Ζωγράφος, γλύπτης, shadow artist… Πόσους κόσμους μπορεί να χωρέσει μέσα του ένας άνθρωπος; Η απάντηση; Πολλούς, όταν αφοσιώνεται στην Τέχνη! Ο αυτοδίδακτος καλλιτέχνης Teodosio Sectio Aurea παρουσιάζει μέσα από τα γλυπτά του μία ποικιλία πρωτότυπων καλλιτεχνικών ιδεών, κοινός παρονομαστής των οποίων αποτελεί η αρχή της ανακύκλωσης.

Όλα τα έργα του είναι φτιαγμένα από – εκ πρώτης όψεως – άχρηστα υλικά, όπως κομμάτια λαμαρίνες, σύρματα, σωλήνες και ανταλλακτικά αυτοκινήτων. Έτσι, δημιουργεί έναν καινούριο γαλαξία φαντασίας, όπου σε μία μάζα από σκουπίδια μπορεί να κρύβεται ένας Μινώταυρος που περιμένει έναν καλλιτέχνη να τον απελευθερώσει.Δίνοντας μία «δεύτερη ζωή» στα υλικά του, ο Teodosio και τα έργα του μας θυμίζουν ότι στη ζωή όλα μπορούν γίνουν Τέχνη, ότι όλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ολοκλήρωση ενός ανώτερου σκοπού.

Εκτός από τα γλυπτά του, ο πολυσχιδής Teodosio ασχολείται εντατικά και με την τέχνη της ζωγραφικής, ενώ είναι από τους λίγους καλλιτέχνες στον κόσμο που δημιουργεί με την τεχνική του shadow art. Πολλά από τα έργα του έχουν παρουσιαστεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. More info: www.teodosio.gr