από τη Διαβητολόγο-Διατροφολόγο Βαλάντω Χατζημανώλη.

Τι σημαίνει αλκαλικό νερό;

To ph  του σώματος μετράται σε μια κλίμακα από το 0 έως το 14, με το 7 ως ουδέτερο. Όταν είναι πάνω από το 7 θεωρείται αλκαλικό ενώ όταν είναι κάτω από το 7 θεωρείται όξινο.

Για να παραμένει το σώμα μας υγιές,   το ph θα πρέπει να είναι μεταξύ 7,35 και 7,45.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα όταν καταναλώνεται;

Αποτοξινώνει

Βοηθά στην αποβολή των άχρηστων όξινων ουσιών και εξισορροπεί το pH του αίματος

Ενυδατώνει

 Απορροφάται πιο εύκολα σε κυτταρικό επίπεδο και προσφέρει στον οργανισμό τη μέγιστη  ενυδάτωση.

Αντιοξειδωτικό

Το αλκαλικό νερό δρα ως αντιοξειδωτικό καθώς εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες. Απελευθερώνει ηλεκτρόνια τα οποία ταχύτατα εμποδίζουν τις ελεύθερες ρίζες να προκαλέσουν στο σώμα προβλήματα. Αναζητά τις ελεύθερες ρίζες και τις μετατρέπει σε οξυγόνο. Το σώμα μπορεί να το χρησιμοποιήσει για την παραγωγή ενέργειας και την οξυγόνωση των ιστών. Οι περισσότερες ασθένειες, ανάμεσά τους και ο καρκίνος, δεν μπορούν να επιβιώσουν σε ένα αλκαλικό περιβάλλον γεμάτο οξυγόνο.

Αλκαλοποιεί

επειδή το pH του σώματός διαταράσσεται συνεχώς, λόγω της διατροφής μας,  το άγχος και την έκθεση σε περιβαλλοντικές τοξίνες.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

αυξάνει την ικανότητα του σώματός μας να αντιμετωπίζει ταχύτερα τις διάφορες νόσους και παθήσεις που έρχεται αντιμέτωπος ο οργανισμός.

Βελτιώνει τη ροή του αίματος

Πίνοντας αλκαλικό νερό βελτιώνεται αισθητά η ροή του αίματος και έτσι αποφεύγονται διάφορα προβλήματα όπως οι θρομβώσεις και άλλα αρτηριακά προβλήματα.

Πώς να αλκαλοποιήσουμε το νερό;

Ο πιο διαδεδομένος  τρόπος να αλκαλοποιήσουμε το  νερό είναι  μέσω κάποιου ιονιστή νερού. Υπάρχουν όμως και απλούστεροι τρόποι για να το κάνετε στο σπίτι μόνοι σας:

Προσθήκη Μαγειρικής Σόδας

Προσθέστε 1/8 κουταλιού της σούπας μαγειρική σόδα για κάθε 250 ml νερό. Η μαγειρική σόδα είναι εξαιρετικά αλκαλική και θα ανεβάσει αμέσως το Ph του νερού. Ανακατέψτε καλά  και είναι έτοιμο!  Μετρήστε και πάλι το Ph για να βεβαιωθείτε ότι είναι μεταξύ 8 – 9 και όχι παραπάνω και μπορείτε να το πιείτε.

Προσθήκη Λεμονιού

Σε 2 λίτρα νερού, κατά προτίμηση φιλτραρισμένο, προσθέτετε 1 λεμόνι το οποίο το έχετε κόψει κομμάτια.  Μη στύψετε το λεμόνι. Απλά κόψτε το και βάλτε το στο σκεύος. Καλύψτε το σκεύος και αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου για 8 έως 12 ώρες.

Δική μου συμβουλη

Κάθε πρωί που ξυπνάς, πιές ένα ποτήρι αλκαλικό νερό. Αυτό θα ενεργοποιήσει τον μεταβολισμό σου και θα βοηθήσει να χάσεις πιο γρήγορα τα περιττα κιλά!

( αρκούν 5 ποτήρια αλκαλικού νερού ημερησιώς)