από την Άρια Σωκράτους.

 Κλίαργουότερ, Φλόριδα. Σε κλίμα μεγάλης κατάνυξης και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, 22 Μαρτίου, 2019, η εορταστική εκδήλωση της 72ης επετείου της ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα  που διοργάνωσε η Αθηναική Ακαδημία με την αρωγή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φλόριδας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ακαδημίας, στο πλαίσιο της βράβευσης των αριστούχων μαθητών της Αθηναικής Ακαδημίας και κατά τη διάρκειά της παρουσιάστηκε εορταστικό πρόγραμμα αφιερωμένο στην απελευθέρωση της Δωδεκανήσου και την ένωση της με την Ελλάδα.


Στην αρχή, μικροί και μεγαλύτεροι μαθητές της Ακαδημίας, έψαλαν τον ελληνικό εθνικό ύμνο.
Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η συμμετοχή των μαθητών της Αθηναικής Ακαδημίας στο εορταστικό πρόγραμμα, οι οποίοι παρά τη διαφορετική καταγωγή και το πολιτισμικό υπόβαθρο,  ένωσαν τις δυνάμεις τους και παρουσίασαν ένα αξιόλογο και ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου έργο, το οποίο περιλάμβανε θεατρική αναπαράσταση, παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς και ελληνικά τραγούδια.

Κατά τη διάρκεια του θεατρικού, οι μαθήτριες με αρχαιοελληνική ενδυμασία και κλάδο ελιάς αναπαριστούσαν ένα νησί της Δωδεκανήσου, αναφέροντας τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του κάθε νησιού τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά.

Δεν έλειψαν και τα αξέχαστα παλιά τραγούδια, που τραγούδησαν οι μικροί μαθητές, φέρνοντας αναμνήσεις μιας παλαιότερης, αλλά αξέχαστης εποχής, στους μεγαλύτερους στην ηλικία.

Στην αρχή της εκδήλωσης, η διευθύντρια του Ελληνικού Προγράμματος, Σεβαστή Βαρυτιμίδου, καλωσόρισε τον κόσμο και ευχαρίστησε τους διοργανωτές της εκδήλωσης για την προσφορά τους.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φλόριδας Μιχάλης Αλεξάνδρου κατά τη διάρκεια της ομιλίας του χαιρέτισε την εκδήλωση και εξεφρασε τη χαρά και τη συγκίνηση του για τη διοργάνωσή της.

Την προσφορά της Ελλάδας στη φιλοσοφία, στις Επιστήμες, στην Ιατρική, στον πολιτισμό, στη θεμελίωση του θεσμού της Δημοκρατίας, καθώς και την Αρετή, το Φιλότιμο και τη Φιλοξενία που χαρακτηρίζουν τους Έλληνες, επεσήμανε στην ομιλία της η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Νισυρίων στη Φλόριδα, Σουλτάνα Φράζης.

Παρών  ήταν και ο Δήμαρχος του Τάρπον Σπρινγκς Χρυσόστομος Αλαχούζος, ο οποίος δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος και ικανοποιημένος από την διοργάνωση της καθώς και από την απόδοση των μαθητών.

Όταν ολοκληρώθηκε το εορταστικό πρόγραμμα ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φλόριδας κ. Μιχάλης Αλεξάνδρου και η η διευθύντρια του Ελληνικού Προγράμματος, Σεβαστή Βαρυτιμίδου, απένειμαν στους αριστούχους μαθητές της Ακαδημίας τα βραβεία αριστείας, ενώ μια ιδιαίτερα ταλαντούχα μαθήτρια της Αθηναικής Ακαδημίας πρόσφερε στον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φλόριδας ένα πίνακα ζωγραφικής με θέμα τα Δωδεκάνησα που είχε ζωγραφίσει η ίδια.

Στο τέλος της εκδήλωσης, το κοινό χειροκρότησε με μεγάλο ενθουσιασμό τους μαθητές για την εξαίσια εορταστική εκδήλωση