Αφήνοντας πίσω τις στάχτες του χθες – καρμική αποφόρτιση και μεταμόρφωση

Από την Λίλιαν Σίμου

Το Πάσχα είναι μία περίοδος που συμβολίζει μεταξύ άλλων την εσωτερική αλλαγή και την μεταμόρφωση της ψυχής, προς ένα επίπεδο ανώτερο και πιο ουσιαστικό.

Στην αστρολογική συμβολική γλώσσα, σχετίζεται άμεσα με τον Πλούτωνα, πλανήτη που δηλώνει τον θάνατο και την αναγέννηση, περιέχει το αναστάσιμο στοιχείο και φέρνει την αλλαγή μέσα μας. Θα ήταν ενδιαφέρον να εξετάσουμε τη θέση του Πλούτωνα αυτή τη περίοδο, καθώς βρίσκεται σε ένα σημείο του ζωδιακού με βαρύνουσα σημασία και φέρνει μηνύματα που ταιριάζουν με την εορταστική περίοδο του Πάσχα.

Ο Πλούτωνας, ο πλέον απόμακρος πλανήτης στο ηλιακό σύστημά μας, συμβολίζει τη δύναμη, τον θάνατο, τη μυστικότητα, τη καταστροφή, και το χάος, καθώς επίσης τον μετασχηματισμό και την αναγέννηση. Η σύνδεσή του με την αποβολή, τη βία, και την ανανέωση δημιουργεί μια ευκαιρία για τις σημαντικές αλλαγές που μπορούν να εμφανιστούν στη γη, αλλά και στις ζωές μας. Είναι μαγνητικός, καταλυτικός, δηλώνει ένστικτα, πάθη και ένταση. Χρειάζεται 246 έτη για μία πλήρη περιστροφή στον ζωδιακό κι η τροχιά του είναι ωοειδής, επομένως δεν παραμένει τον ίδιο χρόνο σε κάθε ζώδιο. Φέρνει αλλαγές σε παγκόσμια γεγονότα.

Ποια είναι –αστρολογικά- η αποστολή του και ποιο το μήνυμά της;

Στο ζώδιο του Αιγόκερου τα τελευταία χρόνια, «αναζητά» λύσεις σε κρίσιμα κοινωνικά ζητήματα, στην εργασία, στην οικονομία, στην δομή του κράτους και των κρατούντων. Είναι η απαρχή μίας μακράς περιόδου ανακατατάξεων πάνω στην δομή του κοινωνικού μας συστήματος. Χρόνιες αξίες θα επιβιώσουν, αλλά παλιές και ξεθωριασμένες θα σβήσουν. Όλα οδεύουν προς μία αναγέννηση, μέσα στον κοινωνικό ιστό. Είναι ένα χρονικό διάστημα περίπου 15 ετών, που βοηθά να επανεξεταστούν τα συστήματα και οι κυβερνώντες ανά τον κόσμο, όπως και οι δυνατοί οικονομικοί παράγοντες.

Θετικά αποτελέσματα όμως τελικά προκύπτουν μέσα από το θάνατο και την καταστροφή. Με το μεγάλο πάθος και με το πνεύμα δημιουργούμε ένα νέο παγκόσμιο όραμα για την ενότητα και για τα ιδανικά της ελευθερίας. Όλα όσα ανέφερα, περνούν κάτω από τον βαρύ έλεγχο και την ισοπέδωση του Πλούτωνα. Απαιτητικός και πεισματικός, θα προκαλέσει τριγμούς σε όλους τους τομείς αυτούς, για να φέρει στην επιφάνεια τα λάθη, τα σάπια μέλη που χρειάζονται ένα νυστέρι. Θα κάνει την επέμβαση για να σωθεί το υγιές κομμάτι της κοινωνίας, καταστρέφοντας το σάπιο. Θα φέρει την αναγέννηση, μετά από ένα θάνατο. Προκαταλήψεις κι αδικίες θα εξαλειφθούν σταδιακά. Ο κόσμος θα μεταμορφωθεί, θα αλλάξει – θέλοντας και μη!

