Το μήνυμα ήταν μικρό και περιεκτικό.
“Είμαστε σπίτι. Τι θα λέγατε να περνάγατε, να αράζαμε;”

Δεν ήθελε και πολύ. Μπρος το αμάξι και μετά από μία σύντομη στάση για να εκτελεστεί η απαίτηση που διατυπώθηκε με το δεύτερο μήνυμα (“καφέ φέρτε”), και άφιξη στο φιλικό σπίτι.
Εκείνη τη μονοκατοικία στα νότια προάστια, με το μεγάλο κήπο και, εκτός των άλλων, τον ακόμα μεγαλύτερο, σκύλο!

Ένα πανέμορφο μυώδες Pitbull!
Δεν ήταν η πρώτη φορά που οι επισκέπτες επισκέπτονταν τη συγκεκριμένη οικογένεια. Ούτε φυσικά, η πρώτη τους επαφή με το σούπερ σταρ, κατοικίδιο τους!
Αυτή τη φορά όμως, ήταν κάπως διαφορετικά! Το πλάσμα αυτό, από την πρώτη φορά είχε δείξει την….. έντονη συμπάθεια του στον επισκέπτη σύζυγο, προκαλώντας τα γέλια και τα περιπαικτικά σχόλια του ζευγαριού που επισκέπτονταν!
“Είναι το άρωμα που φοράς”, του είπε με περιπαικτικό ύφος η γυναίκα του, η οποία ερμήνευσε την ερωτική, κατά τα φαινόμενα, έλξη του ζωντανού προς τον άνδρα της, στις φερομόνες που έχει το άρωμα που είχε βάλει στην πρώτη επίσκεψη στο σπίτι με το Pitbull.

Έτσι και αυτός, ο σύζυγος, τις επόμενες επισκέψεις που έκανε στους φίλους του, απέφευγε να βάζει άρωμα. Κάπως έτσι ο σκύλος δεν εκδήλωσε ξανά τις ερωτικές του ορέξεις προς τον επισκέπτη..

Ο επισκέπτης όμως, από τη φύση του φιλόζωος και με ιδιαίτερη αδυναμία στα σκυλιά, όποτε έβρισκε την ευκαιρία, χάϊδευε το πανέμορφο ζώο που απλώνονταν με όλη του τη μεγαλοπρέπεια στον καναπέ του σαλονιού!..

Ο επισκέπτης, βέβαια, λάμβανε μηνύματα συμπάθειας από το μεγαλόπρεπο κατοικίδιο. Μέχρι που κάποια στιγμή, το θηριώδες ζώο, εκδήλωσε τη συμπάθεια του, με το μοναδικό τρόπο που η φύση ξέρει!
Απεριόριστα!

Με την τεράστια ουρά του να πηγαίνει πέρα δώθε και σηκωμένος στα πίσω πόδια του, ουσιαστικά, κάλυψε τον άνθρωπο/φίλο του. Τότε, απλώνοντας μία γλώσσα δύο στρέμματα, άρχισε να δείχνει την αγάπη του με τον μοναδικό και χαρακτηριστικό τρόπο που το δείχνουν τα σκυλιά!

Χλάπα χλούπα και πάλι από την αρχή, με όλο του το είναι να δείχνει την αγάπη του προς τον άνθρωπο που τον χάιδευε τόση ώρα, αυτό το υπέροχο πλάσμα έδωσε αγάπη! Αγνή, ανόθευτη αγάπη!

Το έκανε, γιατί το ήθελε!
Γιατί μπορούσε!

Γιατί έχει τη δύναμη να κομματιάσει τους πάντες μέσα σε εκείνο το σαλόνι. Αλλά επέλεξε να δώσει αγάπη!
Με όλη του την ύπαρξη, με κάθε κύτταρο του, πανίσχυρου, οργανισμού του και της…. γλώσσας του, αυτό το υπέροχο πλάσμα, έδωσε απλή και καθαρή αγάπη!..

…με το μοναδικό και τέλειο τρόπο, που μόνο η φύση και τα δημιουργήματα της μπορεί να κάνει!

Χωρίς υποσημειώσεις. Χωρίς αστερίσκους!

Χωρίς φόβο μήπως και δε λάβει αγάπη. Χωρίς την ανόητη συνήθεια που αναπτύσσουν οι άνθρωποι, που φοβούνται να αγαπήσουν..

Για άλλη μία φορά, η φύση μας δείχνει το δρόμο. Το σωστό δρόμο. Τον δρόμο της αγάπης..

Μέρες που είναι, μέρες αγάπης, το μάθημα του παντοδύναμου, πλάσματος, είναι επίκαιρο..