από την Διαβητολόγο-Διατροφολόγο Βαλάντω Χατζημανώλη.

Αναφερόμαστε  σ’ένα αισθητικό πρόβλημα, όμως στην πραγματικότητα πρόκειται για μια διαταραχή του υποδόριου ιστού η οποία συνδέεται με την κυκλοφορία του αίματος, τις ορμόνες και γενετικούς παράγοντες. Συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με τις συνήθειές μας όσον αφορά στη διατροφή και στην άσκηση.

Εμφανίζεται κυρίως στους μηρούς, στους γλουτούς και στην κοιλιά.

  •  Η Διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην εξάλειψη της κυτταρίτιδας. Δίαιτες με χαμηλές θερμίδες και λίγα λιπαρά δεν αποτελούν την απάντηση !Μειώστε την κατανάλωση ζάχαρης, ραφιναρισμένων σιτηρών και αλεύρων και υδρογονομένων λιπαρών.

Πρέπει να πίνετε 2 λίτρα νερό σε καθημερινή βάση

  • Η Άσκηση είναι επίσης απαραίτητη. Πείτε ναι σε τρέξιμο, κολύμπι, ποδήλατο ,  τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα.
  • Οι κρέμες κατά της κυτταρίτιδας ,δεν είναι αποτελεσματικές από μόνες τους , δίνουν κάποια αποτελέσματα μέχρι τη στιγμή που τις σταματάμε!

Χρειαζόμαστε μια μέθοδο ισχυρή και αποτελεσματική που να  συνδυάζει καλή διατροφή, καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και αποστράγγιση της λέμφου.

Στεγνό βούρτσισμα?? Ναι!!!!!

 Χρειάζεστε  μια βούρτσα και μερικά λεπτά κάθε μέρα για να τρίψετε τις περιοχές με κυτταρίτιδα ή ολόκληρο το σώμα σας, αν θέλετε.

Τα αποτελέσματα είναι άμεσα. Μέρα με την ημέρα το δέρμα γίνεται πιο λείο , πιο απαλο. Απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα και βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος.

Η κυτταρίτιδα θα εξαφανιστεί με τον καιρό αν είστε συνεπείς και ακολουθείτε αυτή τη διαδικασία κάθε μέρα.

Ποια είναι η σωστή βόυρτσα?

Έχει φυσικές τρίχες και μακριά , ξύλινη λαβή, όπως η βούρτσα που χρησιμοποιείται για το τρίψιμο της πλάτης!

Θα την βρείτε σε φαρμακεία και καταστήματα καλλυντικών.

Τόσο απλά!