Το φετινή Πασχαλινή περίοδο, ο Πλούτωνας κάνει έναν ενδιαφέροντα συνδυασμό:

Είναι σε σύνοδο με τον Νότιο Δεσμό της Σελήνης και τον Κρόνο.

Τρεις καρμικοί παράγοντες δίνουν το στίγμα του προβληματισμού αυτών των Άγιων Ημερών.

Το χθες φέρνει τα ίχνη της σήψης και της στειρότητας. Υπάρχει κόπωση, μόχθος, και κόπος σε ένα άγονο πλέον έδαφος. Τα λάθη που έχουμε κάνει, μας βαραίνουν και γίνονται ένα φορτίο που δεν αντέχουμε πλέον. Η σκληρότητα εκ μέρους μας ή εκ μέρους άλλων προς εμάς, έχει πλέον φθάσει στο τέλος της διαδρομής της.

Για να ξαναβρούμε την παραγωγική μας δύναμη, την πληθωρικότητα του συναισθήματος, την ενσυναίσθηση, την τρυφερότητα και την ζεστασιά, θα πρέπει να ξεπεράσουμε τις αντιλήψεις του χθες, τις συνήθειες του χθες, όσους μας περιορίζουν και μας έχουν κουράσει, όσες καταστάσεις είναι πλέον παγίδα για μας, καθώς καθιστούν την καθημερινότητά μας στείρα, ανούσια, σαν ένα άγονο έδαφος.

Σε κάποιες περιπτώσεις, όπου έχουν βιωθεί δύσκολες εμπειρίες, θα κατανοήσουμε πως έχουμε πλέον ανάγκη να φέρουμε την καύση με το παρελθόν, να γίνει στάχτη ό,τι μας έχει πονέσει, ξοδέψει πνευματικά, συναισθηματικά ή υλικά, και να ξεκινήσουμε από το σημείο «μηδέν».

Διακόπτουμε οριστικά πλέον – και έχουμε ευθύνη για την επιλογή μας και την αποφασιστικότητά μας – σχέσεις επαγγελματικές, κοινωνικές και προσωπικές, που δεν μας είναι χρήσιμες για το μέλλον. Σχέσεις που συνδέονται με αναλγησία, αδιαφορία, αχαριστία, ή άλλα σκοτεινά συναισθήματα, δόλιες ενέργειες, παγίδευση της προόδου και εξέλιξής μας. Προσωπικές μας αδυναμίες, συνήθειες, έξεις που μας εγκλωβίζουν, πρέπει επίσης να καταπολεμηθούν.

Είναι μία ανάληψη ευθυνών που φαίνεται να έχει ουσία, νόημα και μας οδηγεί σε μία καρμική ευθύνη απέναντι στο πεπρωμένο μας.

Το ερώτημα είναι: Πόσο αποφασισμένοι είμαστε να κλείσουμε τον κύκλο με ό,τι πλέον είναι τοξικό, νοσηρό και αποδεδειγμένα τετελεσμένο;

Γιατί μπροστά μας, υπάρχει ένας νέος σπόρος δημιουργίας που κυοφορείται… αλλά θα χρειαστεί ένα καθαρό έδαφος και ξεκάθαρες προθέσεις, προκειμένου να αποφέρει καρπούς!

Με αυτόν τον καρμικό συνδυασμό, θα διδαχτούμε να υπολογίζουμε επίσης τον καρμικό νόμο δικαίου καθώς θα έρθουμε σε επαφή με τα χρέη μας ή θα νιώσουμε δικαίωση μετά από μακροχρόνια ταλαιπωρία…

Ας ευχηθούμε το καλύτερο αυτό το Πάσχα!

Ένα οικοδόμημα σε νέα βάση μας περιμένει!!!