χατζηνάσιου, Βιολί: Μπρουνίλντα – Ευγενία Μάλο, Τσέλλο: Σίση Μπαρακάρη, Κιθάρα: Παναγιωτης Λιάπης, Φλάουτο: Αναστασία Καρβούνη

Συμπαραγωγός: Boo Productions – Άγγελος Βενέτης, Ηρακλής Μαυροειδής

Συμπαραγωγός: Imagina Pictures S.A. -Αλέξανδρος Τάκης, Αθανάσιος Τάκης

Αssociate producers: Τάσος Γκόλνας, John Ranells Stephens

Μια παραγωγή της Tetrafillon Films – Αlessandro Spiliotopulos