από τη Rosa Negra.

Κοίταξε γύρω της. Χάος. Όπως και μέσα της. Πόσο μόνη ένιωθε. Κοίταξε το παιδί της που κοιμόταν ήρεμο στη κούνια του και ένιωσε τις ενοχές να τη πνίγουν. Τι σόι μάνα ήταν αυτή που δεν αγαπούσε το παιδί της; Αντί να αισθάνεται πλήρης και γεμάτη από όλα αυτά τα πρωτόγνωρα συναισθήματα αγάπης και ολοκλήρωσης που νιώθει μια μάνα, εκείνη ένιωθε…κενό. Τι της συνέβαινε; Είκοσι μέρες τώρα που είχε γεννήσει το μόνο που ήθελε ήταν να κοιμάται και να κλαίει….

Η εγκυμοσύνη της είχε ξεκινήσει  με τους καλύτερους οιωνούς. Ύστερα από πέντε υπέροχα χρόνια σχέσης, ήταν φυσικό επακόλουθο ο γάμος και η εγκυμοσύνη. Εκείνη γιατί δεν ένιωθε έτσι? 

Δεν είχε μιλήσει σε κανέναν. Τι να πει; Ντρεπόταν. Δε θα τη καταλάβαιναν. Όλοι της έλεγαν πόσο τυχερή είναι. Ακόμα και ο Νίκος φαινόταν να την έχει παραμελήσει και να ασχολείται μόνο με τη κόρη τους… Όσες φορές είχε επιχειρήσει να του πει ότι δεν ένιωθε καλά, ότι φοβόταν να πάρει το μωρό αγκαλιά, ότι ένιωθε να πνίγεται μες το ίδιο της το σπίτι, εκείνος χαμογέλαγε και της έλεγε να κάνει υπομονή γιατί είναι μια μεταβατική περίοδος. Και η μάνα της τα ίδια της έλεγε. Και οι φίλες της της….

Μοναξιά. Τόσοι άνθρωποι γύρω της και εκείνη ένιωθε πιο μόνη από ποτέ.

Δεν την άντεχε αυτή τη ζωή, καλύτερα να πέθαινε. Το βλέμμα της φωτίστηκε. Αυτή ήταν η λύση. Μόνο έτσι θα γλίτωνε από το πόνο που ήταν τόσο δυνατός και υπήρχαν στιγμές που την παρέλυε. Όλοι θα στενοχωριόντουσαν αλλά θα το ξεπερνούσαν κάποια στιγμή. Και το παιδί της, η κορούλα της….. της άξιζε μια μάνα που θα  την αγαπούσε αληθινά και θα μπορούσε να τη φροντίσει σωστά. Ο Νίκος όσο και αν πόναγε κάποια στιγμή θα ξανά έφτιαχνε τη ζωή του….

Ανέβηκε στη ταράτσα και κοίταξε το κενό που απλωνόταν μπροστά της.. ένα βήμα και θα γλίτωνε από το πόνο….

Ο Νίκος άκουσε το θόρυβο και βγήκε στο μπαλκόνι να δει. Κοίταξε κάτω και ένιωσε να παγώνει. Κατέβηκε  τρέχοντας τις σκάλες φωνάζοντας το όνομά της. Όταν τη πλησίασε είδε το έδαφος να έχει βαφτεί κόκκινο από το αίμα της και στα χέρια της είχε ένα σημείωμα που έλεγε ¨ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΤΗ ΚΟΡΗ ΜΑΣ… ΣΥΓΓΝΩΜΗ…¨