ΤΑΡΠΟΝ ΣΠΡΙΝΓΚΣ. ΦΛΟΡΙΔΑ. Το Τάρπον Σπρινγκς απολαμβάνει μια θέση στα 12 μέρη στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα οποία εκείνος που θα τα επισκεφτεί θα είναι σαν να ταξιδεύει στην Ευρώπη, αναφέρει η «Insider».

Εάν στα σχέδιά σας δεν περιλαμβάνεται ένα ταξίδι στην Ευρώπη, υπάρχουν πολλοί προορισμοί στην Βόρεια Αμερική που μοιάζουν να «φυτεύτηκαν» από την άλλη άκρη του Ατλαντικού, γράφει στο σχετικό δημοσίευμα η γνωστή ενημερωτική ιστοσελίδα.

Είτε κατασκευάστηκαν σκοπίμως να μοιάζουν με ευρωπαϊκές πόλεις είτε επειδή η αρχιτεκτονική τους επηρεάστηκε από Ευρωπαίους αποίκους, μία επίσκεψη σε αυτές τις πόλεις θα σας κάνει να νιώθετε πως βρίσκεστε σε διακοπές στην Ευρώπη, σημειώνει.

«Το Τάρπον Σπρινγκς (Tarpon Springs), στη Φλόριδα παρέχει μια αίσθηση του ελληνικού τρόπου ζωής στην περιοχή του Τάμπα Μπέι», γράφει χαρακτηριστικά για την πόλη που φιλοξενεί πολλούς ομογενείς.

Σύμφωνα με στοιχεία απογραφής, αυτή η πόλη στην περιοχή της Τάμπα Μπέι φιλοξενεί την μεγαλύτερη ελληνοαμερικανική κοινότητα από οποιοδήποτε άλλο μέρος στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πέρα από τα δημογραφικά στοιχεία, οι αποβάθρες του Τάρπον Σπρινγκς, οι οποίες χρησιμοποιούνται από τους σφουγγαράδες, είναι γεμάτες με βάρκες και το τοπίο θυμίζει κάποιο νησί της Μεσογείου, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Αλλοι προορισμοί που αναφέρονται, είναι το Σόλβανγκ της Καλιφόρνιας, το οποίο ιδρύθηκε από Δανο-Αμερικανούς αποίκους ή το Χόλαντ στο Μίσιγκαν, στο οποίο η φάρμα γεμάτη τουλίπες θυμίζει ολλανδικό αγρό. Το Λίβενγουορθ της Ουάσιγκτον, θα μπορούσε να αποκαλεστεί και το Βαυαρικό Χωριό στον Ειρηνικό, ενώ το Βέιλ στο Κολοράντο θυμίζει ελβετικό θέρετρο σκι.

https://www.ekirikas.com/to-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%84%CE%AC%CF%81%CF%80%CE%BF%CE%BD-%CF%83%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%B3%CE%BA%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B1-12-%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B7/?fbclid=IwAR2GtoCCPzz5q1MHsGhIL01nAPyuvrBz5DvKoltE2spedc5Sa4w4gwKK7iY